Skocz do zawartości

Nowy katalog easydirectory.org

Liszek

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem zawodowym programistą, po postu zrobiłem katalog na swojej metodzie.

nie trzeba byc zawodowym programista, aby moc napisac dobry lub sredni (mniej dobry :) ) katalog stron.

Twoj katalog to niestety chyba pogon za popularnoscia innego katalogu (dla przypomnienia: IMO fatalnego katalogu).

myslales choc troche o stronie technicznej? czy usiadles od razu i zaczales pisac z glowy? bo to tak wyglada.

po co Ci typ pola dla id kategorii ustawiony na int(11)? przewidujesz miec 99 999 999 999 kategorii?

dalej, patrze w zrodla php.. trace chec aby dalej patrzec i komentowac, moze pomoc Ci w usprawnieniu calosci.

no i to (dziurawe) logowanie aby dodac strone? po co? dla jednej strony mam zakladac konto? ha! sa (jeszcze) ludzie co dodaja tylko jedna strone!

tak mi sie wydaje, ze chcesz jednoczesnie byc "uniwersalny" jak ww. wspomniany, i "zawodowy" jak webwweb Piotra. ale tak sie nie da. poki co - niestety - chcialbys aby easydirectory byl wszedzie, co sie odbije ze katalogow w polskiej sieci bedzie pelno, ale marnej jakosci, bo "jaki katalog - taki wpis" ;) a i ja sobie dodam w stopce "wymioty".

"Lubię samochody i znam się na koniach mechanicznych."

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej!

A mnie sie katalog bardzo podoba.

Licze ze bedzie dalej rozwijany i mysle ze wyjdzie z niego cos lepszego i orginalnego (jesli juz nie jest :)).

Autorowi gratuluje pomyslu i wykonania jak i zycze dalszego dazenia do celu jakim jest SuperKatalog :-)

Pozdrawiam.

PS.Zachecaj bardziej ludzi do wstawiania linkow do katalogu :-)

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

nie jestem zawodowym programistą, po postu zrobiłem katalog na swojej metodzie.

nie trzeba byc zawodowym programista, aby moc napisac dobry lub sredni (mniej dobry ;) ) katalog stron.

Twoj katalog to niestety chyba pogon za popularnoscia innego katalogu (dla przypomnienia: IMO fatalnego katalogu).

myslales choc troche o stronie technicznej? czy usiadles od razu i zaczales pisac z glowy? bo to tak wyglada.

po co Ci typ pola dla id kategorii ustawiony na int(11)? przewidujesz miec 99 999 999 999 kategorii?

dalej, patrze w zrodla php.. trace chec aby dalej patrzec i komentowac, moze pomoc Ci w usprawnieniu calosci.

no i to (dziurawe) logowanie aby dodac strone? po co? dla jednej strony mam zakladac konto? ha! sa (jeszcze) ludzie co dodaja tylko jedna strone!

tak mi sie wydaje, ze chcesz jednoczesnie byc "uniwersalny" jak ww. wspomniany, i "zawodowy" jak webwweb Piotra. ale tak sie nie da. poki co - niestety - chcialbys aby easydirectory byl wszedzie, co sie odbije ze katalogow w polskiej sieci bedzie pelno, ale marnej jakosci, bo "jaki katalog - taki wpis" ;) a i ja sobie dodam w stopce "wymioty".

Katalogów w polskiej sieci już jest pełno jakbyś nie zauważył. A logowanie ma być tylko poto abyś mógł sobie coś potem poprawić w swoich wpisach np. jak zrobiśz literówkę albo jak trafisz do tego samego katalogu za 2 miesiace to żebyś wogole pamietał gdzie masz swoje wpisy i czy dalej są.

Katalog napiasałem nie z myślą o doścignięciu webweb, który swoją dorgą nie jest zbyt dobrym katalogiem i nie łatwo moim zdaniem odnajduje się w nim wpisy (powtarzam moim zdaniem). Mój katalog powstał w oparciu o braki jakie mnie irytowały w dodawaniu stron do innych katalogów. Tak więc dziurawe logowanie? a przed kim chcesz się bronić? Fakt nie ma w moim katalogu (przynajmniej narazie) metod szyfrownaia hasła itp, ale tylko dlatego ponieważ uważałem, że na początku są one zbędne w tego typpu projekcie. Int(11) dobrze że nie jeszcze więcej przy tego typu konstrukcji katalogu czy 11 czy 5 nie zobaczysz różnicy w działaniu na dedyku (serwer). Ale zobacz ile jest katalogó z totlanymi smieciami, a ja chcialem poprostu to chodź w penym stopniu to ograniczyć dosepnymi metodami. Jest blokada na używanie okreslonych słów w tytule, domenie i opisach, możliwość edycji swoich wpisów, blokowanie dodawania nieprzychylnych domen itp.

Uważam że katalog odniósł sukces po pozytywnych postach użytkowników. Ma on pomóc w promowaniu i pozycjonownaiu stron użtkowników między innymi tego forum. I najważniejsze że użytkownicy go zaakceptowali i działa. Nawet Ty bo skoro zagłębiasz się w kod mojego katalogu to musiał Cię nieźle zaintrygować ;) , a to że przy okazji jest prosty w budowie to również jego zaleta :yahoo:

Tak więć Wesołych Świąt i Wielu Nowych Katalogów w Nowym roku rzyczę wszystkim :)

:)

Pozdrawiam

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Na stronie oficjalnej katalogu przydalaby sie lista kopii :)

Dobry pomysł ;)

Będzie po świętach

i zapewne znacznie ułatwi Wam dodawanie jednak w sumie to w kategorii internet jest jest podkategoria katalogi easydirectory

Liszek

Na stronie projektu umiesciłem małą aktualizację. Należy ściągnąć archiwum https://www.easydirectory.org/dodaj_strone1.zip oraz wypakować je na serwer.

Aktualizacja:

- sprawdza dodawane strony pod względem spamu (czy adres nie znajduje się na liście nieprzyjemnych adresów, która to lista została i jest rozwijana na forum) . List aktualizauje sie poprzez edycje wpisów w pliku zablokowane_domeny.txt

- usuwa buga dotyczącego możliwości dodania do jednej podkategorii dwukrotnie tej samej domeny, gdzie adres był zakończony raz bez slaha na końcu raz z.

Gorąco zapraszam tych co posiadają już katalog do jego aktualizacji a tych co nie do załóżenia :jezyk1:

Liszek

Aby przyspieszyć indeksacje Twojej strony i katalogu umieść na soiwch stronach link do Twojego wpisu

Poprawione dzięki ;)

Liszek

• 4 tygodnie później...

Znalazłem pewien problem z easydirectory. Otoż skrypt w szczegółach wpisu nie dołącza meta tagów z description i keywords. W oryginalnym katalogu wszystko jest ok. Sprawdziłem też kilka innych postawionych na tym skrypcie i ten problem też występuje. Przeglądałem kod ale nie mogę zaskoczyć co jest nie tak.

Znalazłem pewien problem z easydirectory. Otoż skrypt w szczegółach wpisu nie dołącza meta tagów z description i keywords. W oryginalnym katalogu wszystko jest ok. Sprawdziłem też kilka innych postawionych na tym skrypcie i ten problem też występuje. Przeglądałem kod ale nie mogę zaskoczyć co jest nie tak.

Zakualizuj sobie plik submit_strone.php Szczegóły na stronie skryptu w dziale pobierz katalog. Zamieściłem również parę innych aktualizacji między innymi powiadomienie na maila o wpisach.

Komentujcie i proponujcie nowe rozwiązania ;)

A przy okzacji dziękuję wszystkim za uwagi i sugestie.

Liszek

Zakualizuj sobie plik submit_strone.php Szczegóły na stronie skryptu w dziale pobierz katalog. Zamieściłem również parę innych aktualizacji między innymi powiadomienie na maila o wpisach.

Komentujcie i proponujcie nowe rozwiązania :(

A przy okzacji dziękuję wszystkim za uwagi i sugestie.

Zrobiłem poprawki i już wszystko jest OK.

Mam jeszcze jedną sugestię. W panelu admina przydała by się możliwość przesuwania wpisów pomiędzy kategoriami. To by bardzo ułatwiło moderację katalogu.

Zrobiłem poprawki i już wszystko jest OK.

Mam jeszcze jedną sugestię. W panelu admina przydała by się możliwość przesuwania wpisów pomiędzy kategoriami. To by bardzo ułatwiło moderację katalogu.

Ten pomysł został już zasugerowany nie wymyśliłem tylko jeszcze jak to zrobićaby było szybko i sprawnie.

Liszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności