Skocz do zawartości

Amy Winehouse

warol

Rekomendowane odpowiedzi

łatwo pierd--lic (za przeproszeniem), że showbiz to same ćpuny i zapierdzielają szatana łupież bo za dużo kasy mają. W wielu przypadkach narkomania u "gwiazd" ma inne podłoże. Ja tam zawsze byłem fanem psychologii i starałem się głębiej w temat zagłębić a i z wieloma osobami z tego tzw showbizu miałem do czynienia i większość z nich po prostu nie mogła się odnaleźć i stąd ucieczki na różowych kucykach. Oczywiście nie wszyscy... i nikogo nie wybielam ale nie lubię jak ludzie którzy w du**e byli, gó**o widzieli krzyczą najgłośniej i wypiowiadają się o rzeczach o których nie mają pojęcia!

A Amy to strata dla muzyki ogromna!

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Skąd to wyboldowanie w "inspiracją dla dobrych"? Znam co najmniej kilku dobrych muzyków, którzy nie muszą się inspirować niczyją twórczością

chętnie poznam ich twórczość... osobiście nie znam żadnego muzyka - szczególnie dobrego - który nie inspiruje się twórczością innych artystów i mógłbym tu zrobić spory wykład w tym temacie... Pogadaj z tymi swoimi znanymi dobrymi muzykami i zadaj im pytania, co jest inspiracją w ich twórczości, a może inaczej - czy jest jakiś muzyk/gatunek muzyki, który ich inspiruje do tworzenia.

Jak poszukasz wśród najznamienitszych nazwisk - zaczynając od klasyki, kończąc na hiphopie albo nawet na disco polo - nikt nie tworzy bez inspiracji innych osób "z branży" i tak właściwie ciężko jest ustalić początek tej "spirali".

Co zrobić, żeby ludzie też tak się ekscytowali, gdy umrę?

może zrób coś naprawdę wyjątkowego?

Amy należy do tych, którzy zrobili...

z wieloma osobami z tego tzw showbizu miałem do czynienia
ja również
nie lubię jak ludzi(...) wypowiadają się o rzeczach o których nie mają pojęcia

i to jest wszystko w tym temacie

Czy ktoś ma problem z alkoholem, dragami, czy z samym sobą, nie jest jednoznaczne z tym, że jest lub nie jest dobrym artystą.

Natomiast ocenianie kogoś bez poznania go dogłębnie... cóż, tylko świadczy o małości kogoś takiego. współczuję

dymna.jpg

@M_K_S: Ja osobiście nie twierdzę, ze showbiznes to same ćpuny. Dla mnie po prostu ćpun to ćpun - bez względu czy obarczony "wielką wrażliwością" artysta, zaszczaniec kradnący czekolady w markecie, czy panna która się puszcza za działkę.

Też trochę siedziałem w scenie muzycznej - może nieco wcześniej, może w nieco innej stylistyce. Trochę w zagranicznej, trochę w polskiej - w rejonie, które kiedyś nazywano "zagłębiem maku". Nieco widziałem. Było tam różnie - jak wszędzie.

I dlatego mam dużo większy szacunek dla kasjerki z marketu, która "musi się odnaleźć" za 1000 zł, choć ma męża alkoholika i 3-kę dzieci, niż dla biednej pani, która się odnaleźć nie mogła, bo rzeczywistość ją przerosła.

O cierpiących mesjaszach (poetach) napisał już kiedyś Bursa:

"Poeta cierpi za miliony

od 10 do 13.20

O 11.10 uwiera go pęcherz

wychodzi

rozpina rozporek

zapina rozporek

Wraca chrząka

i apiat'

cierpi za miliony"

Tyle ode mnie w temacie.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Nie wiem tylko o co Wam chodzi z tym cpaniem czy piciem. Tez tego nie pochwalam, ale to nie mialo zadnego wplywu na jej muzyke i to co osiagnela w swiecie muzycznym, a wlasnie za to przejdzie do historii.

Rozumiem, ze rownie dobrze dla Was np. Tiger Woods jest nedznym golfista i nie zasluguje na uznanie ze wzgledu na swoje wybryki seksualne... Mimo, ze fanem golfu nie jestem to jakos jako np. zainteresowanego tym kto wygrywa kolejne zawody w golfie nie interesuje mnie z kim kto spi tylko jak gra, bo tylko to sie liczy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

zatem z Andrzeja Bursy:

"Odarła mnie żywcem ze skóry

Lodowata logika maszyny"

Twoja wrażliwość na świat zewnętrzny z pewnością predysponowałaby Cię do najbliższego grona przyjaciół poety... do przemyślenia

Jeśli oceniasz Amy tudzież któregokolwiek z artystów po tym, jak żyje, a nie jak tworzy... to się nie zrozumiemy.

Bursa też najpierw wstąpił do PZPR, żeby dopiero później się zbuntować i wystąpić ze wszystkich systemów... Czy to oznacza, że był zły? A może dobry? Niech każdy ocenia sobie w zaciszu swego domu. Ja żadnego z poetów czy muzyków nigdy nie będę oceniał po jego powierzchowności. Ty zaś rób, jak uważasz.

pozdr

dymna.jpg

Znając życie teraz będzie mnóstwo płyt i filmów z jej udziałem, a zyski ze sprzedaży przekroczą łączne jej zarobki za życia...

Tadam https://www.tvn24.pl/-1,1711716,0,1,amy-win...,wiadomosc.html

Nie słuchałem jej muzyki, chyba że nieświadomie w radiu kiedyś leciał jakiś utwór. Nie znam jej przeszłości, skandali z nią związanych, nazwisko kilka razy obiło mi się o uszy. Ale bez znaczenia jest, kim była i co robiła, nawet czego dokonała - śmierć jakiejś osoby zawsze dla kogoś będzie tragedią.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Tylko, że ona sama im sprezentowała tragedię, bo wiedziała czym może zakończyć się branie dragów. Nie szkoda mi ludzi, którzy umierają przez własną głupotę, tym bardziej przez alkohol i narkotyki. Życie osoby biorącej narkotyki jest jak pociąg, w każdej chwili może się wykoleić :)

Dziennie nie z własnej winy, umiera wielu ludzi, nikt się tym nie przejmuje. Umiera ktoś znany przez własną głupotę, i zaraz wszystkim tej osoby żal.

Amy byla rewolucją. Przynajmniej moja prywatną. Nie czytuję już Bruma czy Tylko Rocka. Jak się coś nie pojawi w mainstreamie to o tym nie wiem. Amy się pojawiła. Pamiętam jak ją pierwszy raz usłyszałem w radio- pomyślałem wtedy 'ta dziewczyna będzie wielka'. Myliłem się on już była wielka. Szkoda dla muzyki.

TVP3 - Amy, TVN - Amy - wydawca się cieszy!

Trochę mi to przypomina rewolucje Liccardi w mafii makaronów, która skupowała prostytutki, faszerowała i uzależniała je od prochów, żeby później cały kwit, który zarobią wydawały na dragi.

Tutaj wydawca jakby nie patrzeć też zyskał na tej śmierci, na jej kokainowych skandalach itp. Nie wierzę, że im nie zależy na tym, żeby gwiazdy były "zagubione".

@Fikas - wybacz ale pierdo.isz. Codziennie ginie tysiące ludzi i nikt o nich nie mówi? Bo są to zwykli twórcy nawozu, którzy tylko przetrawiają pokarm i wegetują. Ja wiem, że nie każdy ma niby możliwość rozwinąć skrzydła ale dla mnie to bzdura. Weźmy Wojtka Sokoła, kiedyś bezdomny a teraz logo jego firmy leci w kosmos. Fart? ######. Każdy może coś zrobić ze swoim życiem. Mnie boli to jak ludzie są krótkowzroczni i ograniczeni. Większość ludzi którzy już coś zrobili, coś osiągnęli też z tą durnotą nie mogą sobie poradzić i dlatego się odcinają. Nie powiem, bo miałem podobnie i dlatego to rozumiem. Na szczęście znalazłem inne "narkotyki", które pozwalają mi mieć innych ludzi w głębokim poważaniu i motywują mnie do skupiania się na sobie i własnym rozwoju!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności