Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj pracowaliście a dziś wprowadziliście optymalną wersję, tylko nikt nie wziął pod uwagę, że od wczoraj pisarze mogli stracić trochę grosza. Żadnego słowa Przepraszamy.

Skąd moderator będzie wiedział, że ma doczynienia z tekstem jakościowym żeby szybciej go sprawdzić?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmieniacie te ceny kiedy wam się podoba bez żadnej strategii. Teraz cena za artykuł low czyli preclowy 1115 znaków to 4.14 pln.

Kto tym zarządza? 10cio latek?

Na razie wszystkie artykuły są low.

A że 4 zł za 1100 znaków: albo ktoś ma rozbudowane słownictwo, albo nasadził literówek.

Według mnie, zamiast przyporządkowania do kategorii low, powinna być dodatkowa kategoria na dotychczasowe teksty.

Faktycznie przydział do kategorii to jakiś żart, tekst (w moim odczuciu wart bloga/zaplecza) ponad 3200 znaków został wyceniony na 7 złotych, Tekst około 2500 znaków na nieco ponad 5. Tym samym z 3 dodanych tekstów został jeden prawie 3100 znaków za 14,5zł...

"wycena" artykułów była dokonana po uprzednim wysłaniu wiadomości do supportu.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Chcemy również podkreślić, że od dzisiaj Copywriterzy mogą zarabiać 2x albo nawet 3x więcej dzięki wprowadzeniu nowych kategorii jakościowych tekstów.

Po pierwsze to ktoś musi te teksty kupić, a jak widzę precla 1200 znaków za 4zł to mi się płakać chce, ponad 2 krotnie drozej niż bym miał zamówić u jakiejś firmy się tym specjalizującej. Niestety ale nowe ceny to mniejsza kasa dla copywriterów bo po prostu mniej sprzedadzą, bo nie opłaca się teraz kupować na tej platformie tekstów

patrze w dzial finanse i widzę, że wszystko droższe. To co było po 3,2 teraz kosztuje prawie 6 zł. Nie rozumiem żali?

Faktycznie, jeden z tekstów w tym dziale ma 1169 znaków i kosztuje 4,35 PLN. Jest oznaczony jako LOW. Gdyby był PREMIUM (choć nie będzie, widać po stylu :) ), kosztowałby 17,40 PLN :D

Ale przyjrzałem się swoim tekstom. Dawniej sprzedałbym wszystkie po 2,70, teraz ich ceny wahają się w granicach 2,41-3,23, z przewagą na te poniżej 2,70. Więc dla kupujących (ogólnie biorąc) jest taniej :)

Dla mnie jest to nie korzystne. Moje teksty wyceniono za wysoko i nikt ich nie kupi bo dobrze wiemy że na takich marketach nie siedzi profesor od ekonomi czy dietetyk sportowy który może sprawdzić rzetelność moje artykułu. 2,70zł do 2000 znaków było OK! Duża podaż i jeszcze większy popyt a teraz? Nic, dodam kilka artykułów zobaczę jak to się dalej potoczy. W mojej opinii update na duży -!

edit.

OMG! Artykuły które sprzedawałem po 5zł stoją 9 gola :o Kto mi to kupi?^^

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

Dla mnie jest to nie korzystne. Moje teksty wyceniono za wysoko i nikt ich nie kupi bo dobrze wiemy że na takich marketach nie siedzi profesor od ekonomi czy dietetyk sportowy który może sprawdzić rzetelność moje artykułu. 2,70zł do 2000 znaków było OK! Duża podaż i jeszcze większy popyt a teraz? Nic, dodam kilka artykułów zobaczę jak to się dalej potoczy. W mojej opinii update na duży -!

edit.

OMG! Artykuły które sprzedawałem po 5zł stoją 9 gola :o Kto mi to kupi?^^

Przez to dobrze by było, gdyby osoba akceptująca teksty ustalała maksymalną kategorię, do której może należeć tekst. Tekst zaakceptowany jako HIGH domyślnie byłby HIGH. Nie sprzedaje się? Zmieniam na MEDIUM i czekam... poszło. Inny przykład. Tekst zaakceptowany jako MEDIUM. Na HIGH nie mogę zmienić, mogę zmienić na LOW lub pozostawić na MEDIUM. Zależy mi na szybkiej sprzedaży, więc wrzucam kategorie na LOW, tekst schodzi od ręki.

W katalogu teksty mogłyby też być oznaczone, jak zostały ocenione przez korektora, a w jakiej są sprzedawane. Np. tekst oceniony przez korektora na MEDIUM, ale wrzucony przez użytkownika do LOW. Taki tekst mógłby szybciej znaleźć nabywcę.

Dzięki wielkie za pomysły i uwagi. Cieszymy się również, że wprowadzacie setki nowych i jakościowych tekstów - na pewno się opłaci! :)

Abinthenet,

sprawdzamy problem - jeśli jest bug na pewno szybko naprawimy.

Placko,

artykuł do danej kategorii jakościowej jest umieszczany jednorazowo w czasie sprawdzania przez moderatora.

Paszul,

odnośnie samodzielnej zmiany kategorii jakościowej "w dół" przez copywritera - bardzo dobry pomysł. Rozważymy szybkie wdrożenie. Lub ew. wprowadzenie zniżek, które może uruchomić również copywriter. Czekamy na kolejne fajne pomysły :)

Sylar,

W low wszystkie teksty mają podobne ceny do tych sprzed update'u.

Ear,

Staraliśmy się zrównoważyć ceny w taki sposób by były do zaakceptowania zarówno dla kupujących jak i sprzedających.

Hicarian,

No dokładnie - ceny są podobne.

Janekszeryf,

Przede wszystkim odchodzimy od modelu giełdy preclowej. Zmiana ma znacząco poprawić jakość tekstów - a co za tym idzie, pozyskać grono nowych klientów i copywriterów.

Mazzaq,

Wszystkie teksty są rzetelnie sprawdzane przez kompetentne osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności