Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy dany port nie jest zablokowany ?

aikmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem. Nie moge się połączyć przez port 2082, 2083. Mam neta w telekomunie. Strony normalnie sie otwieraja, ftp chodzi a te dwa porty mula jak*&^&*^*&^. Dzwoniłem do telekomuny twierdza ze all jest ok. Support hostingu twierdzi, ze u nich jest tez ok. Wszedzie jest ok a u mnie i test u kolegi dal te same rezultaty. failed.

Jak sprawdzić czy port działa poprawnie? znalazlem strone do testowania w google, ale już nie działa (2003r)

..pomocy

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

Po pierwsze to jak masz net w TP to laczysz sie zapewne przez router (np. livebox'a), a ten ma sprzetowego firewall'a i blokuje porty. Poszukaj sobie info o wylaczeniu firewalla na modemie/routerze dla swojego modelu - najlpiej najpierw wylacz w gole firewalla, a dopiero pozniej sprawdzaj ew. odblokowanie tylko tych interesujacych Cie portow, a pozostawienie wlaczonego firewalla.

Ogolnie porad o tym w necie jest masa jak i samych stronek do sprawdzania portow. Jednak roznie to dziala. Ja ostatnio kilka godzin z tym walczylem i mimo, ze wszedzie porty mialem otwarte to zewnetrzne stronki pokazywaly ze zamkniete itp. wiec nie jest to bezpledne badanie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności