Skocz do zawartości

[startup] Textmarket.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy pomysł już był, ale też zlecanie tekstów by było przydatne np. zlecamy tytuł tekstu wraz z frazami jakie mają wystąpić, copywriter pisze i wystawia cenę za tekst.

I jak to widzisz? Ktoś składa zamówienie na teksty, 15 copywriterów 'rzuca' się na nie i kto pierwszy ten lepszy? Serwis o funkcjach o których piszesz już jest - kilka tematów niżej w tym dziale.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Np. ktoś klika że wykona dany tekst i ma np. 24h na oddanie jego, jeśli go nie odda, zamówienie znowu leci na listę, a copywriter który nie wykona zleconego mu zadania dostaje np. minusa do profilu.

Nie wiem, to są tylko sugestie.

No i co dalej, komuś zależy na tekstach "na jutro", a tu się okazuje, że obiecanych artów nie dostanie, zaś jedyną "karą" dla copywritera będzie minus? Cienko coś ;-)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zawsze mogłaby być opcja, że dla copywritera z minusami nie pozwolimy napisać arta, oraz czas na napisanie tekstu. Np. dajesz zlecenie i potrzebujesz go za 4 godziny, nie zawsze się znajdzie ktoś kto napisze, ale jeśli byłby duży ruch na stronie i sporo copywritetów byłoby online to sądzę, że taka opcja ma prawo bytu. Ale to tylko moja opinia :)

Wszystko jest do przemyślenia, a to co będzie dostępne w serwisie zostawmy twórcom tego projektu, to od nich będzie zależało jak to będzie wyglądało :)

Rubis,

sprawdzamy kwestię 2000-3000 znaków. Jeśli jest błąd - szybki naprawimy i otrzymasz bonus. Prześlij email na który się zarejestrowałeś na PW.

Dziękuję za bonus (kupujący też powinien być zadowolony - kupił dobry [mam nadzieję] tekst w niższej cenie). Widzę też, że już dobrze zlicza.

A swoją drogą to muszę przyznać, że rozwiązanie mi się podoba. W cenniku nawet oficjalne stawki mam niższe niż dostaję tutaj. Poza tym mniej biurokracji - jeden rachunek w miesiącu zamiast 10. Mam więc nadzieję, że pomysł chwyci.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Możecie podać jakiś wzór tego rachunku?

Zwykle w formie przyjmuje się zapis typu:

RACHUNEK DO UMOWY O DZIEŁO z dnia XX.XX.XXXX

A tutaj o żadnym dziele nie może być mowy :)

Dodatkowo przydałaby się informacja:

- za co wystawia się rachunek (za sprzedaż serwisowi tekstów)?

- jaki przychód (20% - bez praw autorskich; 50% z prawami autorskimi)?

Firmy nie będą miały problemów, bo lecą z fakturami, ale fajnie byłoby mieć taki wzór od razu w serwisie do ściągnięcia i wypełnienia, żeby potem dziesięć razy nie wysyłać rachunku, bo "coś jest nie tak" :)

Jak ktoś chce zarobić, niech napisze fajny tekst o Edycie Górniak - kupie na bank. Pozdro :)

Mam nadzieję, że mówiłeś poważnie ;) właśnie napisałem tekst (1400 znaków) i czeka na zatwierdzenie. Trzymam za słowo :)

edit.

odnośnie rachunku, fajnie by było, gdyby w przyszłości można było go automatycznie wygenerować i wydrukować od razu ;)

Pyszne blogi kulinarne :o)

Automatycznie generowany rachunek to byłby luks ;)

Zleciłem wypłatę i co dalej? Mam czekać 7 dni na odpowiedź, podawać numer konta w mailu, czekać na dalsze wskazówki? W regulaminie jest napisane, że rachunek ma przyjść pocztą, przy funkcji wypłaty żądacie tylko maila - pewnie ze skanem. To jaka w końcu jest oficjalna wersja? W takiej sytuacji na stronie brakuje porządnego FAQ, póki co nowy user nie ma pojęcia jak tak właściwie funkcjonuje serwis. W regulaminie jest sporo informacji, ale powiedzmy sobie szczerze - czy w przyszłości każdy będzie tak dokładnie czytał regulamin?;)

Nie korzystam z prolinka jak pewnie wiele innych osób używających textmarket, to po pierwsze. Po drugie dwa zapisy wzajemnie się wykluczające:

W panelu wypłat:

Pamiętaj, że zlecając wypłatę musisz wystawić rachunek jeżeli jesteś osobą fizyczną lub fakturę jeżeli prowadzisz działalność gospodarczą. Dokument prosimy wysłać na textmarket@textmarket.pl

Z tego wynika, że każdorazowo zlecając wypłatę trzeba wysłać rachunek na adres e-mail. A nie jak piszesz - tradycyjną pocztą.

Potem mamy inny zapis w regulaminie:

b. Autor nie będący zarejestrowanym podatnikiem VAT wystawi na rzecz Serwisu rachunek i prześle go na adres Warszawa, ul. Marszałkowska 58/54.

Ew. może chodzić też o to, że zlecając wypłatę wysyła się rachunek e-mailem, a dopiero w miesięcznym zestawieniu normalny, tradycyjną pocztą. Co mija się z celem, bo i tak trzeba setki razy drukować niepotrzebne świstki.

Mam jeszcze jedną uwagę - po sprzedaniu danego tekstu nie ma możliwości usunięcia go z Panelu, a po co mają tam wisieć zużyte teksty ;)

edit: w Operze przy dodawaniu tekstu nie ma opcji "wgraj artykuł" czy "dodaj" ale jest pusty brązowy button bez treści.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Wydaje mi się, że ciekawym rozwiązaniem była by możliwość dodawania w swoim panelu (przez osoby kupujące teksty) zestawu słów kluczowych (zazwyczaj kupują więcej niż 1 tekst z określonej tematyki), który najbardziej je interesuje. W momencie, gdy w systemie pojawi się tekst spełniający te warunki, kupujący otrzymywał by wiadomość: Został dodany tekst zawierający słowa kluczowe: i tutaj podane słowa.

Pyszne blogi kulinarne :o)

Cinex ja już to zgłaszałem na pw więc pewnie już nad tym pracują

vspak jest kilka możliwości aby to rozwiązać. można zrobić np takie coś, że copywriterzy zainteresowani takim pisaniem "na zlecenie" będą w swoim panelu zaznaczać opcję, że chcą być powiadamiani o zleceniach i do tego mogli by wybierać w jakich kategoriach są zainteresowani - a zlecający by podczas zlecania zaznaczał jakiej kategorii dotyczy tekst. idąc dalej tekst jest zlecany, copywriterzy są powiadamiani mailowo

ale to tylko przykład ;)

za tekstami do katalogów też jestem za, katalogerzy się ucieszą.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności