Skocz do zawartości

Darmowy półautomat do SEOKatalogów

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
seokatalogi.moneron.pl/adder.php

Coś się chyba wykrzaczyło.

No działo się, działo. Nie wiem czy ktoś chciał pobirać dane automatycznie czy chciał uwalić mi serwer, ale w logu, miałem serię kilkuset, a może i tysięcy zapytań w krótkim czasie z jednego ip, a między nimi boty G i Y i normalni userzy.

Stąd chwilowe pady serwera jakoś około 15 - 16.

Dzisiaj lub jutro coś na to poradzę. Idea jest taka, że strona ma być dla uzytkowników więc nieporządane boty nie będą tam szperać.

C.png

C.png

No no szybko się uporałeś ;)

edit: o znowu mi się wykrzaczyło ;)

Nie uporałem sie tak szybko, po prostu "syfek" odpuścił, nawet ip nie zdążyłem zablokować. Co do "znów się wykrzaczyło" to mi dałeś zagadkę, bo w logach nie widzę błędów ok. 22. Może to był błąd client-side, jest taki jeden "kruczek" w js, którego jeszcze się nie pozbyłem. Jesli to było na koniec listy katalogowania to pewnie to o czym piszę. Jak skatalogujesz całą ustawioną listę program zapętla się po stronie przegladarki i robi sie krzak. Może dziś się "zaprę" i coś z tym zrobię.

C.png

C.png

Tak było to na końcu listy prawdopodobnie ale tak samo w przypadku gdy miałem pierwszy raz wykrzaczenie...

Tylko o pierwszym "wykrzaku" jak kojażę pisałeś wczoraj jakoś po 15, a w tym czasie faktycznie miałem w logu kilka pojedyczych padów serwera z powodu masowych zapytań z jednego ip. Usterka jeszcze nie usunięta, ech dlaczego doba ma tylko 24h

C.png

C.png

Wszystkich userów, którzy używali aplikację w ciągu ostatnich godzin i mieli problem z doborem właściwych kategorii serdecznie przepraszam. Był mały update dot. właśnie algo dobierania kategorii. Pierwsze testy wypadły pomyślnie więc nowa wersja została udostepniona. Okazało sie że zawierał błąd i niektórym mogły pokazać się niespodziawane sugestie dot. kategorii.

Jednocześnie dodam, że usterka została usunięta, a nowy-poprawinoy algo już działa. Jeśli ktoś zrobił sobię historię kategorii z błędami zapraszam na priv.

C.png

C.png

Ano, czasem się udaje je trochę zajechać. Jak dalej pójdzie jak idzie, tzn. jak bedzie przybywać userów to wkrótce przerzucę na mocniejszy serwer, bo ten faktycznie już zaczyna sie dławić. Swój udział mają też na pewno ci co dostali promocyjne darmówki i próbują wycisnąć jak najwięcej w 24h, jak promocje się skończą powinno być lepiej, ale serwer i tak planuję zmienić w niedalekiej przyszłości.

C.png

C.png

Czy nikt z was nie zwrócił uwagę, że TEMAT TOPIKU wprowadza w błąd? To nie jest darmowy półautomat, bowiem po 10 katach za dalsze dodawanie trzeba zapłacić.

Druga sprawa - warto dodać zapamiętywanie wcześniejszej wybranej kategorii. Czyli, jeżeli wybieram powiedmzy -internet-sklepy internetowe to przy następnym katalogu musze na nowo wybierac kategorie. Najlepiej byłoby usprawnic tą czynność.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Czy nikt z was nie zwrócił uwagę, że TEMAT TOPIKU wprowadza w błąd? To nie jest darmowy półautomat, bowiem po 10 katach za dalsze dodawanie trzeba zapłacić.

Ano prawda, a wzięło się to stad, ze najpierw była lista i była już płatna od paru tygodni. Potem dodałem półautomat, bez dodatkowych opłat, dlatego napisało mi się "darmowy". Teraz chętni zmieniłbym temat, ale się nia da, a nie chcę zakładać kolejnego o tym samym narzędziu.

Co do kategorii tak jak napisał HaZe, aplikacja uczy się w trakcie katalogowania, w praktyce na kilkaset wpisów trzeba dobrać kilka kategorii w trakcie, reszta robi się sama. Wyjątek był przez kilka godzin 4 dni temu, kiedy wrzuciłem nowy algo z błędem. Teraz juz poprawiony więc dla nowych projektów trafia jeszcze lepiej.

C.png

C.png

@Kinger - No to mam zagadkę, przed chwilą spróbowałem i hula nawet całkiem sprawnie. Poza tym sprawdziłem logi i mam serie, które wyglądają jak katalogowanie, ale wyłapałem coś co w logu wygląda jak nieudane podejścia z jednego ip (prawdopodobnie twoje), które pokazuje mi się też w błędach (503). Jakbyś podał mi więcej info na PW zobaczymy co nie gra.

C.png

C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności