Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@mk321

Dzięki - to jest jakiś pomysł. Ale tak jak piszesz jakakolwiek forma kontaktu z autorami w ramach serwisu

bardzo by się przydała. Niestety tematyka była inna, więc to nie Ty. Jeżeli masz dobre jakościowo teksty to i

Ciebie będą szukali :)

A'propos Gmaila - nic mnie tak nie wkurza jak ich filtry antyspamowe, często moje maile firmowe do klientów

są pakowane do spamu i mamy nieporozumienia.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tym Gmailem to u mnie też trafiało do spamu (i u innych pewnie też; ciekawe dlaczego? co może się filtrowi nie podobać?).

Najciekawsze, że ten mail nawet nie trafił do Spamu w Outlooku. Gdzieś tam zawisł w czasoprzestrzeni gmaila.

:D

A ja mam pytanie co do sposobu wyszukiwania artykułów na podstawie wpisywanych fraz.

Na przykład wpisując frazę "Chorwacja" otrzymuję w wyniku tylko 3 artykuły. Kiedy precyzuję frazę wpisując "wycieczki do Chorwacji" w wyniku dostaję 1778 artykułów. Jak to możliwe? Takie same wyniki otrzymuję wpisując samą frazę "wycieczki do", więc chyba coś tu jest nie tak... Poza tym patrząc na fragmenty odnalezionych artykułów można stwierdzić, że mają one niewiele wspólnego z jakąkolwiek turystyką.

Jeśli można, to chciałbym wiedzieć w jaki sposób działa wyszukiwarka artykułów w serwisie oraz co bierze pod uwagę podczas wyszukiwania. Jaki wpływ na wyniki wyszukiwania mają przypisane do artykułu słowa kluczowe? Na jakiej podstawie ustawiane są wyniki wyszukiwania?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

#Karlosky niestety wyszukiwarka nie jest super extra...

nie wyszukuje Ci fraz złożonych z kilku słów

jeśli wpiszesz:

1) Chorwacja : dostajesz wyniki tekstów, w których został wyraz ten użyty

2) wycieczki do Chorwacji : dostajesz wyniki tekstów, w których pojawiły się

wyrazy:

- wycieczki

- do

- chorwacji

nie ma możliwości niestety wpisywania słów w ten sposób "wycieczki do Chorwacji" i otrzymywać tylko dokładne dopasowania fraz.

Ale fajnie by było, jakby autorzy systemu to poprawili

polecam dobre artykuły | dobry precel czeka na Twój wpis

Piescik,

możemy umieścić inicjały autora przy kupionym tekście. Co sądzisz?

Rzezniczek,

program partnerski już wkrótce wprowadzimy. Na razie możesz skorzystać z prolinkowego.

Mk321,

jeśli masz pomysł na rozwinięcie statystyk, chętnie posłuchamy.

Promocja będzie głównie dla kupujących.

Paq,

serwis dopiero przeszedł z zamkniętej bety do wersji produkcyjnej.

Ruch jest coraz większy dlatego nie warto pochopnie wyciągać wniosków.

AndyPSV,

to zależy. Są popularne tematyki i teksty schodzą bardzo dobrze.

Są też tematyki niszowe - i tutaj trzeba dłużej czekać na kupca.

Karlosky,

wyszukiwarka szuka najpierw wystąpień pełnych fraz. Następnie podaje wyniki na poszczególne słowa kluczowe.

Dlatego na górze najczęściej są najbardziej trafne artykuły.

Shpyo,

dzięki za uwagę. Wprowadzimy.

...Dlatego na górze najczęściej są najbardziej trafne artykuły...

Śmiem twierdzić, że wcale tak nie jest. Można to sprawdzić choćby na wcześniej podanym przeze mnie przykładzie. Wyniki są dalekie od oczekiwanych...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności