Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A co z wypłacaniem przez nieletnich?

Tak jak u pełnoletnich.

Trzeba mieć do tego NIP?

Tak, powinien on zostać nadany na wniosek złożony przez pracodawcę. W tym przypadku należy samodzielnie przy zeznaniu lub wcześniej złożyć wniosek o nadanie NIP-u.

I jak jest z podatkami? Niepełnoletni do pewnej sumy są chyba z nich zwolnieni.

Tak jak każdy.

Dodam jeszcze, że w niektórych przypadkach dochody można wliczyć do dochodu rodziców, w przypadku części jednak konieczne jest złożenie osobnego rozliczenia. Po szczegóły odsyłam do Google, albo najlepiej do właściwego US.

Od stycznia nie ma NIPów dla osób fizycznych w takiej formie jak były dotychczas.

https://ksiegowosc.infor.pl/temat-dnia/1311...-2011-roku.html

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Czy macie jakieś pomysły na nowe funkcjonalności w TM? Chcemy rozwijać dalej system i interesują nas bardzo Wasze opinie.
Gratulację z dotychczasowej pracy (za wprowadzone pomysły, jak również sukces w ogólnej sprzedaży tekstów) :)

Kilka pomysłów:

1. To co już kiedyś pisałem: powiadamianie o zleceniach na emaila. Czy tylko jak będę miał czas, mam zacząć pisać bota odpytującego serwer co 30min? ;) Korzyść z powiadamiania w czasie prawie rzeczywistym: zlecenia wykonywane byłby szybciej, a CP nie musieliby co chwile zaglądać na TM.

2. Poprawnie niepotrzebnie wstawianych backslashy przed cudzysłowami w tekstach. Też o tym kiedyś pisałem, rozumiem, że to może poczekać bo wpłynie na kwestię bezpieczeństwa.

3. Wzór rachunku w FAQ, a nie tylko po poproszeniu emailowym (chyba, że jest taka uzasadniona przyczyna). Cała procedura mogłaby również być bardziej opisana dla osób mniej doświadczonych z US. Więcej osób zmotywowałoby to do zaczęcia pisania.

4. Inne formy tekstów i stawek (synonimizowane, do katalogów itd. wraz z krótkim opisem/przykładem każdego coby początkujący wiedzieli). Mi to w sumie aż tak tego nie potrzeba (chociaż czasem przydałoby się kogoś skierować do TM również jak chciał zsynonimizowany tekst, a nie tylko zwykły), ale były głosy zapotrzebowania.

468x60.png

Textmarket: zarejestruj się i kupuj oraz sprzedawaj teksty SEO

interesują nas bardzo Wasze opinie.

Na tyle, by w końcu ustosunkować się do wielu próśb/opini dotyczących zmienienia stawek, pojawiających się tu już od kilku tygodni/miesięcy, bo sprzedawanie/kupowanie tekstów 1001 i 1999 znakowych za identyczną kwotę to już niemałe przegięcie?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Byłbym wdzięczny za udostępnienie statystyk wszystkich słów wpisywanych do wyszukiwarki.

Np. w części "Najczęściej wpisywane słowa do wyszukiwarki" mógłby się znajdować link "Pokaż wszystkie" do podstrony z takimi statystykami.

Powody mojej prośby podałem w prywatnej korespondencji z BOK ("statystyki kłamią"). Pozdrawiam.

Nie wiem czy był już taki pomysł ale napiszę.

Chodzi mi o to, że można wyszukiwać teksty za pomocą słów kluczowych a czy istniałaby możliwość wyszukiwania po użytkownikach ?

Albo wejśćie na profil danej osoby i pokazane by były jego wszystkie teksty ?

Najtańsze badanie gleby w Polsce !

Dodaj firmę do katalogu firm

Chodzi mi o to, że można wyszukiwać teksty za pomocą słów kluczowych a czy istniałaby możliwość wyszukiwania po użytkownikach ?

Albo wejśćie na profil danej osoby i pokazane by były jego wszystkie teksty ?

Miałem zaproponować to samo. Funkcja jak na Allegro "Pokaż inne przedmioty Sprzedającego" - umożliwiająca zakup artykułów z podobnych tematyk albo zapoznanie się ze stylem danego "pisarza".

Wczoraj zmienił się regulamin TM, ktoś zauważył? ;)

Więc, TM, skoro podwyższyliście limit wypłat, to pomóżcie mi sprzedawać teksty, ułatwiając Kupującym poruszanie się po Waszym serwisie :D

Może udostępnicie mojej konkurencji "przecenianie" artykułów o połowę, gdy ich teksty leżą już pół roku na półce i nie ma na nie zbytu? ;)

Coś jak w sklepach z odzieżą używaną - bierzesz teraz i za tyle albo czekasz z nadzieją, że kupisz taniej, gdy nikt inny tego nie zrobi wcześniej...

Pozbywając się starych wartościowych tekstów, na które nie ma popytu, przy okazji przyciągnęlibyście klientów, którzy szukają tanich tekstów bez względu na ich jakość :D

I jeszcze raz proszę o te statystyki ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności