Skocz do zawartości

Spadek strony po 301

fluore

Rekomendowane odpowiedzi

Drugie pytanie. Strona przekierowana nagle zaczęła wyświetlać mi się w postaci openlegar.appspot.com/domena.tk o co tutaj się rozchodzi? I jeszcze jeno pytanie czy po jakimś czasie zdjęcie przekierowania 301 doprowadza strony do tych samych pozycji na których się znajdowały?

należy jak najszybciej zablokować aplikację Google, która tę kopię tworzy. Sprawa tego typu storn zgłoszona do Gugla ale kiedy i czy podejmą reakcję cholera wie.

# Bots blocked

SetEnvIfNoCase User-Agent "AppEngine-Google" bad_bot

<Location />

Order Allow,Deny

Deny from env=bad_bot

Allow from all

</Location>

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nie znam domeny to nie wiem co było przyczyną filtra. podałem rozwiazanie co do zablokowania aplikacji G bojakiś fariat zrobił sobie cały internet przez proxy...

301 działa ale trzeba tej 301 dopomóc - na moim blogu masz więcej o przekierowaniu 301

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to nie jest filtr - to jest aplikacja Google ktora umożliwiła jakiemuś idiocie zbudowanie proxy zbierajacego kopie strony. zauważ że kopia jest 1 do 1 - czyli żywa... de facto wczytani ei zaindeksowanie taiej kopii na mocniejszej domenie powoduje, że twoja ... leci na pysk.

edit: takich witryn jest kilkanaście.

Podobną sytuacje miałem jak niektóre katalogi (otwarty mini) kopiują treść ze strony głównej i po jakimś czasie...2 strony z top5 wyleciały bardzo ładnie. Miał ktoś podobne przypadki ? Chyba nie jest to do końca legalne....Oto przykład wpisu:

https://www.adis3.tk/chirurgia-estetyczna-s4758.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności