Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obecne statystyki z powodu buga dają tyle, że hasło "pozycjonowanie" na wieki wieków będzie w topie, bez względu na rzeczywisty popyt.

A np. na frazę "odblokowanie nawigacji" nie będzie ani jednego artykułu, mimo zapotrzebowania.

Funkcja, którą proponuję, dałaby mi przynajmniej orientacyjne informacje, pod jakie tematyki pisać.

Mam 40%-ową skuteczność sprzedaży, ale chcę sprzedawać powyżej 50% swoich tekstów.

Właśnie dlatego tak bardzo zależy mi na tym, aby statystyki spełniały swoją rolę.

W założeniu mają kreować podaż na podstawie popytu. Tymczasem zupełnie się do tego nie nadają.

Myślicie, że ktoś 55 razy wpisywał słowo w słowo, litera w literę, frazę "książka książki wydanie wydawnictwo redakcja pisanie ksiażek wydawanie książek zarabianie na książkach wydawnictwa wydawanie książek jak wydać książkę"?...

Bo moim zdaniem taka fraza była wyszukiwana tylko 1 raz, a statystyki są fałszowane przez paginację wyników wyszukiwania.

Innymi słowy, fraz naprawdę wielokrotnie szukanych nie widać w statystykach, jeśli nie mają 52 minimum wyszukiwań,

a ten sztuczny próg będzie się jedynie zwiększał, utrudniając "pisarzom" pisanie "pod kupujących".

---

Ułatwienie poruszania się w serwisie (np. po ID "pisarza") powinno pomóc w kreowaniu popytu na podstawie podaży.

Obecnie jeśli ktoś szuka frazy "dziecko", może nie widzieć tekstów z frazą "dzieci", choć są w tej samej tematyce

i prawdopodobnie zostałyby kupione, gdyby ten ktoś miał do nich dostęp "po autorze".

Czy osoby mające dostęp do zleceń mogłyby powiedzieć jak jest z ich ilością ?

Jest ich pod dostatkiem, czy trzeba czekać aż się pojawi jakieś i się licytować z innymi ?

Zlecenia się pojawiają - nie ma ich dużo, ale są interesujące. Właśnie realizuje drugie (licytowałem chyba w czterech). Zauważam jednak jeden minus. W momencie wygrania "aukcji" znika dostęp do innych zleceń. Nie byłoby w tym nic dziwnego - w końcu warto zajmować się jednym, ale blokada na kolejne zlecenia istnieje do chwili w której poprzednie nie zostanie zaakceptowane przez zleceniobiorcę. A więc - wygrywam zlecenie, piszę, wysyłam tekst i czekam nawet 3 dni na akceptacje, nie widząc innych zleceń. Nie można tego zmienić tak aby inne zlecenia były widoczne natychmiast po wysłaniu zleconego tekstu?

Mam dwie sugestie...

1. Po kliknięciu w przycisk "wyszukiwarka" na liście projektów mamy domyślnie wybrany pierwszy projekt, a nie ten, przy którym kliknęliśmy przycisk. Więc wybieram projekt C, by kupić do niego teksty, szukam, znajduję, a ponieważ domyślnie na liście wyboru widnieje projekt A, teksty lądują w projekcie A, jeśli tego nie przypilnuję.

2. Przydałaby się funkcja pozwalająca na oznaczenie, które z artykułów zostały już wykorzystane. Kupuję często artykuły "na zapas" i wrzucam kiedy indziej, ciężko mi się połapać, czy tekst już wykorzystałem, czy nie. Muszę szukać po fragmentach tekstu.

Mam problem z akceptowaniem artykułów. Dodałam 4 teksty: pierwszy 21.03 a ostatni 5.03 i do dziś wszystkie czekają na akceptacje. Czy tylko ja tak mam czy może ktoś z Was miał podobnie?

2012-03-22.

W kontekście zmiany regulaminu i zwiększenia progu wypłat staje się to lekko niepokojące :)

Lipa, nie polecam.

Teksty odrzucane mimo że na 100% był merytoryczny, ponad 3k znaków, unikalny i wartościowy...

No nic, wrzucę sobie na zaplecze.

Nie polecam.

hm.. u nas nie ma żadnego problemu z akceptacją...

za to, jak czytam dział "zamówienia" i widze zlecenie na 10 tekstów z fabułą do gry za 27 zł to ręce opadają... tu jednak przydałaby się opcja licytacji ceny czy kontaktu panelowego z wystawiajacym, bo przecież za 2,7 nikt normalny nie będzie bawił sie w porządną faubłę w tekście ani w ogóle podejmował się pisania czegos, za co zleceniodawca chce zapłacić groszaki. Bezsensu...

Ktoś powinien zleceniodawcom załączyć taką informację przed wystawieniem zlecenia typu "Pamietaj, ze za tą cenę autorzy piszą precle a nie dobre jakościowo teksty - zastanów się czy za 2,7 sam byś się podjąl pisania tego, co wystawiasz"

;)

:)

za to, jak czytam dział "zamówienia" i widze zlecenie na 10 tekstów z fabułą do gry za 27 zł to ręce opadają... tu jednak przydałaby się opcja licytacji ceny czy kontaktu panelowego z wystawiajacym, bo przecież za 2,7 nikt normalny nie będzie bawił sie w porządną faubłę w tekście ani w ogóle podejmował się pisania czegos, za co zleceniodawca chce zapłacić groszaki. Bezsensu...

Ktoś powinien zleceniodawcom załączyć taką informację przed wystawieniem zlecenia typu "Pamietaj, ze za tą cenę autorzy piszą precle a nie dobre jakościowo teksty - zastanów się czy za 2,7 sam byś się podjąl pisania tego, co wystawiasz"

Dlatego zlecenie z fabułą wisi i nikt go nie chce. Ja nie narzekam. Ostatnie zlecenie - 134 zł, teraz kończę za 80 zł. Mniej opłacalne po prostu omijam. Szkoda na nie czasu.

Co do licytacji, kontaktów itp. Lepiej nie - szybko zrobiłyby się z tego drugie ZPN. Tak jest o wiele lepiej.

"nikt normalny nie będzie bawił sie w porządną faubłę w tekście ani w ogóle podejmował się pisania czegos, za co zleceniodawca chce zapłacić groszaki."

Właśnie dodałam jedno zlecenie, ale to nie ja ustalałam cenę tylko automat. Z tego co widzę to cena jest automatycznie ustalana w zależności od długości artykułu. Poniżej 2000 jest 3,30 zł, nieco powyżej już 6,60 zł itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności