Skocz do zawartości

najdroższe słowa kluczowe w Adsense

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle ze zwykle stronki nie maja szans na kilkudolarowe klicki. Nawet u polskich reklamodawcow widac ze jak jeden dzien sie uda wbic pod dobrze platne slowo to reklamodawcy widza ze strona jest pod reklamy i specjalnie ja odfiltowywuja (zemsta ze sa nizej w wynikach?). Mialem tak kilkukrotnie jeden dzien super reklamy a nastepnego juz allegro i ebay pod bardzo konkurencyjne frazy i nie wygladalo to raczej na limit dziennej kasy jaka przeznaczyl reklamodawca bo juz pozniej wiecej sie te dobrze platne reklamy nie pokazywaly.

heh ja mialem kilku dolarowe kliki ale niestety nie na polskiej stronce, ale mialem jeden wyjatek kiedys na stronce o diablo dostalem za klik 1$ ale podejrzewam ze ktos kliknal w reklame hostingu, ale to i tak calkiem dobra kwota jak na pl strone i to z taka tematyka :D

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaczyna mnie zastanawiać teraz kwestia CTR i jak to się odnośni do zarobków.

Jak wiadomo im większe CTR tym wiadomo, że więcej "powinno" się zarabiać. Dochodząc do progu poyzej 8 % a poniżej 11 % wychodzi średnio 1 cent za klik po przeliczeniu, a czy przypadkiem minimum nie jest 5 centów ?

mf: zgadza się, nie pisałem o serwisie typu forum, albo takim do którego dużo ludzi wraca. Niekiedy chodzi o to, żeby ktoś przyszedł raz i wyszedł poprzez reklamę. :)

Dokładnie - strony bez wyjścia tylko tak można uzyskac wysoki CTR :D Ostanie nawet o tym pisałem na https://pl.highwebprofit.com :D

Ale 50% to serio poważne wyzwanie... ja cieszę się z dwucyfrówki ;) choć przyznam że stawki mam bardzo miłe dla oka - specjalnie w okresie świąt.

A na jakiej stronie dążysz to tych 50% ?

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Spokojnie, spokojnie :)

Ja mam stronę na której średnia liczba odsłon na wizytę wynosi 12. Jeżeli więc 100% użytkowników kliknie w reklamę CTR = 100/12=8,3% - więc moje CTR uważam za świetny wynik, mimo, iż nie jest to zadziwiająca liczba.

Oczywiście można zakładać, że użytkownik klika kilka razy (np. po obejrzeniu strony wraca, lub też kliknie w link reklamy i tam sobie otworzy kilka stron), ale uznałbym taką sytuację za wyjątek od reguły.

Większe CTR to raczej tylko wtedy, gdy strona jest na ramkach, na zwykłej stronie raczej nie do osiągnięcia.

dokladnie tak jak napisal mchrapka :-)

CTR na poziomie 50% to sie zwykle uzyskuje na gównianych* stronach - ktore zwykle robi sie specjalnie pod adsense - na ktorych user nic ciekawego nie widzi procz reklam. Kwestia tylko wypozycjonowania..

* - mam nadzieje Michal ze sie nie obrazasz za okreslenie :-) Nie watpie w Twoje umiejetnosci tworzenia dobrych stronek.

:)

pozycjonuj.png

CTR na poziomie 50% to sie zwykle uzyskuje na gównianych* stronach

Nie powiedziałbym gów* ... zależy o czym mowa, jeżeli twierdzisz że takie strony są na ramkach i stąd taki procent to się nie zgodzę. Moim zdaniem taki procent można osiągnąć na stronach bez wyjścia, ale czy na takich stronach musi być badziewie?

Moim zdaniem nie - moze być np. Flash bez linków zewnętrznych... Strona tym samym może być wartościowa ale również bez wyjścia :D

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności