Skocz do zawartości

przyszlosc AdSense

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli Windows (i IE) standardowo nie będzie blokował reklam, to nie jest tak źle. Większość ludzi ma jedynie standardowe zabezpieczenia. Gorzej jak reklamy są adresowane do ludzi znających się na komputerach, ale jeśli ma być z tym problem to dopiero w przyszłości. Ja nie wybiegam aż tak daleko w przyszłość, żyję od czeku do czeku.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jelcyn: Tędy droga, ale trochę inaczej.

Jeżeli będzie coraz wiecej userów blokujących reklamy, to wprowadza odgórne rozwiązanie, które np. wykryje, że AdSesne jest blokowany i strona się nie wyświetli (komuniakt -- odinstaluj filtr reklam). Wtedy wszsycy grzecznie odblokują reklamy. Chyba jednak procent blokowania reklam nie jest na tyle duży, żeby takie rozwiązania teraz wprowadzać, choć w przyszłości jest to bardzo prawdopodobne.

Z problem blokowania reklam spotkałem się ostatnio u kumpla -- blokada adresów Google w host. Co cieakwe, nie wyświetlał się AdSesne ale także po kliknięciu w link sponsorowany nie otwierała się strona, co już jest absolutnym przegięciem.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Jeśli Windows (i IE) standardowo nie będzie blokował reklam, to nie jest tak źle.

W Polsce rynek komputerowy zapewne inaczej wygląda niż w USA, tam większość sprzedawanych komputerów to firmówki z pakietem softu, w tym najczęściej jest Norton NIS, który blokuje reklamy.

Według mnie problem już istnieje.

Wtedy wszsycy grzecznie odblokują reklamy.

Większość ludzi nie czyta komunikatów tylko klika OK i jak się nie włączystrona to zamyka okno, otwiera nowe i idzie gdzie indziej. Niestety :unsure:

>Większość ludzi nie czyta komunikatów tylko klika OK i jak się nie włączystrona to zamyka okno, otwiera nowe i idzie gdzie indziej. Niestety

A co, jeżeli blokada by dotyczyłaby większości stron z AdSense? Albo gdyby taki Onet czy Gazete twórcy zablokowali dla mających zablokowane reklamy. Chyba jednak by odinstalowali filtr.

Dla pojedynczych stron zagadzam sie -- rezygnacja z oglądania.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Przepraszam, że może nie w temacie, ale szkoda było mi zaśmiecać forum nowym tematem na którym chciałbym zadań krótkie konkretne pytanko.

Czy jeżeli podczas rejestracji do programu google adsense podałem stronkę załózmy xxx to czy pozniej po akceptacji google i otrzymaniu możliwości pobrania kodu, mogę umieścić go na innej stronie (innej domenie) i też będzie mi zarabiał na mnie ?? Proszę o odpowiedz pozdrawiam

Jeśli Windows (i IE) standardowo nie będzie blokował reklam, to nie jest tak źle

w sumie microsoft nigdy nie lubil google :placze: kto wie co wymysla za rok :)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności