Skocz do zawartości

Nasz system kontekstwy

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

to moja propozycja jest taka - stworzymy na początek - coś w rodzaju programu partnerskiego - gdzie zainteresowane witryny będą podawały informację o sprzedaży swojej powierzchni reklamowej, np. linki - miesiąc wyświetlania - cena xxzł, gdzie będzie ogólnie opisana witryna (tematyka, pr, tr, ilość linków wychodzących, itp.) - jeżeli wystąpi zainteresowanie danego klienta (czyli będzie chciał kupić powierzchnię reklamową - czy to baner, link ...., itd.) - jest on przekazywany do właściela witryny - dla witryny prowizja 20% od pozyskanego kontraktu

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zaloze sie ze szybciej znajdziecie ludzi do testowania tego systemu niz zrobienia go :D

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

już jest zrobiony - na bazie programu partnerskiego oscommerce - zapraszam do zgłaszania powierzchni reklamowej na maila biuro(at)infobank.eslupsk.pl lub na pw

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Co tu robić jeśli nie wiadomo dokładnie ilu z nas i dokładnie na co jest zdecydowanych. Opcje są chyba trzy:

1. "oryginalna" konecepcja stworzenia czegoś na wzór AS

2. brnięcie w strone najbardziej znanych polskich agencji

3. platforma b2b, reklamodawcy<->wydawcy, bez zbędnych formalności

4. męska decyzja i kończymy ten temat, bo zaczyna wiać nudą ;)

Opcja 1 to najwięcej roboty moim zdaniem, bo trzeba zrobić interfejs dla reklamodawców, dla wydawców. Trzeba również napisać adserwer i robota skoro ma to być reklama kontekstowa. Robot + adserwer to również dużo zasobów. Dla 10.000 odsłon na minute potrzebny jest sprzęt warty co najmniej 10.000 PLN oraz łącze co najmniej 2mbps, co w polskich warunkach oznacza wydatek około 2000 PLN na miesiąc licząc opłatę instalacyjną.

Opcja 2 to wydawanie pieniędzy prze duże W. Samo reklamowanie na naszych stronach nie wystarczy i trzeba będzie bulić za telemarketing(kilka złotych za telefon). Poza tym do napisania jest interfejs dla reklamodawców i adserver, choć za ten też można zapłacić, bo w tym przypadku chodzi chyba o standardową reklamie banerową.

Wadą powyższych dwóch opcji są kwestie podatkowe i formalne(umowy, prowizje, rabaty itp.), czyli najgorszy syf. Największą wadą jest to, że musiałby powstać podmiot prawny, który trzymałby kase.

Wadą, bo myśle, że chyba nikogo z nas nie interesuje bycie petentem ;)

No i jeszcze jedna podstawowa wada jest taka, że to nie będzie odkrycie ameryki i wobec silnej pozycji adwords wspieranej przez wiele agencji reklamowych i firm "pozycjonerskich" oraz onet boksow wspieranych agresywnym marketingiem należy się spodziewać, że start będzie co najwyżej beznadziejny. :)

Opcja 3 to również zrobienie interfejsu dla reklamodawców, wydawców, ale już nie trzeba pisać adservera, a co za tym idzie mniej zasobów potrzeba, aby całość utrzymać. System quasiaukcyjny dla początkowo maksymalnie 1000 użytkowników jest łatwy do wykonania.

Tutaj problemów formalno-podatkowych nie ma, bo każdy obsługuje reklamodawców we własnym zakresie. Nie ma żadnych prowizji. Jedyną niewiadomą jest sposób podziału zleceń. Minusem tego faktu jest to, że nie można pociągnąć do odpowiedzialności(np. kara pieniężna w umowie) tych, którzy narobią złej opinii całej sieci poprzez niewłaściwą obsługę reklamodawców.

Ja się decyduje na opcje 3 i przy wsparciu grafika/designera moge to skodzić i zahostować.

Panowie tak czytam, czytam ... i stwierdzam, ze cos takiego juz istnieje! Malo tego - powstalo niedawno, w Polsce i kilka tygodni temu pytalem na roznych forach czy ktos cos o nich wie ... nikt nie wiedzial ... a ja przestalem pytac jak zobaczylem, ze ich domena zostala zarejestrowana na poczatku listopada. Bylem chyba pierwsza osoba, ktora zdecydowala sie zaryzykowac i umiescic u nich swoja oferte.

EFEKT: Od poczatku grudnia zarobilem za ich posrednictwem okolo 300 zlotych. Moze niewiele, ale biorac

pod uwage, ze sie rozkreca ... moze byc tylko lepiej. Zyskalem juz nawet stalych klientow, ktorzy non

stop kupuja ode mnie pakiety reklam. Moim osobistym zdaniem im wiecej bedzie witryn tym wiecej

kazdej z nich uda sie sprzedac, bo kazdy skierowany reklamodawca znajdzie witryne ze swoja grupa docelowa.

O systemie slow kilka: generalnie wyswietla boksy reklamowe, mozna zarejestrowac sie jako wlasciciel

witryny lub reklamodawca (lub jedno i drugie). Zintegrowane platnosci tzn zintegrowane na polskie

warunki - Allpay+PayU+Platnosci.PL+przelew bezposredni do wyboru. Sa panele zarzadzania kampaniami dla reklamodawcy i dla wlascicieli witryn. Jest pelna personalizacja wygladu boksow. Jest tez wewnetrzny system statystyk monitorujacy zrzeszone witryny pod katem odwiedzalnosci.

Duzo gadalem z adminem na ten temat bo wysoce kilka tygodni temu sie zainteresowalem tematem i

z tego co wiem w planach jest wymiana reklamy pomiedzy zrzeszonymi witrynami za oczywiscie zgoda

obu stron i jeszcze kilka innych rzeczy o ktorych narazie nie chce mi sie pisac.

Mysle, ze uzupelnienie tego systemu o wspominane przez was mozliwosci to kwestia ... dosyc krotkiego

czasu, bo z tego co zauwazylem koles ktory to zrobil jest dosyc elastyczny i wiele moich sugestii wprowadzil

na dniach. Zainteresujcie sie tematem i napiszcie co o tym myslicie.

https://www.adbox.pl

Platforma LinkStore pozwala kupować i sprzedawać bezpośrednie linki pozycjonujące i umożliwi Ci pozycjonowanie swojej witryny lub sprzedaż linków pozycjonujących na swojej stronie

Hyyy??? Cus Ci sie chyba w BIOSie poprzewracalo ... my? jacy my? Z mojej strony EOT na ten temat na forum ... jak masz jakies nieuzasadnione pretensje to masz od tego PW. lol

Platforma LinkStore pozwala kupować i sprzedawać bezpośrednie linki pozycjonujące i umożliwi Ci pozycjonowanie swojej witryny lub sprzedaż linków pozycjonujących na swojej stronie

Wy Wy, bo kto jak nie autor systemu mógłby wychwalać ten system pod niebiosa?

Dla formalności:

9910831 (10-12-2005 9:41)

Twoja WWW nie zarabia dla Ciebie wystarczajaco duzo!?

Czy chcialbys zwielokrotnic zyski, ktore przynosi Twoja strona WWW

poprzez zagospodarowanie niewykorzystanej powieszchni reklamowej?

NIE ODWIEDZAJ PONIZSZEJ STRONY jezeli

odpowiedz na to pytanie brzmi NIE.

Skoro odpowiedz brzmi TAK ... KLIKNIJ i zobacz co chcemy Ci dac

https://www.adbox.pl

Nie lubie, gdy ktoś narusza moją prywatność :peace:

Wy Wy, bo kto jak nie autor systemu mógłby wychwalać ten system pod niebiosa?

Chyba cos niedoczytales Grzesiu, bo ja autorem nie jestem. Wychwalam, bo skorzystalem i

nie zamierzam sie tego wstydzic. Wiec z pretensjami header("Location: adbox@adbox.pl"),

a nie zawracasz za przeproszeniem d..pe mnie i kazesz to czytac innym bioracym udzial w

tej dyskusji. Napisz pod ten adres i popros o wyjasnienia, bo to jest off topic w tej chwili.

Zaraz zaraz - nie odwracaj kota ogonem, bo to nie ja sam sobie zaspamowałem GG. Pretensje o to, że przypominam o tym fakcie miej do tych, którzy go dokonali.

Lepiej, żeby biorący udział w dyskusji mieli pojęcie o takim wydarzeniu. Warto wiedzieć, czy ten, który będzie trzymał zarobioną przez innych kase, jest poważnym człowiekiem. To jest dyskusja, gdzie każdy może dorzucić swój argument, a Ty najwyraźniej poczułeś się, że to Twoje prywatne 5 minut.

I nie zamierzam do nikogo wysyłać próśb, żeby mi wyjaśnił, dlaczego podeptał moją prywatność, a on sam swoją chroni, bo się nawet na tej swojej stronie nie przedstawił. Tak więc tą bezczelność mogłeś sobie darować.

Zaraz zaraz - nie odwracaj kota ogonem, bo to nie ja sam sobie zaspamowałem GG. Pretensje o to, że przypominam o tym fakcie miej do tych, którzy go dokonali.

Tyle, ze ja nie mam zadnych pretensji do nikogo jak to sugerujesz - Ty je masz i bynajmniej nie do nas (forumowiczow) tylko do kogos innego wiec ten kto obraca kota ogonem to z pewnoscia nie ja ;)

Sugerowalem kontakt z AdBox - niech oni Ci wyjasniaja jezeli maja cos do wyjasnienia - narazie widze

jednostronne zarzuty bez obecnosci drugiej strony a to juz jest niegrzeczne ... opisz konkluzje po tym

jak Ci to wyjasnia zamiast trzeci post jak zegarynka powtarzac to samo. Poki co przedstawiles kawalek

tekstu ktory nic soba nie reprezentuje, bo rownie dobrze mogles go napisac sam nie wiem w jakim celu.

Niech sie ustosunkuja - wtedy mozna zabrac glos w tej sprawie.

Lepiej, żeby biorący udział w dyskusji mieli pojęcie o takim wydarzeniu. Warto wiedzieć, czy ten, który będzie trzymał zarobioną przez innych kase, jest poważnym człowiekiem. To jest dyskusja, gdzie każdy może dorzucić swój argument, a Ty najwyraźniej poczułeś się, że to Twoje prywatne 5 minut.

Sugeruje zapoznac sie z witryna i zasadami systemu, bo narazie to bzdury wypisujesz. Nie istnieje wspolna kasa, a pieniadze wplywaja bezposrednio do kieszeni wlascicieli witryn wiec zanim wypowiesz sie w temacie miej o nim pojecie. A na Twoje zaczepki personalne wobec mojej osoby (niczym nieuzasadnione) odpowiadac nie mam zamiaru.

I nie zamierzam do nikogo wysyłać próśb, żeby mi wyjaśnił, dlaczego podeptał moją prywatność, a on sam swoją chroni, bo się nawet na tej swojej stronie nie przedstawił. Tak więc tą bezczelność mogłeś sobie darować.

Pofatyguje sie i zrobie to za Ciebie - niech druga strona ma szanse sie wypowiedziec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności