Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz po wprowadzeniu tych zmian wyrzuciłem wszystkie artykuły i dodałem ponownie. Dzisiaj dostałem mejla, że artykuły zostały dodane.

Jest ok - na kilkanaście artykułów wszystkie zostały zaklasyfikowane poprawnie - te dobre na medium, te pisane "na szybko" do kategorii low.

Teraz pytanie jak to wpłynie na sprzedaż.

Precle są nieco tańsze niż były, powinny schodzić szybciej.

Dobre artykuły (medium) są jakieś x1,5 droższe niż były.

Schodzą wam inne artykuły niż low?

Wiecie może jak jest teraz z prowizją textmarket? Liczona od artykułu/ 1000znaków / 100 słów? Mnożona jakoś przez jakość artykułu (lepsze -> droższe -> wyższa prowizja)?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też właśnie dodałem ponownie moje teksty, co było błędem z tego co widzę. Teraz czekam na rozpatrzenie i nie mam dostępu do zamówień, a po tygodniu dopiero połowa została zaakceptowana. Szkoda, że cena w low jest teraz większa niż bezpośrednio po zmianie, nie dodawałbym ponownie tylu artykułów.

Ale z drugiej strony fajnie, że coś z tym robicie.

I taka mała sugestia ode mnie - wprowadźcie możliwość przenoszenie tekstów z jednej grupy do innej, scalania grup, dzielenia, itp.

Artykuł Medium dodany testowo, wisi tydzień w moderacji. Co to znaczy?

Że nie przeszedł moderacji (brak informacji na maila)?

Że tak długo będzie trwała moderacja?

Coś innego?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Bori79, Hermit90,

Właśnie nawiązaliśmy współpracę z dodatkowymi osobami w kwestii moderacji tekstów i do końca tygodnia powinniśmy się obrobić z zaległościami.

Kwestie zarządzania grupami jakości + ustawianie zniżek na teksty przez copywriterów są w trakcie.

Placko,

Pracujemy w tej chwili bardzo intensywnie nad rozwojem przedsięwzięcia. Planujemy w najbliższym czasie mocne akcje promocyjne. Zatem sprzedaż na pewno będzie satysfakcjonująca :)

Niniejszym informujemy, że wszelkie zaległości zostały nadrobione i artykuły sprawdzamy w trybie ekspres :)

Informujemy również, że na chwilę obecną w bazie mamy ponad 11,000 artykułów napisanych przez ok. 900 copywriterów z całej Polski!

Dodatkowo zapraszamy do działu zleceń tekstów, który jest obsługiwany przez ponad 90 profesjonalnych copywriterów!

To jakie teksty są teraz pobierane? Bo ciężko trafić co napisać a tak w wolnym czasie można wrzucić i zarobić (tak aby nie leżały te artykuły)?

Daj jakieś jasne rozwiązanie (bo jak się nie mylę, 100 000 znaków trzeba dodać aby móc brać zlecenia)?

Najlepiej jak by było podane co jaki czas co schodzi dobrze i jest potrzebne... tematyki czy frazy kluczowe

Niby statystyki są (ale są dodawane artykuły do tych tematyk a i tak nie idą)... czy może już macie takich pisarzy, że po prostu do razu do nich się kierujecie a nie nowych?

Otrzymałem od Textmarketu pierwszą skromną wypłatę, ale mam problem jak rozliczyć się z Urzędem Skarbowym. Pisałem do Textmarketu w tej sprawie, ale otrzymałem tylko ogólnikową informację, że z podatku dochodowego rozliczyć się mam w corocznym zeznaniu. Tyle to ja wiem :>

Czy ktoś wie w jaki sposób PRAWIDŁOWO rozliczyć się z Textmarketem? Znalazłem w sieci link: https://www.geoarbitraz.pl/2012/07/rozliczenie-podatku-z-textmarket.html

Czy to jest PRAWIDŁOWY sposób na rozliczenie się z UŚ?

Otrzymałem od Textmarketu pierwszą skromną wypłatę, ale mam problem jak rozliczyć się z Urzędem Skarbowym. Pisałem do Textmarketu w tej sprawie, ale otrzymałem tylko ogólnikową informację, że z podatku dochodowego rozliczyć się mam w corocznym zeznaniu. Tyle to ja wiem :>

Czy ktoś wie w jaki sposób PRAWIDŁOWO rozliczyć się z Textmarketem? Znalazłem w sieci link: https://www.geoarbitr...textmarket.html

Czy to jest PRAWIDŁOWY sposób na rozliczenie się z UŚ?

Również mam wątpliwości co do sposobu rozliczenia się. Dostałem podobną odpowiedź, że powinienem rozliczyć się w rocznym PIT.

Na stronie geoarbitraż przyjęte jest, że współpracujemy z TextMarket na podstawie umowy o dzieło. Jednak żadnej umowy nie podpisujemy, nie mamy żadnego potwierdzenia w przypadku kontroli. Słowa te potwierdził sam TextMarket w odpowiedz na email, który do nich wysłałem.

Dziwne wydaje mi się wystawianie rachunków dla TextMarket, bez podpisanej żadnej umowy. Ogólnie uważam, że powinno to być urgulowane nieco inaczej. Jako copywriterzy nie mamy ŻADNEGO dowodu, że sprzedawaliśmy tutaj swoje teksty.

O ile wcześniej sprzedawałem dość regularnie na Textmarkecie, o tyle od wprowadzenia nowych zasad nie zszedł mi ani jeden tekst :/.

U mnie zeszły dwa teksty. Nie wie jak było wcześniej, bo dołączyłem do TextMarket w czasie wprowadzania zmian, ale zdążyłem zauważyć, że liczba artykułów znacznie wzrosła od wprowadzenia zmian.

Piszę jedynie artykuły powyżej 2000 znaków do kategorii biznes, ekonomia i finanse, bankowość. Tekstów spełniających takie wymagania w TextMarket 17 października było 480. Dziś jest ich 652. W kategoriach biznes, ekonomia i finanse, bankowość tekstów powyżej 2000 znaków jest 35% więcej niż było prawie trzy tygodnie temu.

Wniosek? Zmiany albo napędziły popyt i ludzie zachęceni wyższymi stawkami więcej piszą, albo wzrost cen przegonił kupujących. Być może zadziałały oba te czynniki.

Póki co piszę dalej, licząc, że im większą bazę tekstów zbuduję, tym więcej zacznie się sprzedawać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności