Skocz do zawartości

Precle

areek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli piszę precle to lepiej jest dodawać je do jednego serwisu czy do kilku ?

Wydaje mi się że do kilku, ale chce się upewnić... Oczywiście każdy precel jest unikalny.

Dokładniej opiszę problem:

Napisałem, np. 2 precle na stronie artelis.pl no i obydwa linkują do strony głównej i jeden do jednej podstrony a drugi do drugiej. Jeśli te precle dodałbym do 2 innych portali to moc linka do strony głównej była by większa, prawda ?

Chciałbym zapytać gdzie wy dodajecie precle ?

Pozdrawiam

Oczywiście, że lepiej dodawać do wielu precli. Chociaż akurat w przypadku Artelis warto - moim zdaniem - tam wstawić nawet kilka artykułów linkujących do jednej strony.

A co do tego gdzie dodawać precle, to musisz sobie sam taką listę dobrych miejsc stworzyć :)

Moim zdaniem powinno być tak, choć nie wiem czy się nie myle:

-1 artykuł - 1 precel, dzięki czemu wpisy są unikalne

A co do kwestii czy opłaca się dodawać dwa artykuły do tego samego precla, to ciężko to rozstrzygnąć. Zależy to od konkretnego serwisu. Moody ma rację, że w przypadku artelisa i jemu podobnych witryn mozna pofatygować się o 2-3 artykuły, linkując je na różne słowa kluczowe. Zrobiłbym tak, że w jednym artkule linkuje strone główną, a w tym następnym wybraną podstronę. A co do serwisu o słabszej mocy to raczej nie ma sensu dodawać do nich po 2 artykuły. W końcu lepiej mieć 2 linki z różnego IP, niż 2 linki z tego samego IP.

Jeżeli precel jest moderowany, dobrze podlinkowany i zadbany to możesz i 500 artykułów dodać (tylko różnych).

Co do tego czy dodawać je do jednego czy do kilku precli, pewnie zdania są podzielone. Ja jestem za dodawaniem do kilku bo i tak nie wszystkie mogą się zaindeksować. Cześć precli może się zamknąć i wtedy linki Ci uciekają, a jak dodasz do kilku to problem ten znika. To tak jak z katalogami, dodajesz ten sam artykuł do kilku bo jakbyś miał dodać do 2 tys. katalogów innych art to byś nie wyrobił ich pisać albo musiał wydać kupę kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności