Skocz do zawartości

pytanie o płatności sms

eta087

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym coś sprzedawać za pomocą strony www (portalu) wykorzystując płatności sms. Byłaby to symboliczna opłata w zamian za dostęp do określonej treści np. 2 zł. Czy konieczna jest w takiej sytuacji działalność gospodarcza? Zauważyłam, że właściciele niektórych stron pobierają w ten sposób płatności np. właściciele katalogów. Jeśli wpis do katalogu kosztuję 1 zł czy nawet 2 zł to chyba nie opłacało by się rejestrować działalności gospodarczej. Wydaję mi się zresztą, że nie mają oni zarejestrowanej firmy (w większości przypadków). Czy działają nielegalnie? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Aha tak właśnie czułam. Chętnie dowiedziałabym się jakie to są sposoby. Podobno z niektórymi operatorami podpisuję się umowę o dzieło. Niewiem jednak czy to jest dobre rozwiązanie i czy przypadkiem nie miałabym kłopotów z US, jeśli ktoś by mnie podkablował. Co o tym sądzicie?

Fakt faktem pod definicję działalności gospodarczej to podpada, ale jak będziesz operować stosunkowo małymi kwotami to nie będzie problemu.

W dotpay.pl podpisujesz umowę o dzieło. :)

w dotpay.pl - obsługa SMSów, nie wymagana jest DG.

Mozna rozliczać się umową o dzieło, raz na miesiąc lub rzadziej.

kwestia taka, że nic nie sprzedajesz, tylko udzielasz usług i za usługi pobierasz opłatę,

np. "dostep premium do treści", albo "opłata za moderację wpisu w katalogu", a nie "opłata za wpis do katalogu", "opłata za listę najlepszych czegośtam"

Nowy post, niespodzianka dla początkujących pozycjonerów :)

https://www.michal.pogrudka.com/2011/10/17/...ga-tylko-17-10/

Darmowy kurs pozycjonowania

Śmiało w Dotpay zakładaj konto na osobę fizyczną, zero problemów ze skarbowym bo VAT rozlicza DOTPAY ty tylko musisz swoją zarobioną kwotę przedstawić w PIT w zakładce inne dochody.

Zapoznaj się też z innymi firmami, może ktoś będzie brał mniejszą prowizję, W dotpay za sms 1zł otrzymujesz chyba 29 groszy.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Czemu wszyscy tutaj krzyczycie o DOTPAY przecież są inne firmy np. homepay.pl gdzie również można założyć konto bez DG i dostajesz 50% prowizji z 1 sms-a.

Wypłacalni w 100% wypłacają praktycznie w kilka dni od otrzymania rachunku.

Po co mieć w plecy 9% jak można to mieć w kieszeni.

Miałem Konto w DOTPAY i na całe szczęście udało mi się od nich oderwać bo tak jak DOTPAY to chyba nikt nie olewa klienta.

Katalog stron - PR4 30k BL

Lubisz czarny humor ?

Kobieca strona rozrywkowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności