Skocz do zawartości

Amputować akrobatów

Vexatus

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam się zastanawiać gdzie leży granica głupoty i bezczelności dodających do katalogów. Ostatnio coraz częściej trafiam podczas moderacji na przykład na takie cuda:

Chcesz podszkolić swych pracowników, podnieść ich kwalifikacje, wyślij ich na wykłady i ćwiczenia. Szkolenia dla firm to także polecane obiekty konferencyjne oferujące szeroką gamę usług jak gastronomia.

...............Chcesz podszkolić swych pracowników, podnieść ich kwalifikacje, wyślij ich na wykłady i ćwiczenia. Szkolenia dla firm to także polecane obiekty konferencyjne oferujące szeroką gamę usług jak gastronomia.

.........................Chcesz podszkolić swych pracowników, podnieść ich kwalifikacje, wyślij ich na wykłady i ćwiczenia. Szkolenia dla firm to także polecane obiekty konferencyjne oferujące szeroką gamę usług jak gastronomia.

......................

Kategoria to oczywiście Biznes i ekonomia / Biznes :)

Zastanawiam się czemu konkretnie ma służyć takie katalogowanie? Pomijam już całkowicie fakt, że ktoś uważa moderatora za debila pisząc taki "opis" i myśląc że to przejdzie... :)

Druga sprawa to sama katalogowana strona. Na miejscu właściciela bym się pociął widząc w Internecie taką antyreklamę mojej strony...

Jak tak dalej pójdzie to wszystkie katalogi będą płatne - wtedy się jeden z drugim trzy razy zastanowi zanim doda do katalogu taki syf...

Jak często zdarzają się Wam podczas moderacji takie kwiatki? :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Jak tak dalej pójdzie to wszystkie katalogi będą płatne - wtedy się jeden z drugim trzy razy zastanowi zanim doda do katalogu taki syf...

Już się nie zdarzają bo wszystkie moje katy ogólnotematyczne są płatne :)

Ale jak pisałem pół roku temu że kwestią kilku miesięcy jest że publiczne spamerskie dodawarki spowodują koniec darmowego katalogowania to jakoś nikt wierzyć nie chciał :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To jakiś bełkot. W zasadzie to tylko szkoda pracy dodawającego i moderatora. Jak już ktoś dodaje z automatu to powinien się jednak do tego troche przyłożyć. Szkoda energii. Nie wiem czemu niektórzy tego nie rozumieją. Według mnie to w interesie dodającego jest dodanie jak najlepszego tekstu o swojej stronie.

Już się nie zdarzają bo wszystkie moje katy ogólnotematyczne są płatne :)

Ale jak pisałem pół roku temu że kwestią kilku miesięcy jest że publiczne spamerskie dodawarki spowodują koniec darmowego katalogowania to jakoś nikt wierzyć nie chciał :)

Problem tylko w tym, że mój katalog jest młodziutki (i pierwszy z planowanej grupy) i zapewne jeszcze dłuższy czas upłynie zanim będzie opierał się głównie na płatnych wpisach. Uruchomiłem wpisy Premium kilka dni temu, ale z pełna świadomością że w tej chwili mało kto z tego skorzysta jeszcze...

Ludzie chcą dobrych i darmowych katalogów, a kiedy już taki znajdą to efekt bardzo często jest taki jak powyżej...

@Vexatus

Mam jeden darmowy SEOKatalog, zmieniłem tokeny na pytania i spamu jest mniej - jednak i tak jak ludzie mają coś za darmo to tego nie szanują.

Coraz częściej mam wrażenie, że ludzie katalogują strony na zasadzie - wrzucę byle co i niech moderator to poprawi... a jak nie to mu puszczę maila jak to on beznadziejny :)

Osobiście stworzyłem swoją grupę katalogów na zasadzie:

• katalogi od samego początku zamknięte
  • rozdałem kody dostępu osobom, które dużo katalogują i dodają sensowne wpisy
  • katalogi spokojnie sobie linkuje, bo moderacja przy zaufanych osobach jest łatwa
  • jak katalogi zdobędą nieco BL, będą posiadać wpisy to otworzę je na zasadzie multikodu

Inaczej nikt nie szanuje Twojej pracy i tylko tracisz swój czas :)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Ja tam walczę na razie za darmo. Nie mam za bardzo czasu, żeby zrobić katalog płatny. W sensie oczywiście w pełni wartościowy = płatny. Ale chyba zła kategoria wpisów to jeden z najczęściej popełnianych błędów. Już nie mówię o opisach, które często nie różnią się od maturalnych rozprawek... czyli są bez sensu

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Niby jest w katalogu opcja płatna od kilku dni, ale i tak wszyscy walą z wyszukiwarki do darmowego katalogu więc się masy wpisó płatnych na razie nie spodziewam. Jak sama nazwa wskazuje jest to darmowy katalog i mam zamiar akurat w przypadku tego katalogu utrzymać także opcję bezpłatną. Tylko coś mi się zdaje że potrzebne będa jakieś ograniczenia bo mam dość moderowania śmieci. Jak ktoś literówkę zrobi, błąd ortograficzny czy inny kalambur to nawet opis poprawię, ale jak widzę niektóre wynalazki...

No ale jak jest coś takiego to co robić?

Firma odrabia z szczęściem na rynku posług remontowo – budowlanych już od 20 lat. Zawodowcy tam zatrudnieni, to ekipa wiedząca się na kwestyj, dla jakich robota jest pasją, nie musem. Są klawi. Kapitalne są także ceny za ich usługi. Kładą przede wszystkim na nasycenie konsumenta, na dalszy rysunek spychając odmienne zyski ze swojej roboty. Tacy zawodowcy nie zdarzają się często!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności