Skocz do zawartości

Rydzyk zminia branże na...

warol

Rekomendowane odpowiedzi

dyskusja nad zmianą statusu nadawcy społecznego...

Za to, że ma własne poglądy i wyraża je w stworzonej przez siebie rozgłośni.

Przeczytaj dokładnie kilka razy, to co napisałeś.

Przecież chyba widzisz, że nawet rydzyk w tym miał rację, że nie jesteśmy wolni i tym samym można powiedzieć, "żyjemy w totalitarnym kraju". Mamy tyle wolności, ile nam dadzą.

Widzę jednak, że to nie ja oślepłem.

Co do datków płaconych przez ludzi, to akurat mnie to nie interesuje - mają kasę, niech wydaja na co chcą. Rydzyk potrafi ich przekonać aby płacili do niego - zwykły biznes i już.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chociaż "odwaliłem" mu kiedyś numer to muszę mu przyznać rację w tej kwestii , czasami jak patrzę na te ofiary fastfoodów wciśnięte w kreacje zerżnięte z tych wieszakowych chudzinek na wybiegach to ogarnia mnie żenada ... Cizia 120 kg z krzywymi dolnymi kończynami krocznymi wciśnięta w miniówe i szpile jednak razi moje poczucie estetyki. Inna sprawa taka, że panienki w wieku 20 lat z celulitem, rozstępami, obłożone tonami tapet bo bez tapety wyglądają koszmarnie ?? Masakra, wydaje mi się, że za czasów mojej młodości tego nie było ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak sobie bzdurkę napisałeś, obnażając swoją kulturę, czy po prostu chciałeś zabłysnąć?

Wyraziłem swoją opinię - mam do tego prawo, jeśli Ci się to nie podoba to zapisz się do wyznawców tej "sekty" - tam zawsze jedna osoba ma racje a inni są bee

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Przeczytaj dokładnie kilka razy, to co napisałeś.

mmarku, wiem co napisałem, zauważ tylko, że on faktycznie nadaje społecznie. Może prócz kilku kryptoreklam (nikły promil) nie nadaje się tam komercji, czy posłuchałeś kiedyś co oni tam nadają? Nie darzę rydzyka sympatią, nie zgadzam się z wszystkimi jego poglądami - jednak w pewnym momencie nie można mu odmówić racji. Ma pewne cele i do nich dąży, choć różne mogą być zdania zdania dlaczego do nich dąży. Dla mnie jest głupstwem jak mówią, że robi to dla pieniędzy, bo nie robi. Zostają tylko dwie motywacje, albo pociąga go ta namiastka władzy, albo faktycznie uważa, że robi to wszystko dla innych ludzi.

..."żyjemy w totalitarnym kraju". Mamy tyle wolności, ile nam dadzą.

Widzę jednak, że to nie ja oślepłem.

Tu nie potrafię Ci wytłumaczyć swojego zdania, bo chyba każdy z nas ma inne pojęcie definicji wolności osobistej (osobistej, czyli tej która kończy się tam, gdzie zaczyna innego człowieka)

Wystarczy sobie jednak uświadomić kilka rzeczy i wszystko będzie wiadome - choć ludzie mają niezbyt przyjemny zwyczaj do mydlenia sobie oczu. Jeśli jesteś wolny, to wybuduj sobie dom gdzie chcesz, na swojej ziemi i jaki chcesz / nie zapłać ZUSu - bo sam chcesz się troszczyć o emeryturę / nie zapnij pasów w samochodzie. To tylko takie proste przykłady, które obrazują naszą wolność - ja uważam że mamy jej tyle, na ile jest szeroka cela więzienia.

Jak pisałem wcześniej, nie darzę go sympatię, ale w ferworze tego całego negatywnego nastawienia innych, pozwoliłem sobie posłuchać tego radia kiedyś, i co? Serio tam nie ma nic takiego, a nawet czasami bardzo ciekawe audycje nadają. Myślałem, że co rusz usłyszę tam bzdurę - jednak nic nie było, po prostu niektórzy tak czyhają, aż wyczekają coś i zaraz to się nagłaśnia na całą Polskę. Potem się każdemu zdaje (jak mi) że tam same czarne magie nadają. To już właśnie jest negatywna propaganda i jak już wspomniałem, jest atakiem. No niech sobie jeden z drugim wyobrazi, jakby tak odnieść się do innych ludzi, lub do siebie - ktoś by tylko nasłuchiwał, obserwował, a każde potknięcie, błąd, lub głupotkę nagłośnił - całkowicie rezygnując z pozytywnych rzeczy?

@wojtekk - no to gratuluję inteligentnej opini, brawo. Jednak prosiłbym, abyś odpuścił sobie te gimnazjalne teksty typu "jak Ci się nie podoba, to zapisz..." bo to niepoważne. Swoje opinie broni się inaczej, argumentami - a nie tego typu tekścikami.

niektóre fakty nie zasługują na "moc argumentów" - moim zdaniem ten człowiek i jego instytucja należą właśnie do takich rzeczy na które szkoda słów

powiedz gdzie podziały się pieniądze ze zbiórki na ratowanie stoczni gdańskiej to porozmawiamy merytorycznie

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Jak Ci napisałem poprzednio, komu odmówimy wykorzystywania tej słabości?? Czy producentom produktów tytoniowych? Producentom czekolady? Może biurom podróży? (...)

jeśli ktoś komuś zarzuca winę, wystarczy wykazać, że inni też tak robią i już wina zostaje wymazana - z takim tokiem rozumowania nie ma sensu dyskutować. Jak polityk Kazek hehe :)

Tu nie potrafię Ci wytłumaczyć swojego zdania, bo chyba każdy z nas ma inne pojęcie definicji wolności osobistej (osobistej, czyli tej która kończy się tam, gdzie zaczyna innego człowieka)

Wystarczy sobie jednak uświadomić kilka rzeczy i wszystko będzie wiadome - choć ludzie mają niezbyt przyjemny zwyczaj do mydlenia sobie oczu. Jeśli jesteś wolny, to wybuduj sobie dom gdzie chcesz, na swojej ziemi i jaki chcesz / nie zapłać ZUSu - bo sam chcesz się troszczyć o emeryturę / nie zapnij pasów w samochodzie. To tylko takie proste przykłady, które obrazują naszą wolność - ja uważam że mamy jej tyle, na ile jest szeroka cela więzienia.

Ty nie chcesz wolności tylko anarchii i bezprawia. Podałeś odwiecznie tu poruszany przykład ZUS'u. Ok, ale co się stania jak Twoje starania o emeryturę zakończa się niepowodzeniem? Będziesz bez sił do pracy i beż środków na przeżycie. I co w tej sytuacji ma zrobić społeczeństwo? Patrzeć jak umierasz i z uśmiechem powtarzać: "trza było sobie zadbać o emeryturę"? Takie myślenie wybierasz?

Podobnie z tymi pasami - co będzie, jak wylecisz przez szybę i zabijesz przechodnia?

powiedz gdzie podziały się pieniądze ze zbiórki na ratowanie stoczni gdańskiej to porozmawiamy merytorycznie

Jasne, także uważam że postąpił źle. Jednak moje jak i Twoje zdanie się tu nie liczą, bo sam nie dałeś, ani ja nie dałem swoich świadectw udziałowych (chyba tak się to nazywało) i tyle w temacie. Ludzie którzy dali nie mają pretensji, a Ci którzy by mieli, zostali poinformowani kilkanaście razy, że mogą je odzyskać - jeżeli się nie zgadzają, aby zasiliły kasę rozgłośni. Czy rydzyk coś Ci zabrał, że chcesz by się tak bardzo rozliczał?? Dałeś mu także swoje świadectwo?? Bo chyba nie powtarzasz utartych frazesów zasłyszanych gdzieś tam w TV, czy radio/prasie/internecie.

@mmarek, no i tu dyskusja powinna się między nami kończyć. Z Twoich wypowiedzi widzę że jesteś socjalistą/postkomunistą i prawdopodobnie żaden mój argument za wolnością i odpowiedzialnością za swoje życie, do Ciebie nie trafi. Uważasz że człowiek jest tak głupi, że nie potrafi o siebie zadbać - Twoja sprawa. Jednak weź pod uwagę fakt, że ludzkość przetrwała i bez tego przybytku jak ZUS - rozwijała się, itp. Osobiście nie rozumiem takiego podejścia u człowieka myślącego, lub nawet trochę rozumiem... lata propagandy zrobiły swoje.

Może powinniśmy iść dalej? Zakaz fast foodów, zakaz jedzenia tłustego boczku, może obowiązkowy nakaz 2 godzinnych dziennych ćwiczeń? Co powiesz o motocyklistach? Niech tak wypadnie na przechodnia... pasy mu damy? Może dojdźmy do takich absurdów jak nakaz chodzenia z linką bezpieczeństwa w budynku kilku piętrowym, by nie wypaść z okna? Jak daleko trzeba dojść do absurdu byś to zauważył?

Najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie słuchają i nie dają na to pieniędzy :blink: Może taka babcia chce wydać 100złotych i w zamian móc posłuchać radia, której jej pasuje. A najlepsze są jakieś mity o Jaguarach, których nikt nigdy nie widział, a i tak kilkanaście milionów ludzi w Polsce powie, że Rydzyk ma Jaguara :-)

Nie Jaguara ale Majbacha ;)

Ciekawy temat - całkowicie obrazuje mentalność Polaków :]

"Z Twoich wypowiedzi widzę że jesteś socjalistą/postkomunistą"

kazek76 weź zrób sobie zimny kompres bo zaczynasz przesadzać i obrażasz ludzi samemu twierdząc, że należy walczyć na argumenty.

Wszystko było by pięknie i ładnie gdyby ten Pan nie biegał w sutannie i koloratce a tak swoim postępowaniem zaprzecza wszelkim wartością, których powinien bronić. Paru tyranów już na tym świecie wyrosło z podobnych zalążków a stało się to za przyzwoleniem ludzi, którzy uważali, że przecież nic takiego się nie dzieje. Jak pijany kierowca (czego Ci nie życzę) zabije kiedyś Twoje dziecko bądź Żonę tudzież inną bliską osobę to pogadamy o wolności i rozsądku. No dobra nie musi być pijany niech będzie niezapięty w pasy, gadający przez komórkę i nie zauważy pieszego bo mu Twój dom który postawiłeś gdzie chcesz skrzyżowanie zasłania.

Edit: Tak jeszcze mi się nasunęło, że z Twoich wypowiedzi wynika iż jesteś anarchizującym prawicowym fundamentalistom.

hej, ale gdzie ja kogoś obraziłem? mmarka? :) No przecież to wynika jasno z prezentowanych w tej dyskusji poglądów, w których jasno uważa że partia wie lepiej i w ramach tego zgadza się dobrowolnie na ograniczenie jego wolności, a co gorsza, również wolności innych. To serio poglądy socjalistyczne (w naszym wydaniu pokomunistyczne) - w żadnym wypadku nie miałem zamiaru nikogo obrazić, zresztą, było by to trudne, bo dokonałem tylko klasyfikacji poglądów. Mmarek przecież wie o swoich kierunkach identyfikacji politycznych i pewnie się nie obraża ;) - To jakby obrazić demokratę, mówiąc że jest demokratą :)

Wszystko było by pięknie i ładnie gdyby ten Pan nie biegał w sutannie i koloratce a tak swoim postępowaniem zaprzecza wszelkim wartością,

No tak, słyszę to nie raz, jednak zawsze nie rozumiem. Czyli, że co powinien robić? Twierdzisz że ksiądz/duchowny ma być półpolakiem i z zasady ma być pozbawiony tych samych praw, co np. Ty, czy ja?? Nie może wybudować szkoły i nią zarządzać? Nie może prowadzić radia, fundacji i telewizji? Nie może prowadzić odwiertów geotermalnych? Może nie może prezentować swoich przekonań politycznych? No bo chyba Tobie o to chodzi, z czym ja i każdy rozsądny nie może się zgodzić!

bo mu Twój dom który postawiłeś gdzie chcesz skrzyżowanie zasłania.

No to chyba musisz się cofnąć, przeczytać kilka razy i jeszcze raz ocenić - co napisałem i w jakim kontekście i wtedy buduj hipotetyczne sytuacje, bo w tej formie są nie do przyjęcia. Wolność to nie brak prawa, nawet nie potrafię zanalizować Twojego toku myślenia i wydaje mi się, że po prostu przegapiłeś część rozmowy. Jasno napisałem, granica Twojej wolności kończy się tam, gdzie zaczyna się granica wolności innego człowieka. Nie wypaczaj idei wolności osobistej, serio, nie dawaj przykładów "wolnościowcówę biegających z bronią i zabijających przechodniów, bo są wolni.

Na jakiej podstawie wysunąłeś swoją teorię o tym, że jestem anarchistą??

Socjalista a postkomunista to dwie różne rzeczy i tak jak pierwsze wyraża pewien pogląd/kierunek polityczny tak drugie od lat jest w tym kraju sformułowaniem obraźliwym.

Zupełnie nie interesują mnie jego, szkoły, baseny maybachy itp. skoro mu na to pozwalają i jeszcze chodzi na powietrzu to penie tak ma być ale uważam, że głoszenie poglądów rasistowskich i ksenofobicznych szerzenie nienawiści między rodakami tylko ze względu na poglądy polityczne nie przystoi duchownemu i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności