Skocz do zawartości

Dwa pytania

44cichy44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam dwa pytania.

1) Czy kotwice na stronie DORFON mają wpływ na pozycjonowanie (zwiększa pozycje czy zmniejsza, czy usunąć)?

2) Mam frazy lokalne takie jak np domofony Wrocław, wideodomofony Wrocław czy radioodbiorniki Wrocław, a chciałem zobaczyć na frazy ogólne, i od jakiegoś czasu frazy domofony, wideodomofony i unifony wypadały stopniowo poza top20, i teraz stoją powyżej 20. Pytanie brzmi czy coś mogę z tym zrobić czy nie bardzo?

Dodam, ze pozycjonowanie tej strony odbywa się zerowymi nakładami pieniężnymi

Czy kotwice na stronie DORFON mają wpływ na pozycjonowanie

a co konkretnie masz na myśli, pisząc "kotwice", bo ja tam nic takiego nie widzę...

Pytanie brzmi czy coś mogę z tym zrobić czy nie bardzo?

oczywiście, że możesz zrobić

poczytaj tutaj

Dodam, ze pozycjonowanie tej strony odbywa się zerowymi nakładami pieniężnymi

niom... niestety widać :). Nad wyglądem i czytelnością strony również mógłbyś popracować

pozdrawiam

i powodzenia przy pozycjonowaniu

dymna.jpg

Kotwice - w sensie przejście z dolnego menu na stronę, np klikając domofony Wrocław przechodzi na zakładkę i zaczyna wyświetlać stronę od połowy, a wcześniej mam tekst i nie wiem czy jest on brany pod uwagę czy nie przy pozycjonowaniu.

Co do poprawy tej pozycji - nawet zatrudniłem się w firmie zajmującej się pozycjonowaniem stron i według ich wskazówek robiłem.

Co do poprawy strony to niestety nie wiem co jeszcze mogę zmienić, co do wyglądu i układu strony to takie było życzenie.

nawet zatrudniłem się w firmie zajmującej się pozycjonowaniem stron i według ich wskazówek robiłem

no to nieźle Cię nauczyli, biorąc pod uwagę Twoją stopkę:

www.dorfon.pl - domofony, wideodomofony, telefony stacjonarne, radioodbiorniki, skrzynki pocztowe, skrzynki na listy z domofonem i inne
w jednym linku... cóż, może się przytrafi, że ktoś kiedyś tak wpisze w google, ale obawiam się, że prędzej wygram milion w lotto, nie grając :)
Kotwice - w sensie przejście z dolnego menu na stronę

jeśli masz na myśli linki wewnętrzne: anchor->podstrona ze strony głównej, to tak: pomaga w pozycjonowaniu, ale nie lepiej to było zrobić w formie menu, a nie stopki?

co do wyglądu i układu strony to takie było życzenie

no to jestem pod dużym wrażeniem... ale cóż: nawet maszkary są w stanie rozkochać w sobie "bratnią duszę, to dlaczego nie...", ale nie spodziewałbym się dużych wyników sprzedaży usług/produktów ze stronki o takim wyglądzie... być może się mylę, ale osobiście we mnie nie budzi zaufania

dymna.jpg

1) Uczyli nie uczyli - konkretnie nie powiedzieli o stopce.

2) www.dorfon.pl - domofony, wideodomofony, telefony stacjonarne, radioodbiorniki, skrzynki pocztowe, skrzynki na listy z domofonem i inne - to jest tylko informacja o towarach jakich firma dysponuje, do nie jest do wpisywania całościowego, tylko cząstkowego.

3) co do menu to właśnie nie wiem, tak niech może zostanie.

4) życie :)

www.dorfon.pl - domofony, wideodomofony, telefony stacjonarne, radioodbiorniki, skrzynki pocztowe, skrzynki na listy z domofonem i inne - to jest tylko informacja o towarach jakich firma dysponuje, do nie jest do wpisywania całościowego, tylko cząstkowego.

no wiesz, wcześniej link był pod całością, teraz podlinkowałeś sam adres: i to również nie jest najlepszy zabieg SEO... bo jak ktoś będzie szukał firmy, to raczej po frazach. Zatem powinieneś tę informację z punktu SEO zrobić raczej tak:

www.dorfon.pl - domofony, wideodomofony, telefony stacjonarne, radioodbiorniki, skrzynki pocztowe, skrzynki na listy z domofonem i inne

w następnym wpisie

itd

jednak, jak już powiedział Arkaszka, bez sensu dla Was jest walczyć o frazy globalne, skoro - jak sam piszesz - działacie na rynku lokalnym.

a w przypadku kotwic - moim zdaniem czytelniej dla użytkownika byłoby zrobić z tego menu

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności