Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Musiałam napisać bo po prostu ludzie mnie powalają :) nie oszukujmy się kokosów na pisaniu się nie zbija, a i utworzenie nowego tekstu nie jest takie proste i szybkie jak może się wydawać. Trzeba usiąść i zwyczajnie długo nad tym pracować. Dlatego śmieszą mnie niektóre osoby zlecające napisanie tekstów. Czytam szczegóły zamówienia i widzę :

- jakość ma być wysoka

- artykuł ma być wartościowy

- ma być świetny pomysł

- ma być przemyślany

- tylko żadnego lania wody

- jak nie to nie będzie akceptacji

- jak nie to nie będzie kolejnych zleceń itd.

Myślę więc, czekaj czekaj, a jaki był poziom zamówienia ?! OCZYWIŚCIE, ŻE LOW.

Morał : napisz mi super artykuł na poziomie, a ja zapłacę Ci marne grosze jak za LOW :)

W serwisie jest wykaz co każdy poziom ma zawierać i tego się trzymam. A jak ktoś chce mieć pomysł i żeby super się czytało (wciągało) niech płaci więcej. Jak widzę coś takiego nawet nie zgłaszam się do pisania. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To nie tylko tam tak jest ;) Dlatego wysyłam próbny tekst, odpowiada to piszemy dalej, nie no to szuka się kogoś innego, to najlepsza alternatywa, innej nie znalazłem

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Migotka1, chciałem właśnie to samo napisać, kiedy przeczytałem rano warunki pewnych zleceń.

Zlecenie LOW, a ktoś chce tekst, który ma być na bloga tematycznego, albo dla jakiegoś portalu. Ale możliwe że dla zlecających LOW, to coś innego niż dla piszących.

Co do sprzedaży, to w tym tygodniu zarobione 4,5, 1 txt sprzedany. Traktować trzeba jednak textmarket tylko jako dodatek, może przez pół roku uzbiera się na waciki

Co do sprzedaży, to w tym tygodniu zarobione 4,5, 1 txt sprzedany. Traktować trzeba jednak textmarket tylko jako dodatek, może przez pół roku uzbiera się na waciki

Dokładnie. Ja piszę dość szybko i używam wielu epitetów, tak że na ludziom się podobały moje artykuły i już to snuje jakieś obliczenia, że jak będę pisać 10 artykułów dziennie i każdy się sprzeda to będę mieć minimum ileś tam zł.. a teraz myślę.. Jakby napisać 10 artykułów dziennie, codziennie.. może za miesiąc jakiś pójdzie.

W pierwszych 3 tygodniach pisania poszły moje 3 artykuły za łączną kwotę 15zł z groszem, teraz mija 5 tydzień i cisza.

Kolego 70% w dziale oferty, i tych które ja dostaje, tak samo niby precel niby tekst zapleczowy, no ale, żeby był nie tylko dla ludzi, ale występowały statystyki, opisy miast, produktów, a powiesz 3 zł za 1000 znaków, to już niestety za dużo ;)

aaa i najlepiej na jutro ;)

podpisałbym z tobą umowę, ale wiesz, obawiam się, że tak duże zyski, mogłyby by spowodować, że odechciało by się nam pracować ;)

Miłego wieczora :)

powiesz 3 zł za 1000 znaków, to już niestety za dużo ;)

17,00 PLN minus VAT minus p. dochodowy, czyli jakieś 11 zł, za 5 artykułów po 200 słów (słowa "na, z, do, od" itp. się nie liczą). Każdy wymaga dokładnego researchu o danym mieście, przedziale cenowym w danych restauracjach itp.. Opłaca się? Gdyby to był taki rarytas, nie wisiałoby 20 zleceń, tylko już dawno ktoś by je zrealizował ;)

Po prostu już się dorobiłeś (żart;) daj teraz zarobić innym, odejmij jeszcze własny koszt pracy ;) powinieneś być światowy, i jeść w każdej restauracji, od razu, wpajając ich cennik i menu na pamięć. Nie wiedziałeś, że przyda ci się to w przyszłości do osiągnięcia takich korzyści finansowych? :P

Trzeba częściej pisać na forum. Dzisiaj aż 4 teksty zostały sprzedane. Zauważyłem, że tylko jedna tematyka się sprzedaje, a reszta leży i kwiczy.

Chociaż jak tak patrzę na zamówienia LOW, to stwierdzam że wychodzi za tekst preclowy na 2000zzs 4 zł. Dlatego mam pytanie, czy ktokolwiek dostał "zwrotkę" za zlecenia? Czy ktoś pisał i zleceniodawca odrzucił teksty? Bo jak w tej kategorii pisać to tylko takie

Już było to opisywane. Jeśli nie prowadzisz DG to podatek rozliczasz dopiero w chwili składania PITu i wtedy się martwisz o to, czy wyjdzie czy nadpłata podatku czy będziesz musiał jeszcze dopłacić.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Po wprowadzeniu zmian miałam przestój i nie dodawałam nowych tekstów, ale ostatnio znowu wrzuciłam 30, które przyporządkowałam do kategorii LOW, w której ich ceny i tak są dość wysokie. Ciekawi mnie jak idzie sprzedaż po tych zmianach. Sprzedajecie tyle samo czy mniej? I w której kategorii schodzi najwięcej tekstów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności