Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy ktoś otrzymał PIT z textmarketu? Jakoś w połowie lutego dostałam od nich maila o takiej treści:

W związku z obowiązkiem wystawienia PITów za działania w TextMarkecie proszę o informację czy jest Pani osobą fizyczną/prowadzi działalność.
Jeśli rozlicza się Pani jako osoba fizyczna proszę o wypełnienie załączonego oświadczenia i podesłanie w odpowiedzi na tego maila.
PITy zostaną przygotowane i wysłane do końca tygodnia, dlatego proszę o szybki kontakt.

Wypełniłam ten dokument, a póki co PITu jeszcze nie otrzymałam - ani na maila ani za pośrednictwem poczty. Czy ktoś coś wie?

Z tego co się dowiedziałam to podstawą do otrzymania becikowego w moim przypadku będzie PIT za rok 2013.

Biorą zazwyczaj PIT rok lub nawet dwa lata wcześniej. Załatwiałem becikowe dwa razy i nie zdarzyło mi się żeby ktoś chciał PIT za rok wcześniej.

Powiem więcej dziecko urodzone w styczniu 2013 rok - PIT za 2011

Chyba że jeszcze nie urodziłaś i masz bardzo odległy termin, to może wówczas za 2013.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Bori79 już tłumaczę, bo sama byłam zakręcona i nie do końca wiedziałam o co chodzi. Córką urodziłam w maju 2013 i teraz składam wniosek o becikowe. U nas jest jeszcze becikowe gminne - do niego potrzebuję PIT za 2013, jeśli wniosek składam w tym roku, a do rządowego becikowego za rok 2012. Myślałam, że do obu jest potrzebny za 2013 rok, ale już wyprowadzono mnie z błędu. :) Tak więc potrzebne mi PIT-y za dwa lata z rzędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności