Skocz do zawartości

NetRanking.eu

amfre

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

W ramach małej reklamy chciałem się pochwalić stroną, którą udało mi się ukończyć kilka dni temu (zacząłem wraz z rejestracją domeny tj. 14.05.2010 ale projekt na pewien dłuższy czas został porzucony).

netranking.eu

Podzieliłem ją na kilka głównych kategorii tj.:

-> Zestawienia i rankingi - teoretycznie główny dział na stronie mający na celu porównywanie ofert różnych firm z zakresu usług internetowych (na razie skromny ale będzie się rozwijał),

-> Strefa domeniarza - głównie dla początkujących domeniarzy, chociaż sekcja "Materiały do pobrania" może się przydać i starym wyjadaczom,

-> FAQ - sekcja dla amatorów i początkujących - najczęstsze pytania odnośnie domen i serwerów oraz słownik pojęć,

-> Centrum opinii - możliwość pozostawienia opinii na temat jednej z wymienionych firm (dobór firm do opiniowania jest oczywiście moim wyborem subiektywnym ale nie widzę przeciwskazań żeby w razie potrzeby go bardziej rozbudować).

Generalnie nie ma fajerwerków typu animacje itp, ponieważ takie było żałożenie. Jest natomiast to pewien skondensowany zbiór informacji, który może się przydać różnym osobom, szczególnie początkującym w biznesie domenowym czy w ogóle w e-biznesie. Oczywiście strona nie działa charytatywnie, bo nie o to w tym chodzi :-) Są reklamy Google i są podlinkowane pewne programy partnerskie (m.in. dropped.pl, nazwa.pl) jednak nie wydaje mi się żeby miało to dla użytkownika strony uciążliwy charakter.

Zapraszam i oczywiście z chęcią poczytam opinie.

Ogólna oprawa nie jest zbyt oszałamiająca, ja zmienił bym ten szablon... rozumiem że to WordPress gdyż na dole każdej strony jest następujący podpis: "Design: TopWPThemes.com • e107 Ported: veskoto" z dwoma linkami bez rel="nofollow". Trzeba to albo usunąć albo dać nofollow.

To samo jest w linkach do tłumaczeń, można by dać przekierowania z target="_blank", a na pewno z rel="nofollow".

Ogólna oprawa nie jest zbyt oszałamiająca, ja zmienił bym ten szablon... rozumiem że to WordPress gdyż na dole każdej strony jest następujący podpis: "Design: TopWPThemes.com • e107 Ported: veskoto" z dwoma linkami bez rel="nofollow". Trzeba to albo usunąć albo dać nofollow.

To samo jest w linkach do tłumaczeń, można by dać przekierowania z target="_blank", a na pewno z rel="nofollow".

Nie Wordpress, e107 ;-)

Dzięki za sugestie z linkami, faktycznie słuszne. Większość linków zewn. na stronie ma target="_blank", o tych kilku zapomniałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności