Skocz do zawartości

Brak NIP UE - jakie konsekwencje?

pablo7

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem o to już w innym podobnym wątku, ale nie doczekałem się odpowiedzi, dlatego założyłem osobny temat. Prowadzę DG, nie jestem czynnym płatnikiem VAT. Do tej pory zyski z AdSense księgowałem w KPiR i płaciłem zaliczki na podatek dochodowy. Niedawno dowiedziałem się że nawet bierni vatowcy muszą posiadać NIP UE oraz wysyłać do US deklaracje VAT UE. Mam zamiar wystąpić o NIP UE, tylko jak teraz odkręcić to że do tej pory tego nie zrobiłem? Jakie grożą mi konsekwencje? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

po prostu złóż wniosek o nip europejski i tyle, jak płaciłeś podatki to sie nie przyczepią. US kontroluje tych co sprzedają za granice na vacie 0%, bo tu łatwo wały robić na zwrocie VATu. najwazniejsze to, zebys nie czekal ze zlozeniem wniosku.

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Ja bym osobiscie skorzystal z intytucji aktu czynnego żalu.

dzięki za odpowiedź. Jutro wybieram się do US złożyć wniosek o NIP EU oraz wyprostować sprawę. Jak uda mi się wszystko załatwić to tu napiszę co i jak dla potomnych :chatownik:

Będzie dobrze. Dla nich jesteś maluczki a już szczególnie w dużych miastach.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności