Skocz do zawartości

Zmiana serwera dla domeny ?

encom

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam stronę www na serwerze home - B.Starter za 21 dni kończy mi sie abonament .

1.Zaproponowano mi przedłużenie b.s za 240 brutto/rok

2.Mam tez oferte otwarcia b.s za 75zł ,ale tylko dla nowych klientów .

Czy warto przenosić seokatalog stron na nowo otwarty serwer .Co z linkami ,pr i nnymi kwestiami ?

Jakieś inne sugestie może?

możesz przenieść gdziekolwiek chcesz, domena zostaje w home, ale przekierowujesz ją na serwer gdzie chcesz trzymać stronę (zmiana dns)

z punktu widzenia seo nic się nie zmienia, domenę nadal opłacasz home, za serwer/hosting płacisz tam gdzie go kupiłeś.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

a usługodawca automatycznie przeniesie mi te wszystkie pliki ,skrypty na nowy serwer ,czy sam to jakoś musze zrobić?

*i takie głupie pytanie nie mogę używac przycisku backspace w pasu adresowym firefox w okienku wyszukiwarki g już mogę .Nie wiem gdzie to przełączyć ,żeby tak nie było?

z punktu widzenia seo nic się nie zmienia

Nie do końca to co piszesz jest true :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion,

true :) choć pewnie znajdziesz szczególne przypadki, ale wątpię aby dotyczyły jakiejkolwiek polskiej firmy hostingowej.

encom,

pliki się same nie przeniosą, musisz sobie przenieść sam, albo komuś zlecić przeniesienie,

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Fizyczny adres IP który obsługuje domenę.

Sam serwer który może choć nie musi być np przeciążony i z tego powodu wolno działać, mieć pady.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności