Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tu masz przykład:

https://www.porachunek.pl/images/icons-for_articles/grafiki/druk_rachunku.PNG

Od kiedy rachunek ma coś z Vat'em? Po to jest rachunek, dla tych co nie są Vatowcami.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hermit - czasami to jest prawdziwa błyskawica, dlatego - jak CI napisałem - szkoda, że nie ma info na maila, o niektórych zleceniach pewnie nigdy nie dowiemy się, że były. I pamiętaj - jak zostaniesz wybrany do realizacji zlecenia, do czasu jego wykonania i zaakceptowania, innych zleceń nie widzisz, czego trochę nie rozumiem. Z powodzeniem przecież można realizować kilka jednocześnie (szczególnie jak są niewielkie). Dlatego czasami lepiej słabe ominąć...

Oczywiście, że możesz rachunek wysyłać mailem - od początku tak robię, żadnych problemów nie ma.

JoannAT - patrzę z "naszej" strony. Teksty mi się sprzedają przez cały czas. Moi partnerzy również sprzedają (widzę to po rosnącej prowizji), więc ze sprzedażą nie ma problemu. W przeciągu krótkiego czasu (jakieś 2 tygodnie) zeszło mi prawie 40 sztuk.

Uzbierałeś 100 zł, w panelu zlecasz wypłatę, pojawia się informacja, aby na rachunku wystawić 81,30 zł.

"Nazwa usługi: Sprzedaż artykułów tekstowych, Ilość: 1, Cena: 81,30, Wartość:81,30, RAZEM 81,30"

Do daty wystawienia dodaj 14 dni i wpisz to w pozycji Data zapłaty.

Właśnie przymierzam się do pierwszej wypłaty i takie pytanie odnośnie powyższych wyliczeń - 81,30 to kwota brutto czy netto? Domyślam się, że ta pierwsza opcja, czyli pokazywana kwota jest pomniejszona o VAT, o którym wcześniej było już pisane, a od tego trzeba jeszcze zapłacić dochodowy? I tutaj drugie pytanie - z podatku trzeba się od razu rozliczyć z US, czy dopiero jak się składa PIT za poprzedni rok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności