Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przesyłam wam zdjęcie, "perełkę" jakie czasami pojawiają się na Textmarket.

Nie mam tutaj na myśli aby wpłynąc negatywnie na odbiór serwisu, ale jak patrzę na takie "zlecenia" to chyba każde zlecenie powinno przechodzić przez moderację, a po wypisaniu takich rzeczy odrzucane !

textmarke_rpwqpaa.jpg

Ok, rozumiem, niektórzy powiedzą "nie chcesz to się nie zgłaszaj" no ale kurna bez przesady.. koleś chce RECENZJĘ 5 KSIĄŻEK o tematyce finansowej na której zarabia się kokosy, a płaci za to śmieszne 13 zł..

ŚMIECH na sali.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A ja mam wrażenie, że textmarket to ma to forum i userów w ...

Ciekawy jestem, czy tylko ja czekam na wypłatę od trzech tygodni ( wcześniej tydzień czekałem jeszcze na możliwość zlecenia wypłaty, bo mieli jakis problem informatyczny). Miła pani Magda twierdzi, że przelew jest w realizacji, tyle, że wciąż kasa do mnie nie moze dotrzeć. Chyba mają problemy? Pytanie, czy z systemem płatności, czy z wypłacalnością?

Przesyłam wam zdjęcie, "perełkę" jakie czasami pojawiają się na Textmarket. (...)

Święte słowa. Rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby moderowanie zleceń. Wymagania do tekstów najwyższych lotów, ale po cenie zdecydowanie zaniżonej :) Nic innego, jak tylko psucie rynku. Jeszcze trochę a zlecą się bardziej kreatywni "polscy biznesmeni", którzy zaczną zlecać perełki światowego formatu, typu "tłumaczenie tekstów o himalaiźmie zawierających fachowe słownictwo - z języka nepalskiego zapisywanego w sanskrycie na język polski".

Dziwi mnie najbardziej fakt, że nikt nie odpowie w tym temacie z Textmarket. Wcześniej byli oni bardzo aktywni na forum.

Najbliższe dni pewnie pokażą nie tylko to, ale i to co pisze dwóch wcześniejszych przedmówców. Co do maili, to wiem, że są nimi zasypani. Co do wypłat, cytat z maila od Pani Magdy: "W poniedziałek dopiero będę miała możliwość sprawdzenia wszystkich wpłat i wypłat z Pana konta wraz z tymi zablokowanymi."

A ja mam wrażenie, że textmarket to ma to forum i userów w ...

Ciekawy jestem, czy tylko ja czekam na wypłatę od trzech tygodni ( wcześniej tydzień czekałem jeszcze na możliwość zlecenia wypłaty, bo mieli jakis problem informatyczny). Miła pani Magda twierdzi, że przelew jest w realizacji, tyle, że wciąż kasa do mnie nie moze dotrzeć. Chyba mają problemy? Pytanie, czy z systemem płatności, czy z wypłacalnością?

a, u mnie to samo.

info: na textmarkecie czekam na wypłatę i tej nie ma (ponad 17dni), i co ciekawe: na prolinku też czekam na wypłatę (również ponad 17 dni) i własnie otrzymaliśmy informację z boku, że "nie dostali faktury ani mailem ani pocztą", co jest szczególnie ciekawe, bo mamy dowody wysłania tych faktur, a pani z boku prolinka, nawet to 17 dni temu potwierdziła pisemnie, że "przekazuje do księgowości"

i zonk.

poczekamy, zobaczymy

mam nadzieję, że to nie jakieś problemy, bo całkiem polubiliśmy oba systemy

Od kilkunastu dni zauważyliśmy brak nowych rejestracji na koncie w programie partnerskim, mimo dalszego prowadzenia kampanii reklamowej. Podejrzewamy jakiś błąd techniczny. Czy u pozostałych użytkowników jest wszystko ok?

u nas to samo, nawet dziś testowo się zarejestrowaliśmy z własnego linka partnerskiego, na innym mailu. Efekt? nie dopisało nam do konta głównego nowego poleconego, więc lipa.

Myślę, że skoro program poleconych ma jakiś limit,błąd, albo został zablokowany to wypadałoby o tym poinformować wszystkich, którzy go promują. Dziwne.

:)

Hej,

Mam takie pytanie natury księgowej; z góry uprzedzam, że jeszcze nie zagłębiałem się zbyt bardzo w strukturę.

Jeżeli system pobiera 10% będąc resellerem artykułu, nawet od obu stron (kupującego i sprzedającego), a S.A. jest z definicji VAT-owcem, to sprzedając artykuł za 3.30 i kupując go za 2.70, zarabia 60 groszy, czyli mniej niż 23% VAT.

Czy relacja ma charakter sprzedający - system - kupujący (model klasycznego pośrednictwa: system kupuje, system sprzedaje), czy system - sprzedający - kupujący (model groupon/płatności online - nie powstaje relacja pośrednictwa, ale sprzedający sprzedaje kupującemu, a za skorzystanie z panelu, system wystawia fakturę sprzedającemu)?

Jak wygląda u Was uwzględnianie w kosztach spółki wynagrodzenia piszącego "dzieciaka", który niekoniecznie ma możliwość wystawienia rachunku, a tym bardziej FV? Ceny - przykładowo 3.30, są brutto czy netto? Jak sprawa wygląda z firmami (vatowiec, nievatowiec) i osobami fizycznymi? (umowa o dzieło, czy po prostu "robimy przelew, sobie dokumentujemy koszt wydrukiem przelewu, a oni niech się już martwią wykazywaniem dochodu").

Pozdrawiam, J.

Od kilkunastu dni zauważyliśmy brak nowych rejestracji na koncie w programie partnerskim, mimo dalszego prowadzenia kampanii reklamowej. Podejrzewamy jakiś błąd techniczny. Czy u pozostałych użytkowników jest wszystko ok?

u nas to samo, nawet dziś testowo się zarejestrowaliśmy z własnego linka partnerskiego, na innym mailu. Efekt? nie dopisało nam do konta głównego nowego poleconego, więc lipa.

Myślę, że skoro program poleconych ma jakiś limit,błąd, albo został zablokowany to wypadałoby o tym poinformować wszystkich, którzy go promują. Dziwne.

szczerze mówiąc, to jest bardzo poważny cios i znak alarmowy. Oczekujemy pilnego wyjasnienia tej kwestii, w przeciwnym wypadku w trybie natychmiastowym zawiesimy wszelkie działania promocyjne. Poprzez takie problemy, firma strzela sobie w stopę, sprawiając wrażenie niestabilnej i nierzetelnej.

EDIT: w zasadzie to już postanowiliśmy zawiesić wszelkie działania promocyjne.

szczerze mówiąc, to jest bardzo poważny cios i znak alarmowy. Oczekujemy pilnego wyjasnienia tej kwestii, w przeciwnym wypadku w trybie natychmiastowym zawiesimy wszelkie działania promocyjne. Poprzez takie problemy, firma strzela sobie w stopę, sprawiając wrażenie niestabilnej i nierzetelnej.

EDIT: w zasadzie to już postanowiliśmy zawiesić wszelkie działania promocyjne.

my zrobilismy to wczoraj zaraz po oblanym "teście" rejestracyjnym i też czekamy na wyjaśnienia.

:)

Hicarian,

czasami przez pośredników płatności mamy małe opóźnienia. Ale już środki powinny być na Twoim koncie.

13wally, f3group, Grubarty

Sprawdzamy kwestie refferali. Jeśli były / są problemy - na pewno zostaną niezwłocznie naprawione i odpowiednie konta zostaną dopisane do polecających.

Wypłaty staramy się realizować terminowo, ale musimy mieć odpowiedni rachunek / fakturę.

G.Krawczyk,

PiO nie jest naszym forum. Aktywni jesteśmy na firmowych kanałach komunikacji.

Matashow,

W sprawie wzoru rachunku napisz przez formularz kontaktowy i bez problemu otrzymasz.

Ja kupiłem 10 tekstów na textmarket, okazało się że to jeden tekst tylko porządnie zsynonimizowany... Ja dziękuje za takie teksty.

Wole seotxt.pl tu jeszcze nikt fuszery nie odwalił

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

G.Krawczyk,

PiO nie jest naszym forum. Aktywni jesteśmy na firmowych kanałach komunikacji.

Wszystko się zgadza drodzy Państwo jednak brak odpowiedzi przez miesiąc na wysłanego do Państwa maila to chyba grube przegięcie? Rzecz jasna udowodniłem to Państwu w korespondencji z Panią Magdaleną.

Ps. Dziękuje za publiczne ustosunkowanie się do moich słów kilka postów wcześniej. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności