Skocz do zawartości

Obsługa Adwords

Erxar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie odnosnie zlecania obsługi Adwords. Odezwała się do mnie firma która oferuje swoje usługi prowadzenia kampani reklamowych Adwords. Płatność to 20% budżetu reklamowego. To dość dużo, ale kobieta reklamująca usługę twierdzi, że jako, że generują bardzo duzy obrót w adwords to mają znizki przekraczające 20%. Czyli zapłacę tak czy siak mniej niż gdybym sam się zajmował prowadzeniem konta z budzetem 2000zł miesiecznie.

Czy to jest prawda czy zwyczajna sciema? Jeżeli sciema to kolejne pytanie: czy jest prowadzenie kampanii to jest naprawdę tak skomplikowana sprawa by uzasadnic 20% prowizje?

Pozdrawiam,

Erxar

Markowe dywany w najniższych cenach, wysyłka w 24h.

Poprawna konfiguracja i obsługa kampanii AdWords to sprawa stosunkowo skomplikowana i łatwo można to "popsuć". Przyda się doświadczenie.

Tak naprawdę, wszystko zależy od tego ile masz czasu na poznanie AdWordsa i od poziomu usługi jaka jest Ci proponowana.

10%, 20% to uczciwa stawka.

Treningi WattUp.pl

Łatwo "popsuć"? Co tam może być do popsucia? Możesz mi podać jakieś przykłady? Bo sprawa wydaje mi się prosta jak konstrukcja cepa.

"popsuć" w sensie nie efektywnie wydać budżet. jeśli masz doświadczenie w prowadzeniu kampanii, optymalizowaniu jej, konstrukcji, etc. etc. jesteś w stanie obniżyć koszty o naprawdę sporo procent.

możesz wydać 2000zł i samemu poprowadzić kampanię. Załóżmy że się nie do końca znasz na tym, i pozyskujesz dzięki temu 2000 kliknięć.

wchodzi doświadczona osoba, dla której AdWords to chleb powszedni i tak konstruuje kampanię, optymalizuje ją, że wpłacając 1600 zł (400zł na obsługę) pozyskuje ona 2500 kliknięć.

wszystko zalezy od twojego czasu, umiejętności, doświadczenia, szybkości nauki, umiejętności czytania i szukania informacji, itp. itd.

nie raz uczestniczylem juz w testach klientów. przez miesiac prowadzili kampanie. nastepnie oddawali ja do mnie na miesiac. dziwnym trafem 90% z nich korzysta z moich usług. dlaczego?

- nie musza tracic czasu

- maja lepsze efekty

- dostaja raporty i sa spokojni

stawka 20% nie jest jakas wygorowana.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Zgadzam się z przedmówcami, kampanie zarządzane przez osoby, które w tym temacie mają większą wiedzę i doświadczenie, przynoszą większe efekty.

Wszystko zależy także od fraz, w przypadku niszowych słów można poradzić sobie samemu, przynajmniej spróbować.

Sądząc jednak po budżecie jaki wymieniłeś, nie są to niszowe frazy?

Kimi.pl - nowa sieć reklamowa, kampanie CPC

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

faktycznie może być to opłacalne, ale polecam poczytać trochę o adwordsie żebyś mógł ocenić czy kampania jest prowadzona naprawdę dobrze, i nie wyszło by korzystniej samodzielnie się nią zająć:blink: na rynku jest sporo firm wykorzystujących niewiedzę swoich klientów ...

NEWS.jpg

3 Miesiące pozycjonowania GRATIS!

Zadzwoń do naszego specjalisty 607 107 712 i omów szczegóły!

Chodzi chyba bardziej o to, że jeśli ktoś posiada wiedzę, której ty nie masz to ma prawo do zawołania od Ciebie za to pieniędzy - nie wiem jak Wy, ale ja to nazywam usługą.

Najlepsze kserokopiarki, drukarki dla biura Xerolux.pl

A jeśli szukasz stołu drewnianego lub szklanego zapraszam na MeblujDom.pl

nie, chodzi mi o usługodawców którzy poprzez fakt że usługobiorca nie ma zielonego pojęcia o temacie, wykorzystuje to i pobiera od nich znacznie większą opłatę niż w rzeczywistości jest to warte. Do tego przy AdWordsie łatwo oszukiwać klientów, pobierając opłatę i uruchamiając kampanię która potem żyje własnym życiem, np. poprzez ustawienie stawek automatycznych lub zupełne nieingerowanie w CPC:)

NEWS.jpg

3 Miesiące pozycjonowania GRATIS!

Zadzwoń do naszego specjalisty 607 107 712 i omów szczegóły!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności