Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób są sortowane artykuły w TextMarket? Świeższe materiały znajdę na 1 stronie, czy np. na 27?

Mam też kilka sugestii:

1. Przydałaby się opcja sortowania artykułów w wyszukiwarce według ceny, liczby znaków, itd.

2. Fajnie by było, gdyby przy artykule widniała data jego publikacji.

3. Integracja z Prolinkiem też by była dobra (tak jak jest w advertorials).

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zobaczymy jak ta zmiana wyjdzie.. w każdym razie niepoważny sposób jej wprowadzenia. Żeby wszystkie teksty wrzucić do katergorii LOW.. uważam, że część moich tekstów z powodzeniem mogłaby się znaleźć w kategorii HIGH, a tu taki klops, lądują w spredaży za jakieś grosze. Na szczęście akurat byłem online i w porę usunąłem wszystkie teksty ze sprzedaży, za darmo ich nie oddam. Coś czuję, że TextMarket będzie miało sporo sprawdzania tekstów w najbliższym czasie ;)

A tak poza tym. Czas pokaże, czy będzie popyt na teksty z kategorii HIGH, które będą dwa razy droższe niż teksty MEDIUM. IMO jeśli teksty i tak idą pod zaplecza, to najrozsądniejsze wydaje się kupowanie tekstów MEDIUM. Czy będę miał możliwość przerzucania tekstów do niższych kategorii?

rozliczenia i wyceny tekstów odbywają się na podstawie liczby słów (a nie 1000 znaków)
0.02 PLN za słowo

0.04 PLN za słowo

0.08 PLN za słowo

slo17k.gif

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ja niestety jednak nie zdążyłem wszystkiego usunąć. Poszło niestety 4 teksty zamiast po 5,4 poszły po lekko ponad 3 złote. Za darmo swoich tekstów nie będę oddawał. Poza tym mam wrażenie że teraz to naprawdę się zapchają. Czas akceptacji i tak był przekraczany a w momencie gdy każdy ponownie doda swoje arty na ocenę będzie kiszka.

1. To teraz mam odświeżać textmarket co 10 minut żeby sprawdzić czy moje teksty nie zostały dodane do kategorii low żeby w razie czego móc je szybko usunąć?

2. Chyba trochę tego nie przemyśleli, po ponownym dodaniu, a przed zatwierdzeniem, przy cenie tekstu zostaje podana cena "starym systemem".

3. Mogliby na stronie dodawania tekstu wywalić licznik znaków ze spacją i zamiast niego wstawić licznik słów.

4. roberto999 - nie będzie fali tekstów z synonimami. Będzie fala tekstów z krótkimi słowami spoza kategorii "stopwords" :).

Nie przemyśleli tego. Teraz najlepszą taktyką jest walić duże ilości tekstów o średniej jakości z dużą ilością krótkich słów, sprawdzać co zostało załadowane do kategorii low, wycofywać te teksty i po krótkich poprawkach wprowadzać ponownie.

Placko zgadzam się z Tobą. Takie działanie spowoduje masówkę. Mnie tylko poraża forma działania. Wszystkie teksty (nawet te które zaakceptowane zostały dziś) wylądowały w sekcji LOW. Zero informacji na maila o zmianach, dobrze, że byłem on-line i zdążyłem znaczną część tekstów wycofać. Informacja na forum k. godziny 15.00 czyli tuż przed wyjściem do domku - jednym słowem niech się dzieje co ma dziać. Dobry moment dla kupujących, ale żal mi tych którzy nieświadomi nie zdążyli wycofać swoich wartościowych tekstów i nie chcący sprzedali je za połowę ceny. Z drugiej strony nie wiem czy to zgodne z regulaminem. Skoro artykuł przy wstawianiu ma określoną cenę to na jakiej podstawie, bez informacji autora nagle jego wartość spada (drastycznie).

Witajcie,

artykuły zostały przypisane do kategorii LOW ze względu na wcześniejszą specyfikę i przeznaczenie sprzedawanych tekstów.

Obecnie umożliwiamy zakup w TM tekstów lepszej jakości. Dostępna jest również możliwość przeniesienia swoich tekstów do wyższych kategorii jakościowych.

W tym celu prosimy o skontaktowanie się z nami przez formularz kontaktowy i podanie nazw "lepszych" tekstów. Administrator je przejrzy i ponownie doda.

Zmniejszamy obecnie również listę stopwords. Będziemy na bieżąco informować.

Skoro wprowadzacie takie zmiany to chyba logiczne że zmieniacie zasady współpracy. Gdy wstawiałem artykuł był wart 5.4 zł teraz 3.6 zł nie widzicie w tym problemu? Moim zdaniem przy takich zmianach autorzy powinni być poinformowani i to po Waszej stronie leży obowiązek przed wprowadzeniem zmian ponowne przeczytanie artykułów i zakwalifikowanie ich do odpowiednich kategorii a nie wrzucanie wszystkich do grupy LOW i liczenie że jak najmniej ludzi się zorientuje żeby pracy było jak najmniej. A tu nawet żadnej informacji na maila.

Właśnie wprowadziliśmy docelowe zmiany w kwestii stawek za artykuły. Od wczoraj pracowaliśmy nad optymalną wersją i udało się ją wypracować. Prosimy o sprawdzenie.

Chcemy również podkreślić, że od dzisiaj Copywriterzy mogą zarabiać 2x albo nawet 3x więcej dzięki wprowadzeniu nowych kategorii jakościowych tekstów.

Teksty bardziej jakościowe będą również szybciej dodawane do bazy i sprawdzane przez moderatora. Zapraszamy zatem do publikacji!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności