Skocz do zawartości

Dobra nazwa domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

powiedzmy, że pozycjonuję sklep z cukierkami na frazę "cukierki". Gdybym wykupił nazwę domeny www.cukierki.xX i ją przekierował na pozycjonującą stronę to mogę liczyć na jakieś efekty?

Dziękuję za odpowiedzi

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

jezeli przekierujesz czystą domenę to efekt bedzie równy zeru :blink:, domena musi być podlinkowana aby przekierowanie miało sens.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

To wiadome :blink: Chodzi mi tylko, czy jeśli podlinkuję tą domenę, to czy siła w przypadku takiej nazwy domeny będzie wyższa, niż jakby strona nazywała się :bochenek.chleba.xx

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Google dostaje przekierowanie od słowa kluczowe cukierki, przechodzi przez adres www.cukierki.xx ( dostrzega, że domena odnosi się do słowa kluczowego) po czym trafia na stronę docelową w której treść nawiązuje do cukierków.

Chcesz mi powiedzieć, że nie ma to znaczenia? moderowanykatalog.com z delikatnym muśnięciem pozycjonowania jest 17 na frazę moderowany katalog...To chyba oznacza, że nazwa domeny jakieś znaczenie ma?

Jesli strona o cukierkach bylaby na domenie cukierki.xx to mialoby delikatne znaczenie. W sytuacji gdy robiony jest 301 to "przenoszone" sa linki wiec wedlug mnie nie ma to znaczenia.

Jako profesjonalni pozycjonerzy Warszawa moglibyscie samemu to przetestowac. :)

Ja pozycjonuję stronę www.e-kotwica.pl na frazyKotwica Kołobrzeg oraz MKP Kotwica Kołobrzeg.

Po wejściu na stronę www.e-kotwica.pl użytkownik dostaje przekierowanie (z meta) na e-kotwica.pl/wp.

Myślałem że nigdy nie uda mi się tego wypozycjonować... Obecnie strona ma PR 3 i zajmuje pierwsze miejsce na obie frazy.

Kotwica Kołobrzeg - jedyna racjonalna strona Kotwicy

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Darmowy Katalog SEO - moderacja w 12 godzin

Możemy, ale właśnie po to powstało forum, żeby oszczędzić czas i uzyskać odpowiedź od kogoś, kto już to zrobił.

Na gotowca to mizerna praca... Samo przeprowadzając testy można uzyskać całkiem ciekawe efekty i na dodatek natchnienie na kolejne testy i kolejne i kolejne...

Ps. 301 nie przekazuje całej mocy. Nie robisz 301 nazwy domeny jako słowa kluczowego, a jej mocy pozycjonowania, czyli jak było wcześniej opisane, to domena musi być podlinkowana, a ja dodam, że jeszcze musi złapać tematyczność, gdyż słowo kluczowe w domenie to nie wszystko, a nawet nic...

multikomto

Masz rację Blastowiec :D Przeprowadzę test, który będzie wyglądał następująco. Założę domenę zbliżoną do najważniejszego dla mnie słowa kluczowego, stronę wypełnię unikalną treścią zawierającą interesujące mnie słowa kluczowe, które będą anchorami do pozycjonującej strony.

Test przeprowadzę w sierpniu, więc namacalne wyniki będą widoczne pewnie wrzesień-październik.

Poinformuję o wynikach na PiO...Dzięks i buźka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności