Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Vojciech, dzięki za chęci :) Otrzymałem szybką odpowiedź z BOK: "sprzedaż artykułów tekstowych".

Swoją drogą, moim zdaniem szablon powinien być do ściągnięcia w serwisie, a nie przesyłany dopiero na życzenie i to bez tego tekstu.

Pamiętaj, że zlecając wypłatę musisz wystawić rachunek jeżeli jesteś osobą fizyczną lub fakturę jeżeli prowadzisz działalność gospodarczą. Dokument prosimy wysłać na textmarket@prolink.pl

Choć nie przyszło mi na myśl o to spytać, pewnie trzeba też ten rachunek wysłać pocztą (podobnie jak w serwisie Prolink), a nie tylko mailem ;)

Według regulaminu "Współpraca i rozliczenia z Wydawcą 7. Wynagrodzenie wypłacane będzie Autorowi po każdorazowym zgłoszeniu Autora przy zgromadzeniu co najmniej 20 złotych na koncie Wydawcy."

Jednak wypełniając formularz w serwisie, otrzymuję komunikat: "Proszę podać kwotę większą niż 100 PLN".

Ale "nic to", skan wysyłam mailem, rachunek pocztą i zobaczymy co będzie :)

EDIT: Będzie zmiana regulaminu. Na 100 zł.

Mow,

Dzięki za miłe słowa :)

Karolina,

Dziennie wpływają do nas setki tekstów.

Więcej informacji pewnie napiszą copywriterzy dot. czasu itd.

Ear,

Dokładnie - zmiana regulaminu już wkrótce.

Koobe,

Tak - im więcej wgranych artykułów tym większa sprzedaż. Oczywiście bardzo wazna jest również tematyka.

Jeśli zgodnie z prywatną korespondencją z BOK otrzymam przelew za dotychczasowe teksty według dotychczasowego regulaminu (tzn. min. kwota wypłaty 20 zł), to pewnie zostanę na dłużej (mimo zmiany regulaminu), ponieważ coraz bardziej podoba mi się ten serwis. Mam jedynie nadzieję, że nie straci on też na popularności wśród Kupujących ;)

Ile tekstów wrzucam? Dotychczas niewiele, ponieważ tylko testowałem Textmarket i swoje umiejętności ;)

Ile czasu mi zajmuje 1 tekst? Czasem do pół godziny, ponieważ staram się dbać o wstęp, rozwinięcie, zakończenie, słowa kluczowe i frazy pod anchory, a jeśli się da, to piszę "pod użytkownika".

Takich precli oczywiscie nie sprzedam za złotówkę, więc stawki w TM uważam za rozsądne :)

Przyznaję, jest coś przyjemnego w otrzymywaniu maili o treści

Witaj (...), sprzedałeś artykuł "(...)" za pośrednictwem giełdy artykułów Textmarket.pl

:)

Też myślałem, że trzeba dodać 100 000 znaków (np. 100 tekstów po 1000 znaków, zaakceptowanych przez moderatora), aby przekonać się, ile jest zleceń i jakiego typu to są zlecenia.

Nie trzeba. Wystarczy dodać jeden artykuł o treści "aaaaaa" (CtrlC, CtrlV) i długości 100 000 znaków. Ponieważ artykuły nie są akceptowane od razu (2 dni to raczej norma), więc można się spokojnie rozejrzeć wśród zleceń, a później skasować ten wątpliwej jakości tekst.

Dziękuję za radę. Sprawdziłam i widzę, że zaledwie 5 zleceń. Nie jest to za dużo, ale 3 z nich mają przyzwoite ceny.

A i jeszcze jedna rzecz. Weszłam w zakładkę mój profil czy coś takiego. Był tam komentarz od kogoś tyle, że albo bł on pusty, albo ja go po prostu nie widzę. Jak jest z tymi komentarzami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności