Skocz do zawartości

Automatyczne wklejenie linktow do tekstu

Carnagge

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem - mam tekst o dlugosci powiedzmy 1A4 i chce w nim automatycznie umiescic 10 linkow. Linki mam w postaci <a href="https://www.forum.optymalizacja.com">PiO</a> Chcialbym teraz jakis soft, co wrzucilby te linki w losowe miejsca w tym tekscie.

Kombinowalem juz z przeroznymi generatorami i spinnerami tekstow, ale nic nie udalo sie wymyslec skutecznego. Najblizej do osiagniecia mojego celu jest SeoBohater w ktorym mozna ustawic w tekscie znaczki '#1', '#2' i w ten sposob pokazac miejsca gdzie sie potem maja pokazac linki. Cos takiego nawet by bylo dobre, ale zauwazylem, ze ten generator cos nie bardzo trybi i czasem nie wstawi linku w zadane miejsce.

Troche nad tym problemem myslalem i najabardziej by mnie satysfakcjonowalo takie rozwiazanie, ze mam dwa pliki - z tekstem i linkami, i jakis soft teraz pomiesza te pliki np. wg znaku '.' (kropka). W ten sposob, ze raz bylybo jedno zdanie, a raz link i tak na przemian. Bajka w ogole by bylo jakby sie dalo ustawic wrzucenie linki co trzecie zdanie lub przynajmniej zeby w plik z linkami kazdy byl w nowej linii, a jak jest pusta linia to skrypt by ja tez wstawial przy mieszaniu (w sensie, ze nie wstawil by po kropce zadnego znaku i dalej dal zdanie, dzieki temu mozna by przygotowac plik w ktorym kazdy link jest oddzielony od poprzedniego 3 enterami i dzieki temu uzyskuje sie link co 3 zdania).

Troche zagmatwane, ale moze komus sie chcialo przeczytac i ma jakis fajny pomysl na rozwiazanie mojego problemu !!!

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W spinnerchief w wersji Free możesz wstawić za konkretne słowo linki z anchorem. W wersji PRO można ustawić dodatkowo częstotliwość pojawienia się linku z treści.

Mógłbyś np. wstawić linki za przecinki. Trochę naokoło, ale zawsze coś :D

Jeżeli chodzi o SEOBohatera, to pisałem o tym kiedyś do Grześka i błąd został naprawiony. Pytanie tylko czy korzystasz z najnowszej wersji ? O ile dobrze pamiętam ten bug można było obejść poprzez wstawienie przecinka zaraz za #1 :king: Tylko, że to już nie jest konieczne. Przynajmniej ja nie mam już z tym problemów.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

iman7 ta wtyczka jest fajna ale nie o taką funkcjonalność autorowi tematu tutaj chodzi. Korzystając z okazji mam pytanie odnośnie tej wtyczki to mi brakuje jednej rzeczy - chyba że czegoś nie potrafię zrobić a mianowicie jak dodam jakieś frazy i linki do nich to chcialbym aby zadziałało to na starych artykułach też bo mi działa tylko na nowo dodawane :king:

a co do problemu autora wpisu, to z palcem w oku można to zrobić przy pomocy zenka ;)

Splitujesz po ". " i wklejasz sobie tam linki. Można też wymieszać zdania w plikach - nie ma z tym problemów - jeden szablonik i posłuży długie lata :D No ale fakt, że trzeba to zrobić a zajęłoby to może od pół godziny do godziny.

Ja bym zrobił lepszą wersje.

plik artykułu

plik z linkami

plik konfig (byłyby dwie wartości - maksymalna liczba linków do wrzucenia oraz separator gdzie mozna wstawiać linki ". " lub ", " lub jakieś słowo np. "Strona " a jeszcze lepiej regexp . |, |Strona |Witryna ) i po takich miejscach wstawiac te linki.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Może nie jest to rozwiązanie jednym kliknięciem ale zawsze coś:

1. Wrzucasz tekst do Notepad++ następnie zamieniasz funkcją replace wszystkie . na .\n (Extended)

2. Wklejasz kolumnę do Excela

3. Wklejasz jako drugą kolumnę linki z drugiego pliku

4. W trzeciej kolumnie łączysz za pomocą =złącz.teksty()

5. Przeklejasz trzecią kolumnę do Notepad++ ponownie funkcja replace i zamieniasz \n na spację albo puste pole.

Mam nadzieję że wystarczająco jasno napisałem :D

iman7 ta wtyczka jest fajna ale nie o taką funkcjonalność autorowi tematu tutaj chodzi. Korzystając z okazji mam pytanie odnośnie tej wtyczki to mi brakuje jednej rzeczy - chyba że czegoś nie potrafię zrobić a mianowicie jak dodam jakieś frazy i linki do nich to chcialbym aby zadziałało to na starych artykułach też bo mi działa tylko na nowo dodawane :D

Masz tam opcję ustawienia limitu na jeden post. Jak ustawisz tam limit, a na stronę dasz większy, albo unlimited to powinno ci rozłożyć linki na resztę artykułów.

...

ale to jest limit na post - czyli ile maksymalnie linków wstawi w poście. po prostu wtyczka chyba jest uruchamiana tylko przy dodawaniu artykułu - nawet jak zedytujesz dodając wrażliwe frazy, to i tak ich Ci nie podlinkuje (mam nadzieję, że się mylę) :D

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ogolnie to mialo to miec takie zastosowanie - biore linki z raportu dodawania do katalogow, a jest ich np. 500. Nastepnie losowo wplata sie je w tresc, ale maksymalnie 20 na artykul (tylko, ze dopuszczam opcje wczesniejszego sklejenia wszystkich artykulow, a po wygenerowaniu linkow ich porozdzielania). Po kazdej kropce to by byly za czesto. No i jeszcze musi to byc tak zrobione, zeby linki sie nie powtarzaly.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jeśli znasz PHPa to zliczasz ilość znaków w tekście (strlen), dzielisz tę liczbę na 10, używasz funkcji wordwrap+explode do oddzielenia równych 10 kawałków i następnie w pętli to wszystko łączysz razem z dodanie linków.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności