Skocz do zawartości

Dziwne linki do mojej strony

blast121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeglądając google znalazłem mnóstwo linków do mojej strony, może nie linków /bo strony nie działają/ ale stron z opisem do mojej strony. Wszystkie domeny tk. wygląda to jak jakaś masówka. Nie korzystałem z żadnych dodawarek automatycznych ani swl. wszędzie taki sam opis. To zdjęcie:

zdjecie

Wiecie co to może być? Jakieś zbanowane i porzucone zaplecze? Tylko skąd tam się wzięły opisy mojej strony?

moze ktos podpiął się pod ciebie i na automacie jedzie?

Dziwnę bo ostatnio moja strona spadła na najważniejszą frazę, nie wiem jaką miały tam linki bo strony nie działają... Inne frazy ładnie wchodzą w topy a ta stoi na 11 miejscu jak zaklęta, a czasami zamienia się miejscem z podstroną i leci na 40 miejsce. Ale to może być przyczyna nowego algo więc nie sugerowałbym się tym.

Niefortunna nazwa:D Bardzo niefortunna;p Dopiero zbieram się do pierwszego ale tylko na wpisy... Kurczę to mi się nie podoba... i nawet chyba trochę konkurencji wyszło... Można jakoś sprawdzić to? No i najważniejsze jak przeciwdziałać w sensie co zrobić żeby nie dostać tego filtra?

Wcześniej strony nie działały, teraz sprawdzam i przynajmniej część działa, oto przykłady. Może jakaś awaria serwera.

Linków do mojej strony w części przypadków które pokazuje google już nie ma. Co o tym myślicie?

Edit!

Mam adres firmy która jest właścicielem domeny do której są linki na większości stron...

Ale przeciez to co pokazujesz to widac, ze to jest katalog stron. Po prostu dodales swoja stronke do jakiegos katalogu, a teraz wlasciciel wzial te baze i postawil masowo pelno stron na tej samej bazie katalogu (juz niekoniecznie bedace katalogiem). Pewno niezle to podlinkowal, zeby site sie nabil i dlatego nagle zobaczyles swoje linki z tylu roznych dziwnych stron.

Zasadniczo wszystko jest ok. Ktos po prostu uzyl bazy jakiegos swojego katalogu. Dla Ciebie to sytuacja korzystna bo dostales darmowe linki.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W masowej ilości, ze śmieciowych stron i wszystkie linki z identycznej treści... Coś takiego może zaszkodzić? Moim skromnym zdaniem tak. Zwrócić uwagę właścicielowi aby usunął moje wpisy /pewnie nic nie da bo nikt się nie przyzna oficjalnie że to jego strony/ czy lepiej zostawić sprawę?

A jaka jest różnica między linkiem z takiej śmieciowej strony z 5 linkami przychodzącymi a linkiem ze strony z ładną grafiką i unik. tekstami również z 5 linkami przychodzącymi zakładając taką samą liczbę linków wychodzących? Żadna.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności