Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Na początek jest to dobre miejsce, bo znalezienie w tej chwili zleceniodawcy za wyższą stawkę, nie posiadając bogatego portfolio...

Trzeba mieć szczęście.

Jednakże na textmarket spotkała mnie niezbyt miła niespodzianka.

I tu od początku.

W czwartek (tak około) pojawiły się dość spore zamówienia na 40, 50 i 60 tyś. zzs minimum, a że to od ilości słów zależy, to zawsze nieco więcej. Dla mnie jest to sporo, bo łączę w tej chwili opiekę nad dwoma urwisami z pisaniem. Córka ząbkuje, jeszcze byliśmy po szczepieniu, więc gorączka. Można wybrać w zleceniu ile dni zajmie zlecenie, wybrałam 2 i 3.

W piątek zniknęły z moich zamówień, zatem wybrano innego wykonawcę. Cóż, zdarza się. Postanowiłam sobie odetchnąć i poświęcić nieco więcej czasu maluchom, szczególnie córeczce, która bardzo marudziła z powodu gorączki.

W niedzielę wchodzę w panel, bo miałam zgłoszenia do pojedynczych tekstów, które nie są tak absorbujące, patrzę, a tam brakuje sporej kwoty w saldzie. Okazało się, że dostałam zlecenie na 50 tys. znaków z jednodniowym terminem realizacji.

Jakaś masakra. Przecież gdybym nie weszła na stronę zjadłoby mi 60 zł z salda za nic. Nie miałam tego zlecenia z bieżących i niczego się nie spodziewałam. Chciałam też inaczej dysponować własnym czasem. Pół godziny przed terminem udało mi się oddać zlecenie i tylko dlatego, że maluchy sporo się same sobą zajmowały, bawiły i nieco oglądały tv.

Powinnam dostać dodatkową gratyfikację za stres i za straty dzieci.

Odpowiedzi z serwisu na zgłoszenie o takiej sytuacji jeszcze nie dostałam, ale uważajcie.

• 2 tygodnie później...

Nie lubię być zlewany w korespondencji mailowej, a niestety taka sytuacja ma miejsce nie po raz pierwszy w textmarket...., a wielokrotne próby wyjaśnienia sytuacji moje zapytania trafiają w pustkę.

Widać liczy się jedynie pobieranie prowizji i nic więcej.

Podpisuję pod powyższym. Mail wysłany chyba z miesiąc temu, przepadł zupełnie bez echa. Pozdrawiam serdecznie Textmarket i życzę dalszych sukcesów w kontaktach z klientami.

Zawsze wysyłam rachunek mailem. Wypłata z reguły w 14 dniu od złożenia rachunku. Nigdy nie było wcześniej, raz chyba dzień później, raz trochę dłużej. Wysłałem w krótkim czasie 2 rachunki na identyczną kwotę i księgowość trochę się zagubiła. Fakt - odkąd Pani Magdy nie ma, nie otrzymuje potwierdzeń przekazania rachunku do księgowości, ale i tak są przekazywane.

Generalnie nie narzekam, choć macie rację - sprzedaż z panelu poleciała w dół.

Fajnie, że się dodano funkcję, o którą kiedy prosiłem - wysyłania powiadomień o nowych zleceniach.

Brakuje mi jednak jeszcze możliwości jej włączenia/wyłączenia (bo bez sensu, żeby przychodziły emaile z powiadomieniami w okresie, w którym wiem, że na pewno się ich nie podejmę; a przy okazji obciąża to serwer Textmarketu).

468x60.png

Textmarket: zarejestruj się i kupuj oraz sprzedawaj teksty SEO

• 1 miesiąc temu...

Kupiłem przed chwilą kilka tekstów i to była moja ostatnia wizyta w tym projekcie. W co drugim tekście na końcu po kilkaset pustych spacji, część materiałów to duplikaty z Gazety Wyborczej. Moderatorzy TextMarketu - pierwsza klasa. Żal to nawet reklamować.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności