Skocz do zawartości

Nowy katalog easydirectory.org

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobra robota jestem pod wrazeniem .... na jakich warunkach bedzie udostepniany??

Witam. Na podobnych jak Qlweb. Na licencji opensource. Warunkiem będzie pozostawienie jednego lub dwóch moich linków w katalogu.

Mam też zamiar go udostpeniać w dwóch wersjach. Pierwsza jak samodzielny katalog do zainstalowania na swoim serwerku. Druga natomiast będzie w oparciu o bazę mojego katalogu, do dopasowania na swojej stronie. W przypadku 2 wersji użytkownik będzie miał możliwość wsawienia własnych reklam google ads, oraz włąsnych linków + dostsowanie sobie stylów i wyglądu. Pierwsza wersja mam nadzieje jak sie wyrobie ze swoimi pracoami pojawi się w tą niedziele wieczorem. 2 wersja jest na razie w planach i nie określam się z terminem jej wydania

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Kilka uwag:

1. Nadal nie zawsze działa pobieranie description, prawdopodobnie duże/małe litery

tak działa: <META NAME="Description" CONTENT="

tak nie działa: <meta name="Description" content="

w QlWebie jest ok w obu przypadkach

2. Nie działa mi usuwanie wpisów (oczywiście po zalogowaniu :D )

3. Po edycji istniejącego już wpisu pojawia się pusta strona, najlepiej dać ten edytowany wpis lub całą listę wpisów.

Jakbyś jeszcze teksty ładnie umieścił w kodzie, aby łatwo było przetłumaczyć na chiński i fiński to byłoby super! ;)

Pzdr,

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Kilka uwag:

1. Nadal nie zawsze działa pobieranie description, prawdopodobnie duże/małe litery

2. Nie działa mi usuwanie wpisów (oczywiście po zalogowaniu :D )

3. Po edycji istniejącego już wpisu pojawia się pusta strona, najlepiej dać ten edytowany wpis lub całą listę wpisów.

Jakbyś jeszcze teksty ładnie umieścił w kodzie, aby łatwo było przetłumaczyć na chiński i fiński to byłoby super! ;)

Pzdr,

Usuwanie nie dizłało bo wczoraj wieczorme namodziłe :) już działa

Meta też dzisiaj bedzie poprawiona

Co do edycji to sprawdź teraz jeszcze raz u mnie działa. Po wybrnaiu edytu jw polach są aktualne wpisy, które sobie zmieniasz

Liszek

Co do edycji to sprawdź teraz jeszcze raz u mnie działa. Po wybrnaiu edytu jw polach są aktualne wpisy, które sobie zmieniasz

Chyba się nie zrozumieliśmy, chodzi o modyfikację/edycję istniejącego już wpisu. Oczywiście edycja działa, natomiast oprócz stadardowych informacji pojawia się tylko "Wpis został zaktualizowany!" i koniec. A IMHO powienien pojawic sie ten wpis albo cała lista.

Z innej beczki, wydaje mi się, że powinieneś zagregować wpisy dotyczące konkretnej strony i dodatkowe kliknięcie przeniosłoby do pełnej listy wpisów dotyczących tej konkretnej strony. Tak sobie myślę, że po dodaniu 7 stron, każdej do 7 kategorii, co daje nam 49 pozycji, "zwinięte" przeglądanie na początku ułatwi zarządzanie. Te "zwinięte" przeglądanie niech. niech pokaże urla i kategorie w których jest strona, to chyba wystarczy na początek, a ograniczy liczbę "powtarzanych" informacji. I żeby nie było nieporozumienia, chodzi mi o listę "Twoje wpisy".

Uff, pracuj, pracuj :D

Pzdr,

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Kilka uwag:

Powinni już być ok

Liszek

Świetnie, świetnie...

Teraz ino czekać na możliwość stworzenia własnej kopii :].

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Katalog jak najbardziej OK - szybkie dodawanie i przyjemne. :D

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Witam ponownie!

Właśnie kończę pracę nad panelem administracyjnym! jednak podczas testów na żywym organizmie znalazłem buga, przez którego usunąłem wszystkie wpisy w katalogu. Bug usuniety ale wpisów niestety nie mogę odzyskać. Tak więc proszę Was wpiszcie jeszcze raz swoje wpisy do katalogu. W sumie duzo starty nie ma, bo podkateogrie nei zdazyly sie jeszcze zaindeksowac w google.

Dodra nowina to to ze wrsja katalogu 1.0 jest juz na ukoniczeniu.

Za pomoca panelu administacyjnego moderatorzy w prosty sposób będą mogli zarządzaćkatalogiem, dodawac/edytowa/usuwac kategorie, podkategorie, oraz edytowac i usuwac wpisy. Do tego jest już możlwość usuwania z katalogu calych domen razem z subdomenami itp. Ułatwi to napewno moderowanie katalogu.

Tak więc z góry jeszcze raz przepraszam i proszę dodawajcie swoje stornki. Gwarantuje że sytuacja juz sie nie powtórzy.

Liszek

No to zapraszam chętnych do pobierania katalogu i instalowania go na swoich serwerkach. Katalog i opis instalacji znajduje sie pod adresem: easydirectory instalacja

W weekend ukończyłem panel sterowania do katalogu easy directory. Dzięki niemu zarządzanie katalogiem jest bardzo proste. W prosty sposó można rónież usuwaćcałe domeny wraz z subdomenami. Tych co ściągną katalog i zainstlaują go u siebie proszę o prześłanie adresu mailowego lub PW abym mógł Was powiadamiac o aktualizacjach. Nie ukrywam że pomysły na jego usprawnienie są jednak na wszsytko trzeba czasu. Ale myślę że w katalogu uwzględniłem juz prawie wszystko co mi się nie podobało w QlWeb.

Zapraszam do sciagania, instalacji i wyrażania opini, pomoże mi to dopasować katalog do Waszych potrzeb.

Liszek

co do instalacji - nie lepiej by było stworzyć plik instal, który zainstaluje bazę, a podczas instalacji utworzy użytkownika, hasło ...

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

A takie pytanko kiedy będzie udostępniona wersja katalogu pobierająca wpisy z Twojej bazy ?

Pozdrawiam

Mam nadzieje ze w tym tyogdniu na dniach :)

co do instalacji - nie lepiej by było stworzyć plik instal, który zainstaluje bazę, a podczas instalacji utworzy użytkownika, hasło ...

Chodzi Ci o użytkownika Mysqla do bazy? jak tak to nie widziąłem jeszcze tkaiego skryptu obsługiwanego ze strony www.

Liszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności