Skocz do zawartości

Nowy Sklep Inernetowy - duża nisza

Rekomendowane odpowiedzi

Już ktoś bardzo ładnie odpowiedział: Dawaj do przesyłki allegro kupon np 2% na przyszłe zakupy w sklepie, w ten sposób w przyszłości zaoszczedzisz trochę na allegro.

Podzielam zdanie kolegów że Allegro to pewne zakupy, i ceny jak na dłoni. Ja zawsze jak coś znajde fajnego w jakimś sklepie to później sprawdzam ceny w Allegro i w porównywarkach cen. Prawda jest taka że z powodu ceny właśnie kupuje poprzez te portale.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@każdy klient jest podczas zakupów objęty programem ochrony kupujących.

naprawdę w to wierzysz :blink:

wystarczy sprawdzić w sieci jak to działa

@W sumie to żadna róznica czy idzie przez allegro czy sklep

oj bardzo duża, zasadnicza

pracujesz albo na siebie albo na pośrednika

allegro powinno być kanałem sprzedaży, ale dodatkowym

@zamiast płacić tyle kasy allegro mógłbym za te pieniądze rozreklamować sklep

dobrze myślisz

co swoje to swoje

należy budować własne a nie wzmacniać konkurencję

---

Daj czas swojemu NOWEMU sklepowi. Trochę cierpliwości.

A dlaczego jak jesteś tak niezadowolony z platformy nie przejdziesz na inną?

Nie patrz na to co dostajesz za darmo a na to czego potrzebujesz.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

1- Jeśli ktoś kupi przez allegro do produktu dołączaj kuponik zniżkowy na realizację w Twoim sklepie.

2- Poproś osoby które u Ciebie zakupiły o wystawienie komentarzu odnośnie szybkości i przebiegu transakcji którą umieścisz na sklepie

3- Zbuduj prestiż swojego sklepu. Człowiek musi kojarzyć tkaniny = Twój sklep

4- Przeprowadź optymalizację strony (Tytuł po prostu mnie przeraża)

Ogólnie podsumowując zainwestuj lub poważnie zajmij się marketingiem swojego sklepu + cierpliwości.

P.s- Logo strasznej jakości.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Ja napiszę dlaczego opuściłbym Twój sklep po kilku sec:

- logo rozciągnięte, tak jakby nie z tej epoki i kojarzy mi się jakby sklep już nie żył.

- facebook - 5 osób tylko lubi więc oznacza to, że nikt tam nie kupuje - według mnie, jeśli nie masz zbyt dużo osób lubiących to lepiej wywal też widget albo zamów "lajki" na allegro

- ogólnie grafika sklepu nie wzbudza jakoś zaufania, może mi się wydaje

Tak wygląda moja opinia, a czy jest tak samo w przypadku osób, które w internecie możliwe, że siedzą o wiele mniej - nie wiem. Skoro mówisz, że na masakrycznym szablonie masz zakupy to postaw bardziej na pozycjonowanie. Największy ruch masz z top3 więc nie patrzyłbym, że sklep jest w top10 tylko pozycjonował do końca.

admin.banner.jpg

Mozliwe, ze na Allegor klienci trafiają wyszukując innych słów albo wręcz przeglądając kategorię, Proponuję popytać kupujących o to jak trafili na aukcje. Z kolei po stronie sklepu poanalizowałbym statystyki, moze znajdzie się jakas lepsza fraza.

Przy allegro masz chociażby funkcję PzA gdzie oni wiedzą że przelew już dotarł do Ciebie i nie będzie wykręcania sie sianem że nie ma jeszcze gotówki czy coś w tym stylu. Ja jako kupujący tak to widzę.

Źle widzisz - dzięki PzA wiesz tylko tyle, że Twój przelew dotarł do Allegro, skąd dopiero zostanie wysłany do sprzedawcy (czyli krótko mówiąc: idzie drogą okrężną i dotrze później niż gdybyś wysłał prosto do odbiorcy). Komunikat wysyłany przez Allegro wprowadza w tym zakresie w błąd (chyba, że przez ostatni rok go zmienili, nie wiem), co prowadzi do licznych nieporozumień między kupującymi a sprzedającymi i w konsekwencji sprawia, że ocena gwiazdkowa za szybkość wysyłki jest zafałszowana.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

2 miesiące sklep to dopiero początek.

Handel na allegro a w sklepie to zupełnie inna bajka.

Bardzo często zupełnie inny klient.Taki który potrzebuje lepszej oprawy a jednocześnie potrafi zostawić w sklepie nawet kilkakrotnie więcej kaski.

Zmień logo.Zaplacisz parę złotych gdy poszukasz jakiegoś zdolnego freelancera np na zlecenia.przez.net a stronka będzie wzbudzać większe zaufanie.

Przy okazji porobi ci ciekawe banery i troszkę podrasuje grafikę.

Wywal facebooka albo zalatw klikaczy-zręsztą wszystko pisali już wcześniej.Nie działa ci link na głównej do opineo.

Jeżeli nie masz jeszcze opinii to ie dawaj takiego dużego baneru.

Poszukaj innego sposobu na reklamę sklepu.Najlepiej jakiś tani ale efektywny.

Nie siedzę w tkaninach czy pościeli ale może są jakieś dobre specjalistyczne stronki,blogi itp.

Tam zawsze warto uderzyć.

Pozycjonowanie to niestety tylko czubek góry lodowej.Choć na PIO powiedzą inaczej.:)

Po pierwsze zmień grafikę, wygląda na byle jakiego gotowca. Kupują na allegro bo tam mają jakieś zaufanie.

Jeżeli poprawisz problem 1 to możesz dać w sklepie ceny niższe o jakieś 5% i informować w aukcji "zakup w naszym sklepie a otrzymasz zniżkę! To się opłaca!". Po za tym dodaj sklep do porównywarek cen i zdobądź jakieś opinie (poproś kupujących na allegro by takową wystawili i w zamian daj np. kupon zniżkowy na następne zakupy), później możesz wstawić gdzieś box w sklepie "sprawdź nasze opinie!".

Przez te zniżki z początku możesz nie mieć zysku ale z biegiem czasu zyskasz stałych klientów.

Sam osobiście, szukam najpierw na allegro ale jak znajdę informacje, że firma ma swój sklep (trzeba z tym ostrożnie bo nie można reklamować) to jeśli jest taniej w sklepie to korzystam ze sklepu ale ciężko znaleźć koszty przesyłki etc. i nie wiadomo czy oferta jest aktualna.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

• 2 tygodnie później...

Z tkaninami jest tak że jak już nawiąże się współprace to zostaje się w wiekszości przypadków z jednym dostawcą.

cena = zwycięstwo

jesli cene na sklepie bedziesz mial nizsza niz na alegro i ludzie beda wiedziec ze masz sklep to wzrosnie ilosc zamowien na sklepie

oczywiscie cena na sklepie powinna byc nizsza (przynajmniej o koszty alegro)

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

trochę posłuchałem każdego z was:

-ogarnełem logo(na razie nie inwestuje w grafikę)

-banery juz sie robia

-wywaliłem przejścia ze sklepu na allegro, jest tylko info że jestem a to tu a to tu.

-komentarze z allegro do wglądu po lewej

-kupony rabatowe do każdego zamówienia

-staram sie wysyłć towar w dniu zamówienia, pobranie lub jak ktoś płaci z allegro

-niedługo rusze z kampanią opineo, mailing, nagrody za wystawienie komentarza(bony na zakupy)

-nowy szablon allegro (zrobiony tak aby łatwo było przejść do sklepu a allegro sie nie czepiało.

Przeanalizowałem ruch z porównywarek, wyszukiwarek oraz konkurencję, pytałem klientów.

Stwierdzenie:

klienci nie wiedza czego szukają.

Zmieniłem frazy pozycjonujące( dodałem do kilku lepszych katalogów i ruch się zwiększył)

Kampania na w google adwords od przyszłego poniedziałku na te frazy.

W przyszłym miesiacu, kampania banerowa z google, myslałem o inny programie afilacyjnym ale chcą dużo kasy peka, wprowadze to jak uzupełnie asortyment w 90% i zmienię grafikę.

Podstawowa sprawa, uzupełnienie asortymentu jak największą ilością produktów.

Przepraszam za błędy w pisowni ale się spieszyłem.

Dziękuję za pomoc i zapraszam do dalszego komentowania i podpowiadania:)

Pozdrawiam

Zmień linki w stopce bo teraz słabo będą działały.

Nich każde słowo linkuje inną podstronę np figaro link na stronę główną , tkaniny pod stronę z tkaninami.

I ja zanim rozpocząłbym kampanie zainwestowałbym w grafikę bo jak cię widzą tak cię piszą.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Podstawowe błędy:

- sklep nie musi powalac grafiką (widziałem gorsze) ale brakuje mu poprawnej optymalizacjia

- umeiszczei informacji, że jest sie na ceneo,allegro powoduje ODPŁYW klientów i to znaczacy (przetrenowane na kilku sklpeach - do zdjęcia).

- pormocje umiesciłes po prawej prawie na dole - błąd - powinien to być w topie baner 729x90 lub 750x100 z linkiem do storny z promocjami

- na stronie produktowej - inne produkty powiązane musza pokazywac się od razu a nie po kliknięciu na zakładkę - załóż ze klient jest leniwy i nie chce mu się klikać

- materialytkaniny.pl/pl/satyna-bawelniana-ciemny-bez.html#op1 - duplicate content - po cholerę w zakładce jest ten sam opis skotro jest już na karci eproduktowej ? Do usunięcia.

- jeszcze raz podkreslę - umeiszczani elinkow do allegro, stron opiniotórzych powoduje wysłanie klienta w kosmos - on nie woci a na stroni eproduktowej jest link do allegro

- zakładki pormocje oraz nowosci na karci eproduktowej powinny być pod zakładka kategorie

- zakładka kontakt jest zbędna ewentualnei można ją przeusnąc na dół

- stopka w tej formie absolutnie do usunięcia

Nalezy dokładnie przeanalizowac wejścia z dlugiego ogona i wychwycic frazy na jakie sa wejścia i takowe promować. do SEO nalezy opza stroną głowna koniecznie włączyć kategorie główne - wtedy produkty same wyjada do góry.

W treści na stronie głównej masz anchor "Sklep z Tkaninami Figaro" linkujący do strony z WWW , tymczasem witryna pokazuje się bez WWW - zdecyduj się na coś.

Pod anchorem "kolory tkanin," masz błąd w linku i tak samo ustawione WWW

- co jest stroną główną serwisu:

materialytkaniny.pl/pl/ czy materialytkaniny.pl/ -> ustawić 301 i zdecydowac co ma być stroną główną (jak mniemam wybierzesz bez /pl/)

Na stronie główne wychwyciłem tekst w kolorze tła "Sklep z tkaninami Figaro" zaraz nad wyrazami "Zapraszamy do zapoznania się z Naszą ofertą" - gratuluję odwagi :) - do usunięcia...

To nei wszystkie błędy ... ale takie grubsze. Byłoby więcej ale wyszedłby elaborat i to pokaźny

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności