Skocz do zawartości

[startup] System sprzedaży kodów do katalogów w ramach seoTXT.pl

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko tu mówić o starcie systemu (nie poszedł nawet jeszcze mailing do klientów), raczej o lekkim falstarcie bo katalogów dalej mało, ale do końca tygodnia pojawią się np. katy i multikody z grupy Kulfiego. Przez te kilka dni poszły groszowe ilości, coś między 10 a 20 kodów, ale tak jak mówię - poczekajmy na konkretną bazę i pełną funkcjonalność, dopiero wtedy można liczyć na większe zainteresowanie. Obecny start był głównie po to, aby pokazać możliwość wystawienia kodów osobom, do których bezpośrednio pewnie byśmy nie dotarli. Jak tylko pojawią się jakieś konkretniejsze katalogi, albo większe grupy danej osoby to będę informował w tym wątku.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dodałem ci kata :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tylko jednego? :) Poszedł akcept.

Na życzenie kilku osób został zmieniony też regulamin w zakresie ustawiania ceny (właściciele katalogów zostaną bezpośrednio poinformowani) na bliższy temu, który proponował General. Cena nie może być wyższa niż realnie płacona stawka bezpośrednio w katalogu. Mimo wszystko rabaty są nadal mile widziane i na pewno pomogą Wam uzyskać lepszą sprzedaż przy zachowaniu i tak większych zysków niż w przypadku SMS'ów.

Dziś dodano - https://katalog.hoga.pl

Z ciekawszych katalogów mamy już:

https://katalog.hoga.pl

Wpis komercyjny:

- bezpośrednio w katalogu - 9 zł netto / 11,07 zł brutto

- w seoTXT.pl - 6 zł netto / 7,38 zł brutto

Wpis dla stron niekomercyjnych:

- bezpośrednio w katalogu - 6 zł netto / 7,38 zł brutto

- w seoTXT.pl - 4 zł netto / 4,92 zł brutto

https://katalog.gery.pl

- bezpośrednio w katalogu - 9 zł netto / 11,07 zł brutto

- w seoTXT.pl - 4 zł netto / 4,92 zł brutto

https://www.zgred.pl

- bezpośrednio w katalogu - 3 zł netto / 3,69 zł brutto

- w seoTXT.pl - 1,5 zł netto / 1,85 zł brutto

Już niedługo kolejne katalogi :).

Katalogów jest dodanych dużo więcej, tylko jeszcze nie wszyscy dodali kody do systemu. Teoretycznie już można kody bez problemu kupować - jeśli katalog widać na liście i jest opcja kupna kodu to wszystko działa poprawnie.

Do pełnej funkcjonalności brakuje nam jeszcze obsługi multikodów - dziś/jutro będzie to wdrożone.

opcjonalnie istnieje możliwość prywatnych negocjacji z osobami fizycznymi, które posiadają znaczne ilości katalogów w celu umówienia się na wypłaty na podstawie umowy i rachunku;

Może dla osób prywatnych warto byłoby ustalić jakiś próg wypłaty, bo zdaję sobie sprawę, że obsługa umowy i rachunku przy wypłacie 10zł jest nieopłacalna. Proponuję np. 80-100zł i wtedy rachunek, a nie regulowanie tego za pomocą ilości dodanych katalogów. Tak czy inaczej mam nadzieję, że projekt się przyjmie, zabieram się do rejestracji.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

jakby co to zgred.pl jest tam dodany :shout: to tak w ramach promocji tegoż serwisu :zeby:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

trzy szybkie uwagi:

- masowe dodawanie katalogów, bo można się zaklikać przy większej ilości

- dodawanie katalogów, również z zakładki "Kody - Twoje Katalogi"

- możliwość usuwania z listy zgłoszonych (przez przypadek zgłosiłem 2x ten sam adres i nic z tym nie mogłem zrobić)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Jaki podział byłby dla Was wygodny? Coś w stylu katalogiseo.info czy coś innego?

Myślałem o wprowadzeniu pola z nickiem właściciela i możliwością wyfiltrowania np. tylko katalogów Kulfiego, albo innego "hurtownika". Mamy jeszcze kilka pomysłów, ale to jest system dla Was, więc musi być tak, żeby użytkownikom było wygodnie :).

Właścicielom katalogów polecam podanie na stronie dodawania takiej informacji jak jest np. na https://www.phie.org/ - dodając stronę przy info o sms'ie. Podając link z refem macie szanse na pozyskanie klientów, z których potem jest wieczna prowizja bez względu na to czy kupią teksty, precle czy kody do katalogów :).

zabrałem się za uzupełnianie moich katalogów w kody... i szczerze powiem, że po kilku mi sie lekko odechciało, że muszę tyle klikać żeby dodać rodzaj wpisu a później kody do niego. Tak więc moja rada aby dodać możliwość dodawania kodów na tym samym etapie co dodawanie samego typu wpisu

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności