Skocz do zawartości

przekierowanie użytkowników na zapleczow forum ze strony pozycjonowanej

SeoGwiazdor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bloga i teraz postawiłem sobie forum, które ma być zapleczem do tego bloga. Zależałoby mi, żeby przekierować użytkoników na forum z bloga ale w taki sposób, żeby strona pozycjonowana nie linkował do forum zapleczowego. Tak sobie myślę, czy dałoby się to zrobić np. banerem wykonanym w technologii flash? Na blogu ktoś widzie reklamę forum, klika i przenosi go na forum, tam sobie coś piszę a dzięki temu buduje zaplecze do bloga, zaś google nie widzi linku ze strony pozycjonowanej do zapleczowego forum. Jeśli źle myślę, proszę poprawcie mnie.

Wyczytałem już, że takie kombinowanie z banerami niewiele da, bo linki te zostaną zaindeksowane. W jaki inny sposób mógłbym osiągnąc to co chcę?

Czy idealnym rozwiązaniem nie byłoby coś takiego:

- na subdomenie bloga postawić miniforum, na którym będzie baner do forum zapleczowego

- z forum zapleczowego linkować do bloga?

Czy może nawet zrobić tak ale to chyba będzie bez sensu:

- z bloga linkować do miniforum na subdomenie a tam zamiast miniforum będzie przekierowanie do forum zapleczowego?

Oba z tych rozwiązań spowodują jednak, że spory ruch mi ucieknie, gdyż na stronie bloga gdyby był baner myślę, że miałby największą skuteczność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności