Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zacząłem swoją przygodę z Textmarket, dodałem kilka tekstów i czekam już 50 godzin na zatwierdzenie... To normalne? Z tego co pamiętam miały być zatwierdzone w ciągu 48 godzin.

Ja mam podobnie, do tej pory zawsze miałam akcept po 2-3 dniach + ewentualnie weekend, ale ostatnio czekam na akcept od 29 sierpnia :/

Ja mam kilka uwag do tego systemu (oczywiście wiem, że jakość tekstów jest różna), jednak:

-jak mogę wybrać dobrego autora? brak systemu ocen

-cytowany tekst "zajawka" powinna pobierać kilka zdań - np. początek środek koniec - a tak początek zawsze jest fajny, a koniec...

-zdarza się, że teksty są na siłe jechane tezaurusem i w tekstach np. o siaciach komórkowych koleś pisze "ejże", "hola", "azaliż" ... trochę przyzwoitości

- tak naprawde kupuje kota w worku i najwyżej mogę napisać reklamację (dział reklamacji dziła ok)

- tak naprawde kupuje kota w worku i najwyżej mogę napisać reklamację (dział reklamacji dziła ok)

Ostatnio kupiłem kilka tekstów, to w każdym były jakieś błędy ortograficzne, po otwarciu w wordzie było czerwono, więc nie wiem w czym sprawdzają moderatorzy te teksty przed dodaniem na giełdę. Dział reklamacji mi nie odpisał... W tekscie nawet znalazły się "reklamy" typu adres serwisu internetowego, albo tekst miał 1005 znaków, a ostatnie 5 znaków to pięć kropek. :C

Więc za taką jakość 3,30zł za 1000 znaków to sporo.

Więc za taką jakość 3,30zł za 1000 znaków to sporo.

Vspak, Ty płacisz 3,30 i to jest - ok, przyjmijmy - sporo, ale autor pisze za 1,40 zł (albo 1,70 - nie pamiętam dokładnie - celne wyliczenia dostępne kilka stron wcześniej w tym temacie) po odliczeniu wszystkiego, co tylko się da... I ta kwota już wcale taka duża nie jest. Co oczywiście nie usprawiedliwia pięciokropków itp..

Wszystko zależy od autora. Moje teksty nadają się spokojnie na zaplecze, a niektóre nawet na stronę docelową. Po delikatnym sprawdzeniu oczywiście, bo mogły się tam trafić jakieś malutkie błędy interpunkcyjne albo literówki. Dlatego właśnie jestem za opcją "Wszystkie teksty autora" - mogłoby to ułatwić zarówno sprzedaż, jak i kupowanie tekstów.

I tak jak pisze Adieu, teoretycznie dostaje się 2,7, ale odliczają sobie od tego vat (przy osobach fizycznych też), a później dochodzi do tego podatek dochodowy. Nie jest więc tak różowo.

@up, nie marnuj czasu, pisz następne. Jest szansa, że wszystkie zostaną przyjęte za jednym zamachem.

W weekendy nie pracują, poczekaj do poniedziałku. We wtorek możesz zacząć się martwić, ale w sumie i tak nie ma czym :)

Czekam do teraz :). Teksty dodałem 29 sierpnia, a mamy 9 września, czyli czekam już 11 dni i nic nie zapowiada, aby coś się w sprawie ruszyło (dzwoniłem do Textmarketu, a także pisałem maile - cały czas mówią "już wkrótce, niebawem").

@up, u mmnie na przykład

Data dodania 2012-09-06
Artykuł został zaakceptowany

Od: TextMarket <noreply@prolink.pl> (więcej) dnia: 6 września 2012 11:13

Sprzedane Tak, 2012-09-08
Sprzedałeś artykuł w Textmarket

Od: TextMarket <noreply@prolink.pl> (więcej) dnia: 8 września 2012 23:39

Najpierw dodałem 2 wpisy (2012-09-03), po 3 dniach nie było akceptacji, więc dodałem 5 nowych i jeszcze tego samego dnia (2012-09-06) wszystkie 7 zostało zaakceptowane. 2 dni później "sprzedał się" pierwszy z nich.

Przy wrzucaniu "hurtowym" zdarza mi się (najczęściej w sobotę, niedzielę), że wrzucam 15-sty a pierwsze już akceptują. Akceptacja całości - jakieś 20 minut :-) Raz było jakieś opóźnienie, fakt (spooore - nawet zapomniałem, że takie teksty napisałem :-) ) , ale ogólnie jest OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności