Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy w takim razie opłaca się w ogóle zaczynać pisać? Mam wrażenie, że zauważam wszystkie możliwości w momencie gdy przestają być opłacalne. Może to zbyt poufne informacje, ale ile mniej więcej zarabiacie teraz na textmarkecie? Chodzi o przybliżony przedział bez poleconych.

I kolejne pytanie. Wrzuciłem kilka swoich tekstów, zostały już zaakceptowane. Problem w tym, że nie ma ich w wyszukiwarce. Tzn przykładowo słowo, które mam w kluczowych, jest w tytule i występuje kilkakrotnie w artykułach, różnie odmieniane w ogóle nie pozwala go znaleźć. Przecież w ten sposób nie jestem w stanie nic sprzedać. Myślałem, że po prostu nie znajduje swoich artykułów, ale po wpisaniu przedziału znaków widzę, że tam są.

O co chodzi? Bug? Za mało słów kluczowych? Co mam w takiej sytuacji zrobić? Widziałem, że w wynikach pod konkretnym artykułem pokazuje się słowo i liczba w nawiasie(ilość słów kluczowych?), dlaczego więc nie ma w nich moich artykułów pomimo, że słowo to występuje u mnie wielokrotnie?

Kolego, na maila odpowiem Ci później. Mail jest ok., ale jeśli mogę zasugerować - lepszy jest telefon. Pogadaj z Panią Magdą od Textmarketu, na pewno coś pomoże.

A tak szczerze mówiąc - nigdy w ten sposób nie sprawdzałem swoich tekstów. W zasadzie nie ma grupy tematycznej, w której nie nowotowałbym sprzedaży, dlatego nie miałem powodu by to robić, ale kto wie - może i swoje teksty sprawdzę :-)

• 2 tygodnie później...

hej, mam dokładnie taki sam problem jak Hermit, ale widzę że nikt nie udostępnił na forum rozwiązania. może ktoś wie jak się z tym uporać?

co do samego serwisu i sprawdzania- jeden dzień zazwyczaj wystarcza na weryfikację, gorzej z nabywcami. lecz fakt, że nikt nie kupuje tekstów, których nie uwzględnia wyszukiwarka nie jest dość zaskakujący;)

Jest fajne zlecenie w dziale zamówień :)

Newsy MUSZĄ BYĆ ŚWIEŻE, nie mogą być starsze niż 1 dzień.

Ciekawe, czy moderatorzy nadążą ze zweryfikowaniem tekstów :)

A co wspomnianego problemu - podejrzewam, że coś się dzieje z bazą danych.

Wyjaśniałoby to milczenie Prolink w obu tematach na tym forum.

Miała być rewolucja, jest cisza.

Chybaż mają wiele nowych projektów i tak trochę olewatorsko do tych textmarket i prolink, aczkolwiek no ja nie narzekam - teksty się akceptują szybko, na jakieś 360 dodanych, sprzedanych jest jakieś 280 pi razy drzwi, prolink ostatnio trochu mniej niestety się sprzedaje, no ale do wypłatowego minimum w jednym i drugim w miesiacu dochodzę bez problemów najmniejszych.

:)

Niepełnoletni nie jest zwolniony z obowiązku. Niepełnoletniego po prostu rozlicza rodzic w swoim zeznaniu podatkowym.

Na mój gust powinna być umowa na Ciebie + pozwolenie pisemne rodzica na zawarcie umowy + ksero dowodu rodzica.

Można też przyjąć łatwiejszą taktykę (którą chyba masz poniekąd na myśli), że wszystko jest zapisane na rodzica i on dokonuje wszystkich czynności w swoim imieniu. W tym przypadku mniej papierologii jest. ;)

ps. jeżeli się mylę to proszę o poprawkę.

Dziś wystawiam pierwszy rachunek i mam wątpliwości co do jego wypełnienia, więc czy ktoś kto już to robił mógłby mi napisać co wstawić w poszczególne pola? (opróczdanych sprzedawcy, bo to nie jest skomplikowane ;)). Wiem, że w cenie ma być wypłacana kwota, ale nie wiem czy z odliczonym VAT-em, nie wiem też co wpisać w dacie zapłaty i wartości. Pod wartością pisze "Razem:0,00", mam to zmienić czy zostawić tak jak jest?

Proszę o w miarę szybką odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności