Skocz do zawartości

[Facebook] Wpływ sexi profilu na ilość fanów i siłę reklamy

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No raczej zwykly profil, jakby byl fanpage to od razu by sie ludzie kapneli, ze cos jest nie tak. Poza tym jak sobei zakladasz konto na FB to chyba nie fanpage tylko normalny profil.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

zrób "test" na fanpage, porównamy efekty :)

edyta:// swoją drogą niezłe jajca, w moment jest kilkadziesiąt osób, z czego dwie bardzo chcą mnie "puknąć"

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Dla osoby chyba nie ma statystyk, więc trzeba samemu prowadzić. W każdy dzień, ilość nowych osób, najlepiej z podziałem na zaproszone i samoistne znajmości.

Ja planuję przygotowanie kolejnych kont, jednego z mega rakietą, a kolejnego ze zwykłą, "szarą" dziewczyną. I to samo dla takich samych warunków z facetami.

Za jakiś czas przygotuję case-study i opublikuję publicznie.

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

• 2 tygodnie później...

Nie wiem jak, ale Facebook bardzo skutecznie blokuje fałszywe konta. Nikomu nic nie mówiłem i starałem się żeby konto był wiarygodne. Facebook zaczął walkę z fałszywymi kontami.

Konto dezaktywowane.

Tworzenie fałszywych kont stanowi naruszenie naszego Oświadczenia dotyczącego praw i obowiązków. Wszystkie konta muszą być zgodne z następującymi zasadami:

Użytkownicy mają obowiązek podania prawdziwego imienia i nazwiska.

Podawanie się za inną osobę lub jednostkę jest niedozwolone.

Tworzenie profilów reprezentujących gwiazdy, zwierzęta, postacie fikcyjne oraz rzeczy nieożywione jest bezwzględnie zakazane.

Tworzenie profilów w celu wysyłania spamu lub nękania innych użytkowników jest bezwzględnie zakazane.

Użytkownicy Facebooka chcą za pośrednictwem tego serwisu kontaktować się ze znajomymi ze świata rzeczywistego. Ponieważ fałszywe konta zagrażają porządkowi panującemu w naszym środowisku, nie zezwalamy na ich pozostawianie w witrynie.

Struktura Facebooka jest zbudowana w oparciu o relacje międzyludzkie w świecie rzeczywistym. Funkcjonowanie w serwisie pod fałszywym nazwiskiem pomniejsza wartość systemu jako całości. Użytkownicy, którzy korzystają z Facebooka pod fałszywym nazwiskiem, mogą też być bardziej skłonni do nadużyć. Przykładamy do tej kwestii bardzo dużą wagę i w przypadku uzyskania informacji o istnieniu takich kont zostaną one natychmiast usunięte.

No jak nie umówiłeś się na bzykanko z żadnym fanem to co się dziwisz :)

Moje konto jeszcze funkcjonuje, ale na razie zaprzestałem wyszukiwania nowych znajomych, i za kilka dni znów zacznę ale już w mniejszym tempie. Bo ludzie coraz chętniej donoszą :) Póki co, jestem zadowolony.

Darmowy katalog stron

Jakiś czas temu prowadziłem facebooka firmowego jako osoba prywatna ( czytaj zdjecie modelki ) suknie slubne itp itd, zaproszen wyslalem 100, a pozniej same akceptowałem - przy okolo 400 znajomych facebook zablokowal konto i doradzil zeby zalozyc fanpage :)

moral:

predzej czy pozniej dojdą do tego ze konto jest fikcyjne

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Ale jak doszli do tego, że to fikcyjne? Dawaliście co chwilę te same linki, brak normalnej aktywności czy co? Ja jeden fikcyjny obserwuję, nie wiem czy to kogoś z forum profil (też niedawno powstał), ale ubaw mam niezły z naiwności co poniektórych facetów :)

Ale jak doszli do tego, że to fikcyjne? Dawaliście co chwilę te same linki, brak normalnej aktywności czy co? Ja jeden fikcyjny obserwuję, nie wiem czy to kogoś z forum profil (też niedawno powstał), ale ubaw mam niezły z naiwności co poniektórych facetów :)

No właśnie też mnie to ciekawi robiliście jakieś "podejrzane" rzeczy? Bo jeśli nie to na jakiej podstawie stwierdzili fałszywość konta?

Ja myślę, że naiwni są nie tylko faceci :)

edit: używaliście proxy?

pewnie po tym, że konto ma 100 znajomych i nikt nikogo nie zna. W normalnych relacjach taka sytuacja nie może mieć miejsca, bo zawsze jest tak, że znajomi są wspólni.

Remember to brush your teeth !
tworzenie stron w rozsądnej cenie oraz biuro rachunkowe poznań.

Nie masz jak dojechać? Wynajmij limuzynę w Poznaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności