Skocz do zawartości

Pozycja pozycji nie równa

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy pozycjonuje stronę internetową na frazę dosyć popularną jestem prawie cały czas w top1 ale odwiedziny z Google na tą frazę różnią się i to bardzo.

Np. Gdy przestaje mocno linkować stronę jestem cały czas na 1 miejscu ale odwiedziny mam rzędu 20-30 na godzinę

Wtedy średnio dopalam stronę linkami i nadal jestem na 1 miejscu ale odwiedziny po tygodniu od linkowania mam rzędu 90-150 na godzinę.

Jeśli dopalam stronę mocno tez jestem na 1 miejscu ale odwiedziny po tygodniu takiego linkowania mam rzędu 300-500 wejść na godzinę..

Jak myślicie skąd taka różnica? Wiem że Google ma swoje różne DC ale gdy pytam kolegów np, z Krakowa, z Poznania, z Warszawy to wszyscy mają cały czas moją stronę na 1 miejscu.

Więc skąd takie wahania? Dodatkowo powiem że czasem dzieją się się takie rzeczy że na godzinę mam około 500-900 wejść na godzinę i to nawet o 4 rano. Więc wątpię żeby to było jakieś info w telewizji czy coś po prostu prawdopodobnie jest jeszcze jeden wyższy próg DC i czasem uda mi się na niego załapać.

Macie coś podobnego?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Nie na pewno nie, moje staty nie liczą robotów, poza tym od razy z większą liczbą wejść mam większe zarobki, więcej rejestracji itp.

A jakich używasz statystyk, coś gotowego czy swój autorski? Sprawdzałeś geolokalizację i przeglądarki tych co wchodzą o 4 rano?

Ja miałem kiedyś taką sytuacje w GA, że wykazywał mi wejścia z G dla świeżo pozycjonowanej frazy, jak się bliżej przyjrzałem to były moje wejścia jak chodziłem po stronie, a na pewno nie z google bo jeszcze wtedy nie było w indeksie.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

@Bardyt proszę na to nie liczyć.

@Feniks2003 Statystyki countomat, Wejścia są stąd co zawsze tylko x 2 : Polska 80%, Nie wiadomo 10% i reszta świata 10%

Pytania:

1. jak linkujesz? jakim sposobem/narzędziem?

2. Na dużo słów kluczowych?

3. wejscia pochodzą tylko z jednej pozycjonowanej frazy czy z kilku lub long tail?

Sugestie:

1. może to zwyczajna sezonowość nałożona Twoje linkowanie dlatego jest złudzenie, że to wpływ linkowania. Wiele słów kluczowych charakteryzuje się sezonowością ruchu. Tygodniową, kwartalną itp...?

1. Czym sie da... Każdy ma tam jakiś swój sposób na tyyle na ile pozwalają mu jego możliwości...

2. 2-3 słowa kluczowe

3. wejścia pochodzą tylko z jednej frazy.

Według mnie to nie jest nic związanego z sezonowością... TO się dzieje notorycznie , Jak wygasają mi linki to odwiedziny spadają, linkuje z powrotem, odwiedziny wracają. A pozycja jest cały czas ta sama...

Countomat i wszystko jasne.

Niestety ale to ich ustrojstwo zlicza wszystkie boty które nie przedstawiają się tak jak oni by sobie tego życzyli.

Może i fajny licznik, ale nie radzę się sugerować czymkolwiek w ich "statystykach", w cudzysłowie ponieważ statystyki to zbytnie nadużycie w stosunku do tego licznika :)

MANIAQ - Linki stałe i katalogowanie

Mikrusek5 nie zgodzę się. Countomat to najlepsze darmowe statystyki. Korzystam z nich od kilku lat mam je na łącznie 20 serwisach i nigdy się nie spotkałem żeby coś pokazywało nie tak.

Jak wytłumaczysz fakt że wraz ze wzrostem odwiedzin rosną zarobki, rejestracje, statystyki serwisu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności