Skocz do zawartości

[MyBB] Jak przywrócić forum w moim przypadku?

eQuuS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

wersja skryptu MyBB:1.6.3 - na tej wersji była wykonywana kopia bazy danych.

adres forum:PC-Fachowiec

na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):

We wtorek kiedy pojawiła się aktualizacja dałem wolną rękę jednemu z administratorów (początkujący w MyBB). Po jego "aktualizacji" wersja MyBB była cały czas ta sama (MyBB 1.6.3) i forum było sprawne (strona główna). Przywróciliśmy bazę danych i przez dwa dni był spokój. Wziął się ponownie za aktualizację oprogramowania forum. Teraz po jego aktualizacji nie wyświetlały się wątki - Błąd bodajże 404. Co mam teraz zrobić? Czy instalacja czystego MyBB 1.6.3 i przywrócenie bazy danych, a następnie aktualizacja by pomogła? Pytam się bo nie chcę tracić czasu, a może Wy znacie inne sposoby.?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam, eQuuS

Obecnie są wgrane pliki instalacyjne.

Kopie bazy danych mamy.

Instalujesz od nowa forum? Jeżeli masz kopię bazy danych z wersji np. 1.6.3 - możesz pobrać tą wersję, wrzucić na serwer i w inc/config.php ustawić dane do bazy danych. Bazę wgrywasz przez np. phpmyadmin i masz gotowe forum na MyBB 1.6.3. Potem zabierasz się za aktualizację.

Nie wiem jak sprawa wygląda, bo teraz forum nie działa - jeżeli będzie działać - można by inaczej spróbować to rozwiązać.

A tak na przyszłość masz nauczkę, że nie daje się takiej prostej roboty kompletnym laikom. Wiem, wiem - człowiek uczy się na błędach, ale niech się ten człowiek na localhoscie uczy,a nie forum właściwym :)

Zastosuje się do tego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności