Skocz do zawartości

Kilka pytan o zaplecze.

janusz.m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Mam 12 stron które chciałbym lepiej pozycjonować więc przystąpiłem do tworzenia zaplecza. Lecz mam teraz kilka pytań. Zakładam na początek stworzyć z 30 serwisów na różnych IP.

Czy tematyka zaplecza jest lepsza jeżeli pokrywa się z tematyką strony? Bo jeżeli tak to musiałbym dla każdej strony tworzyć osobne zaplecze ponieważ każda z moich 12 stron ma inną tematykę ;)

Nawiązując do powyższego pytania czy dobre było by stworzenie zaplecza ogólnotematycznego ale z podstronami odpowiadającymi tematyce poszczególnych stron i na tych podstronach umieszczałbym linki.

Jaka powinna być ilość hiperłączy z zaplecza do konkretnej strony ? Tylko jeden link czy lepiej im więcej ?

Lepiej jako zaplecze tworzyć dużo stron małych czy mniej stron ale bardziej rozbudowanych ?

Czy systemy wymiany linków używać do stron które chce pozycjonować czy lepiej do zaplecza a zapleczem podlinkować strony do pozycjonowania ?

Ile duże zaplecza posiadacie? Jaka jest przydatna ilość 10, 100, 1000 ?

Ilość i jakość zaplecza będzie zależna od tematyki jaką linkujemy i od trudności. Rzeczą wiadomą jest, że dla frazy z pokroju "ogórki konserwowe" nie będziesz potrzebował 500 domen zapleczowych jak w przypadku branży finansowej. Jeśli chodzi o kwestie czy jakość czy ilość, każdy ma swoje upodobania. Jedni stawiają na jakość inni na ilość. Jeszcze inni mieszają wykorzystując masowe zaplecze do podlinkowania dobrego zaplecza. Tworzysz zaplecze tematyczne zgodne ze stroną pozycjonowaną.

Jeśli chodzi o ilość linków wychodzących to również kwestia podejścia. Dla przykładu ja stosuje jedynie do trzech linków wychodzących, a w szczególnych przypadkach zostawiam wyłącznie jeden link.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności