Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko, że to niczego nie rozwiązuje. Również na takie stawki się swego czasu łapałem, uznając, że lepiej mieć trochę niż nic, aż doszedłem do wniosku, że coś jest nie tak. Siedzę przy kompie po 12 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu, zarabiam mało, wydatki mam i ciągle się ścigam z czasem, robiąc wszystko, by kasy nie zabrakło. Lepsze stawki nie spowodowały maili w stylu "chłopie za tyle to się odczep", a życie wygląda inaczej :-)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oldi oczywiście, o tym też wspominałem wyżej

cena jest tylko jednym z aspektów, przy czym decydująca pewnie w 80-90% zleceń, ale te 10% to dla tych najlepszych wystarczające pole żeby pisać precle drożej a reszta musi się przystosować

ot, niewidoczna ręka rynku

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Może i część kupujących rezygnuje, ale jeśli ktoś oczekuje, że napisze się dla niego super teksty na 1500 znaków za 20 zł, to niech się 3 razy zastanowi, kto to zrobi? Ja nie będę się męczyć i pisać 1000 znaków za 1 złotych, bo wiem ile czasu i pracy kosztuje napisanie dobrego tekstu. Wolę mieć mniej zleceń z powodu wyższych cen, ale pisać teksty lepsze. Mądrzy klienci wrócą po więcej lepszych tekstów. To, co widziałam na giełdzie tekstów, przechodzi moje pojęcie - teksty może i były tanie jak barszcz, ale połowa z nich była takiej jakości, że szkoda gadać. Już w pierwszym zdaniu widziałam literówki i dziwaczne sformułowania.

Moja taktyka na początku była taka, że zgłaszałam się praktycznie do wszystkich zleceń i teraz już mam kilku stałych "odbiorców" i zdarza mi się, że mam kilka zleceń na raz i muszę zasuwać, żeby się z nimi wyrobić. Staram się po prostu pisać najlepiej jak umiem i bez błędów, Ci, co docenili moją pracę, wracają po więcej :)

Ciekawostka. Wpiszcie w wyszukiwarce frazę "textmarket". Porównajcie zajawki artykułów "praca w internecie" oraz "E-praca", ich ceny itp. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności