Skocz do zawartości

Adsense i podatek, pomocy!

Workbench1.3

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytalem calosc i nic sie z tego nie dowiedzialem - 0 informacji.

Dlatego ponawiam pytanie :

"moze ktos mi odpowiedziec jak wyglada ta cala procedura dla firm? obecnie od kilku lat zarabiania w adsense wypelnialem pity 36,37, jednak w tym miesiacu bede mial w pelni zarejestrowana dzialalnosc i nie bardzo mam pojecie co mam zrobic z adsensem, adtaily, cpmprofit i tym podobnymi. Rozliczac bede sie musial co miesiac? bede wdzieczny za przyblizenie tej procedury."

Idź do księgowej, zapłać, będzie cię rozliczać. Widać, że nie łapiesz tematu w podstawowych kwestiach, rozliczanie DG zaś wcale nie jest takie proste. Błędów narobisz i będziesz kary po kontrolach płacić. Lepiej wydać kilkadziesiąt zł miesięcznie na księgową i się o nic martwić nie będziesz.

przeczytalem calosc i nic sie z tego nie dowiedzialem - 0 informacji.

Dlatego ponawiam pytanie :

"moze ktos mi odpowiedziec jak wyglada ta cala procedura dla firm? obecnie od kilku lat zarabiania w adsense wypelnialem pity 36,37, jednak w tym miesiacu bede mial w pelni zarejestrowana dzialalnosc i nie bardzo mam pojecie co mam zrobic z adsensem, adtaily, cpmprofit i tym podobnymi. Rozliczac bede sie musial co miesiac? bede wdzieczny za przyblizenie tej procedury."

Idź do księgowej, zapłać, będzie cię rozliczać. Widać, że nie łapiesz tematu w podstawowych kwestiach, rozliczanie DG zaś wcale nie jest takie proste. Błędów narobisz i będziesz kary po kontrolach płacić. Lepiej wydać kilkadziesiąt zł miesięcznie na księgową i się o nic martwić nie będziesz.

temat lapie jako osoba nie prowadzaca dzialalnosci bo tak juz sie rozliczalem (tez z pomoca ksiegowej ale to ja szuaklem infomacji jak mnie ma rozliczyc, bylem w 10 biurach i nikt nie ogarniał tematu.) dlatego z grubsza chciałbym się dowiedzieć jak wygląda taka procedura a reszte załatwi księgowa.

https://adsense.shpyo.net/8/adsense-a-podatek.html - dla osób fizycznych (plik xls który oblicza potrzebne kwoty :soczek:.

nie mam pojecia dla kogo ten link dałeś bo na pewno nie dla mnie : "Trzeba jeszcze zaznaczyć, że jest to sposób dla osób, które nie prowadzą działalności gospodarczej (nie mają swojej firmy). "

@shpyo, po raz któryś muszę pisać, że urzędy od tego sposobu co opisałeś odchodzą, teraz liczą się interpretacje izb skarbowych, a jedna z nich zinterpretowała, że osoba fizyczna nie musi płacić co miesiąc zaliczek, to samo powiedzą Ci w informacji więc na jakiej podstawie twój poradnik? tak się robiło kiedyś..

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

@darkness- życie i księgowa nauczyła mnie jednej sprawy w kontaktach ze skarbowką. Jeśli masz wątpliwość napisz do naczelnika Urzędu skarbowego pod jaki podlegasz, opisz sytuację. On ma obowiązek w ciągu 30 dni odpisać Tobie pisemnie i to będzie dla Ciebie wiążące.

zapytanie o takie sprawy pani w okienku nic nie daje, co okienko to inne zdanie :P, a tak masz wszystko na papierze z pieczątką i podpisem naczelnika urzędu.

Jak widzisz z art w RP, w róznych miastach jest to różnie interpretowane, dlatego najlepiej znac zdanie Urzędu pod który się podlega, i co jest ważne, MASZ TO NA PIŚMIE.

Powodzenia na DG w starciu z różnymi urzędniczymi absurdami ;)

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności