Skocz do zawartości

Co lepsze - rygorystyczne pilnowanie unikalności wpisów czy puszczanie wszystkiego? (katalogi)

FreeS

Rekomendowane odpowiedzi

mam 3 katalogi:

www.moderowanykatalog.com.pl

www.seocopy.pl

www.katalog-pro.pl

Bardzo pilnuję żeby były tam tylko unikatowe wpisy, brak zsynonimizowanych opisów, wysoka jakość tj gramatyka interpunkcja. Katalogi są nowe bo mają tydzień, ale gdybym nie moderował ich tak bardzo rygorystycznie miałyby o jakieś 300% więcej wpisów...

W co lepiej "inwestować"? w unikalność(pozostać przy tym co robię w tym momencie) czy w ilość wpisów? Jakby nie patrzeć to osoby odwiedzające katalog patrzą między innymi na ilość wpisów...

A dla kogo robisz katalog? Dla ludzi czy wyszukiwarek? ;)

Zresztą co do unikalności ja też mam swoje zdanie, nawet tu już nie raz pokazywano ile ona jet warta.

Ja szukając np. firmy nie patrzę czy napisała unikalny opis swojej oferty.

Strasznie mnie irytuje wymóg 100% unikalnych opisów w katalogach. Podczas katalogowania najczęściej piszę opis na gorąco dla każdej strony a i tak nie są one potem całkowicie unikalne. Ile totalnych uników można napisać na temat strony o ograniczonej i jasno sprecyzowanej tematyce? ;) Jako moderator zwracam bardziej uwagę na to czy opis jest sensowny i poprawny stylistycznie, jeśli opis jest poprawny i w miarę unikalny to akceptuję, jeśli jest w całości wielokrotnie powielany to odrzucam stronę. Przez wymóg 100% unikalności do katalogów trafiają skrajnie idiotyczne opisy z mieszarek, których zdrowo myślący mózg nie jest w stanie sklasyfikować jako texty w języku polskim. Musisz znaleźć złoty środek... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Strasznie mnie irytuje wymóg 100% unikalnych opisów w katalogach. Podczas katalogowania najczęściej piszę opis na gorąco dla każdej strony a i tak nie są one potem całkowicie unikalne. Ile totalnych uników można napisać na temat strony o ograniczonej i jasno sprecyzowanej tematyce? ;) Jako moderator zwracam bardziej uwagę na to czy opis jest sensowny i poprawny stylistycznie, jeśli opis jest poprawny i w miarę unikalny to akceptuję, jeśli jest w całości wielokrotnie powielany to odrzucam stronę. Przez wymóg 100% unikalności do katalogów trafiają skrajnie idiotyczne opisy z mieszarek, których zdrowo myślący mózg nie jest w stanie sklasyfikować jako texty w języku polskim. Musisz znaleźć złoty środek... :)

robię tak samo, jeśli część tekstu jest podobna to puszczam dalej, ale jak cały to usuwam...

Z tym że nie wiem czy nie lepiej puszczać wszystkiego co jest gramatycznie poprawne...

Katalogi robię dla ludzi i dla google, ponieważ jeśli strona nie będzie znana google to ludzie też o niej nie usłyszą

Taka ciekawostka przyrodnicza - mam jeden katalog, w którym przykładam dużą wagę co do wartości wpisów. Nawet jak gdzieś brakuje spacji to ją dodaję. Oczywiście dbam o kompozycję opisów itd.

I ważna rzecz - w ogóle nie sprawdzam unikalności opisów.

Wynik? 99% wpisów w indeksie. ;)

ciekawostka a zarazem pytanie:

Dodałem do katalogu:

www.moderowanykatalog.com.pl

wpis do swojej strony Platinum(dostępny tylko dla mnie) czyli wpis dostępny na każdej stronie prawie wszystko na full. Zaindeksowało mi 50 linków zewnętrznych z tego katalogu a strona podskoczyła o 8 oczek w wyszukiwarce(z 19 na 11)

Nie ukrywam - hasło nie jest bardzo trudne do wypozycjonowania, jednak trzeba się nad tym trochę natrudzić. Czy wpis typu "full" w jakimkolwiek katalogu skutkuje takim samym efektem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności