Skocz do zawartości

Mizantropia

Ecnelis

Rekomendowane odpowiedzi

Zastosowanie ramek było niestety podyktowane oszczędnością miejsca na serwerze a także nakładów pracy... Jak tylko strona wyląduje na serwerze z prawdziwego zdarzenia przeniosę ją w php (choć pewnie będzie to trwało latami :P ), jednocześnie pozbywając się ramek...

• 4 miesiące temu...

Witam ponownie. W tej chwili pracuję nad nową wersją strony.

Próbny wygląd z próbnym tekstem wygląda tak (logo też jest probne, wcale takie nie będzie):

https://www.mizantropia.org/_/_/

Co o tym sądzicie?

EDIT: aktualna strona znajduje się oczywiście pod adresem jak w opisie...

Po pierwsze ten poziomy pasek przewijania bardzo psuje wygląd strony. Zupełnie nie pasuje.

Dodatkowo, moim zdaniem, literki są za małe i cięzko się to czyta. (przynajmniej 1280x1024)

Estetycznie nie zachwyca, bardzo uboga jeśli chodzi o grafikę.

No i kod archaiczny. Tak już się obecnie nie projektuje stron.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

-Fakt, co do kodu to jak zwykle polecam https://validator.w3.org :],

-"Strona zoptymalizowana pod: Opera, Firefox, Netscape, IE"... n/c o kodzie więcej nie napiszę bo sam powinieneś poczytać odpowiednie strony, ale dodałbym jeszcze jakieś meta keywords i description,

-Nie da się dać fotki + wstępu na stronie głównej i odsyłaczy do poszczególnych newsów? 7 ekranów przewijać (1600x1200) to mnie się nie uśmiecha...

-Trochę tytuły poszczególnych boksów niewyraźne, ja ogólnie nie lubię czytać białej czcionki na czarnym tle

Ocena: 4/10

Po pierwsze ten poziomy pasek przewijania bardzo psuje wygląd strony. Zupełnie nie pasuje.

Jaki poziomy pasek przewijania? Chyba że pracujesz na 800x600 i wtedy się pojawia...

-Fakt, co do kodu to jak zwykle polecam https://validator.w3.org :],

Tu jest sporo nakopane, ale ten Validator to nawet w porządnych stronach znajduje kilkadziesiąt błędów i trudno wyłapać co rzeczywiście jest nie tak... U mnie sporo, heh...

-Nie da się dać fotki + wstępu na stronie głównej i odsyłaczy do poszczególnych newsów? 7 ekranów przewijać (1600x1200) to mnie się nie uśmiecha...

W wersji ostatecznej oczywiście tak będzie. W tej celowo umieściłem tyle tekstu.

Jaka jest definicja porzadnej strony??

Proste: validator znajduje błędy tam gdzie one występują i nie wiem jaka może być trudność ze znalezieniemy przyczyny skoro masz nad każdym errorem opis jakiego jest on typu, a bardzo często także komentarz jak rozwiązać problem. Ogólnie to przeczytanie po jednym porządnym kursie HTML i CSS w zupełności wystarcza, ażeby validator pokazywł "Valid" :]

Moje całkowicie subiektywne odczucie. Strona zaczyna się jakoś tak gwałtownie. Złapałem się na tym, że jak przewijałem z powrotem to miałem ochotę przewijać dalej, chociaż to już była góra strony. A tak ok

Ps. i literówka "Dość ciekawa budowa: album zaczyba"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności