Skocz do zawartości

Czym kierujesz się przy wyborze katalogu presell?

Kreatywny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem w trakcie tworzenia świeżego katalogu z artykułami do przedruku i przy tej okazji chciałem zadać wam kilka pytań odnośnie tego czym kierujecie się podczas wyboru katalogu, w którym umieścicie swój artykuł? Czy zwracacie uwagę na wygląd i zarządzanie takim serwisem czy tylko na jego PR? Co waszym zdaniem powinien posiadać nowy katalog aby przyciągnąć do siebie użytkowników (pomijając promocję, która jest w tym wypadku czymś oczywistym)?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

1. BL i ilość linków wychodzących

2. Płatny/bezpłatny

3. Ilość oczekujących wpisów

4. Ilość wymaganych znaków

5. Ilość linków które można wstawić

Jeśli precel nie ma schludnego wyglądu to szkoda czasu na rejestracje bo (moim zdaniem) świadczy to o reszcie.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Najpierw patrzę czyj to katalog, później na skórkę, później ilość linków do niego, wychodzących, ilość zaindeksowanych stron, ostatnio dodane strony a PR dla mnie jest praktycznie nieistotny.

A dla mnie:

1. Pierw patrze na domenę - nie lubię subdomenek bo mają pewną skłonność... do znikania.

2. Wygląd.

3. Ilość i jakość BL.

4. Linki wychodzące.

5. Jakość artykułów oraz ich częstotliwość publikacji.

6. Ilość wpisów oczekujących.

gdzieś zaginęła...

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Z pewnością będę się nimi sugerował podczas tworzenia mojego katalogu. Zastanawiam się jeszcze nad opcją płatnych wpisów. Nie wiem czy takie rozwiązanie ma szansę się sprawdzić? Powiedzmy, że osoba która chciałaby zamieścić na łamach katalogu swoje wpisy, musiałaby wykupić odpowiedni pakiet np. możliwość dodania 5 artykułów za 10 PLN. Co wy na to?

możliwość dodania 5 artykułów za 10 PLN

to już by musiał być bardzo wartościowy presell... za nowy tyle bym nie zapłacił (bo za co?)

Tak oczywiście, w pełni się z Tobą zgadzam. W moim pytaniu chodziło mi o sytuacje gdy katalog taki będzie już sobą coś reprezentować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności