Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest ktoś taki - właściciele serwisu. Użytkownicy mogą powiedzieć jedynie o swojej sprzedaży. :)

Ja na ten przykład założyłem konto miesiące, miesiące temu wrzucając 4 artykuły. Dwa (ekonomia) sprzedały się wtedy szybko, z pozostałych dwóch (numizmatyka) jeden sprzedał się dopiero niedawno, drugi dalej wisi. Teksty dość merytoryczne, ale wtedy wszystko było jako low. Potem jakby zapomniałem o Textmarket, a zalogowałem się tam po wprowadzeniu tych wiekopomnych zmian. Coś mnie tknęło, napisałem około 30 artykułów na różne tematy, w tym typowo preclowe, jak i merytoryczne, które mają kategorię premium. Teksty raczej dłuższe, nawet po prawie 6000 znaków. Jak na razie żaden z tych artów się nie sprzedał, a chciałem sprawdzić co schodzi najlepiej, tj. jakie tematyki, jaka jakość i jaka długość. Jeszcze coś będę dorzucał, zawsze można to zabrać i sprzedać gdzie indziej. Wydaje mi się jednak, że nowe ceny nie zachęcają potencjalnych klientów i nie ma co liczyć na duży ruch jeśli chodzi o sprzedaż tekstów lepszej jakości. Mam więc podejście raczej sceptyczne, ale niech dłuższe obserwacje to potwierdzą.

Myślalem, że już mnie niczym nie zaskoczą, a tu proszę...

Wchodzę na swój blog, gdzie mam ustawiony niebieski baner TextMarket 120x240 w sidebarze, a tam

120x240.png

(Na wszelki wypadek wrzuciłem na imageshack, tu: https://textmarket.pl...png/120x240.png jest aktualna wersja obrazka).

Przecieram oczy ze zdumienia, sprawdzam w zakładce Polecenia>Banery>PNG 120x240 - a tam ta małpa nadal sienamniepaczy.

Ktoś tu jest qrde niepoważny.

Idealny poprawiacz humoru na dzisiaj. Dzięki ear. :piwo:

scripta_manent mnie dwa razy zdarzyło się kupić artykuł oznaczony dwoma magicznymi gwiazdkami, jednocześnie brałem też kilka artów niskiej jakości. Niestety efekt był taki, że arty niskiej jakości poleciały na zaplecza, a te jakości podobno wyższej na presell je linkujące. Skutecznie mnie to zniechęciło do zakupu tekstów droższych. Największym minusem jest to, że kupujący nie ma jak zweryfikować czy przykładowo 20zł za tekst Medium o długości 3000 znaków nie wyrzuci w błoto. Oceny autorów to jakieś rozwiązanie.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Król Julian, potem Play ze swoją małpą, teraz oni ;) trochę takie powielanie wzorca, również próbowałem działać tam, ale nie ma sensu pisać, i czekać, lepiej pisać na bieżąco..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

jak aktualnie wygląda sytuacja z textmarket? Dość dawno temu dodałem tam 30 artykułów, ale zanim się sprzedały minęły 2 miesiące. Poprawiła się sytuacja od tego czasu?

Jest tutaj może ktoś kto kupuje tam artykuły lepszej jakości?

Mam do sprzedaży trochę artykułów o kredytach i zastanawiam się czy wrzucić to na textmarket, czy lepiej na forum poszukać kupca.

Ja wrzuciłam 2 tyg temu 22 artykuły (najwięcej ma 2 gwiazdki) i póki co poszły tylko 2 artykuły z jedną gwiazdką i zarobiłam 11zł (a przynajmniej tyle jest napisane). Strasznie wolno to idzie. Ja tu obliczałam już, że pisząc i sprzedając 10 artów dziennie nawet na low mogę sobie ładnie dorobić a tu lipa.. nie ma kupców.

Badek w FAQ piszą: "Osoby fizyczne otrzymują wypłatę w kwocie netto, my odprowadzamy za nie podatek VAT." - to znaczy, że dostajesz to co jest w panelu a do Ciebie należy obowiązek rozliczenia się z ZUSem czyli jak w AdSense - uczciwsi (lub bardziej bojaźliwi) rozliczają się a inni maja całą kwotę w kieszeni.

Jeśli się zdecydujesz to będzie mi miło jeśli poprzez mój link polecający :] Tobie to nic nie ujmie a mi doda 5% z budżetu jaki textmarket pobiera przy transakcji.

https://textmarket.pl/?referral=0e2d1f2d141cfc7c1e39d13e487aa9c8

ps. ostrzegam tylko, że sprzedać idzie powoli :P

Taka sugestia: fajnie by było, jakbyście dodali możliwość dodawania artykułów do obserwowanych/ulubionych. Np. przeglądam sobie artykuły, wybieram 10 najlepszych z różnych kategorii. Następnego dnia wracam i kupuję np. 2 z nich. Przyśpieszy to proces kupowania i mielibyśmy wszystkie ciekawe artykuły w jednym miejscu.

Kurcze ostatnio nic się nie dzieje na tym text market. W dodatku ktoś odrzuca dobre artykuły. Odrzucony art był sprawdzony przez inne osoby spoza textmarket i jakoś był OK. Znajoma napisała 5 artykułów w tym te gorsze według niej przeszły a te lepsze nie. Ktoś chyba zaczął losowo zatwierdzać artykuły :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności