Skocz do zawartości

Sposób na przypisanie frazy do podstrony

boras86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakładając, że mam stronę, która jest bardzo skąpa w treść i o b. wąskiej tematyce - spawanie kilku specyficznych "konstrukcji". Posiada podstrony o bardzo podobnych treściach...

O firmie (to co firma robi)

Oferta (to czego sie może podjąć)

Realizacje (to co zrobiła)

Galeria (rozwinięcie realizacji o zdjęcia)

Referencje (opis stopnia zadowolenia co do realizacji)

Kontakt

więc jak widać każda strona to w przybliżeniu to samo ....

mam około kilkunastu fraz i przy założeniu że strona nie była zoptymalizowana pod seo ani w 1% (brak keywords, brak desc, brak alt w obrazkach itd itd). Title to była nazwa "podstrony - FIRMA".

większość stron witryny jest na 30-60 miejscu

brak BL

I teraz do rzeczy....

Czy jeżeli wpisze w google: fraza_na_którą_chce_pozycjonować NAZWA_FIRMY

to warto pierwszy wynik z tej witryny optymalizować pod to słowo czy jest jakieś lepsze kryterium w takim wypadku ?

Z góry bardzo dziękuję

PS:dodatkowo chciałbym sie zapytać tak hipotetycznie z ciekawości... co gdy mamy wiele podobnych stron tematycznie(podstron) i zależy nam tylko na kilku słowach kluczowych w witrynie ? Pozycjonujemy każdą podstrone na to samo ? odpuszczamy większość podstron i skupiamy się tylko na "najlepszych" ? bierzemy jedną fraze na np 10 podstron ?

czy jak wpisze

Dziękuje za szybką odpowiedz.

@Adshi: Niestety strona główna jest trudna do optymalizacji bo to w sumie menu, namiastka aktualności i wielki flashowy baner.

Niestety strona sie bardzo właścicielom podoba i jest taka mocno wizytówkowa ... "chodzi o wielkość".

Ale np abstrahując od konkretnie mojego przypadku co w takim wypadku z innymi podstronami ? w ogóle je "olać"? powielać strategie ze strony głównej co do optymalizacji treści ?

Do tego jak linkować ? Wszędzie można doczytać żeby nie linkować ciągle strony głównej .. a jak w takim podejściu ?

@soprano: tak jak wyżej.

z góry dzieki za dalszy rozwój dyskusji

Więc zoptymalizuj stronę główną i "zwiększ" treść w podstronach. Następnie pozostaje pozycjonowanie.

Co do linkowania: nie przesadź. Gdyby wszystkie linki prowadziły do strony głównej to by było troszkę nienaturalne. Jeżeli będziesz preclował, to w tekście linkuj do każdej podstrony.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności